kartoonish Публикувано Юли 6, 2009 Report Share Публикувано Юли 6, 2009 От около дена се случва следния проблем: докато слушам музика (Уинамп) някой от аудио файловете започва да забавя, някои почти прекъсват(както прескачащ CD). Случва се при браузване(Opera 9.64), ресурсите на лаптопа ми са прилични, с Winamp винаги работи Trend Micro 2007 , Skype и Last.fm. Изчистих разни временни интернет файлове със CCleaner, сканирах за спайуеър,проблемът стои. Какви съвети бихте ми дали, за да го разреша? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 6, 2009 Report Share Публикувано Юли 6, 2009 Версията на Winamp е? С кои компоненти е инсталиран плеърът? При сърфиране с IE има ли проблем? С друг плеър има ли проблем? Операционната система е (+сервизен пакет)? Самоделка ли е или е чиста? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kartoonish Публикувано Юли 6, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2009 Версията на Winamp е? С кои компоненти е инсталиран плеърът? При сърфиране с IE има ли проблем? С друг плеър има ли проблем? Операционната система е (+сервизен пакет)? Самоделка ли е или е чиста?-Версията на Winamp е 5.0c. -Има разни скинове и плъгин за плейване на FLAC. -При сърфиране с IE доколкото успях да установя забиванията са съвсем кратки, но все пак ги има.-Пробвах с iTunes и не успях да чуя забиване-OS e Windows XP SP2 и да, самоделка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 6, 2009 Report Share Публикувано Юли 6, 2009 Можеш да опиташ да инсталираш актуална версия на плеъра. Възможно е и някой процес на системата да я натоварва. Един лог от ESET SysInspector може да е от помощ:1) стартирай я, скролирай до долу и кликни I Agree, след което изчакай да събере информацията;2) меню File -> Save Log;3) потвърди с Yes;4) не променяй изходния ZIP формат, запази файла на удобно за теб място и го прикачи после към коментара си (не го разархивирай). Възможно е и да има проблеми с драйвери. Да не говорим, че е възможно да е заради тъпата самоделка. Един господ знае какво е човъркано по нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kartoonish Публикувано Юли 6, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2009 Можеш да опиташ да инсталираш актуална версия на плеъра. Възможно е и някой процес на системата да я натоварва. Един лог от ESET SysInspector може да е от помощ:1) стартирай я, скролирай до долу и кликни Accept, след което изчакай да събере информацията;2) меню File -> Save Log;3) потвърди с Yes;4) не променяй изходния ZIP формат, запази файла на удобно за теб място и го прикачи после към коментара си (не го разархивирай). Възможно е и да има проблеми с драйвери. Да не говорим, че е възможно да е заради тъпата самоделка. Един господ знае какво е човъркано по нея. Относно драйверите, съмнявам се, тъй като компютърът е бил предимно използван за музика и браузване, рядко се е бърничкало из системните файлове.SysInspector_HOME_9162B441E6_090707_0030.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 6, 2009 Report Share Публикувано Юли 6, 2009 Зловредни неща не виждам, така че надали е от това.Като цяло можеш ли да кажеш откога е проблемът и дали си правил нещо конкретно преди да възникне? Иначе бих могъл да ти предложа да опиташ да обновиш драйверите за wireless контролера и bluetooth-а. Т.е. подозирам тях в евентуален конфликт нещо. Друг вариант е защитният ти софтуер нещо да не се разбира с нещо и да води до проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kartoonish Публикувано Юли 7, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2009 Проблемът се прояви миналата сутрин, като предишния ден смених Файърфокс 2 с Опера 9.64 и инсталирах Last.fm. Логично потърсих проблема в браузъра, но след като отново пробвах с Файърфокс, положението се беше запазило. ПС. След като реших да сменя антивирусния софтуер(от Trend Micro 2007 нa Norton AntiVirus 2009) забиването засега сякаш изчезна. Ще пиша за по-нататъшни резултати. Благодаря на Night_Raven за помощта! :] Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Юли 7, 2009 Report Share Публикувано Юли 7, 2009 И аз имам подобен проблем, след като си взех новия компютър. Когато 2рия ми CD-ROM чете диск, winamp (една от последните версии) насича, както и всички останали процеси (дори курсорът лагва). Предполагам, че от фирмата не са вързали както трябва двата CD-ROM-a (CD-ROM и записвачка). Със стария компютър, който е доста по-бавен от новия, нямах никакви проблеми. Някакви други идеи преди да отварям кутията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 7, 2009 Report Share Публикувано Юли 7, 2009 Възможно е и да има проблем с режима на трансфер на устройството. Можеш да опиташ да деинсталираш IDE контролера от Device Manager, за да може Windows да го засече и инсталира наново след рестарта. Можеш и да следиш натоварващите процеси с Task Manager/Process Explorer, което евентуално може да даде друга насока на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 На снимката съм показал двата IDE контролера, от които се влияят оптичните устройства. Не знам точно как функционират, но когато изключа (1) и (2) (поотделно или заедно), и двете устройства изчезват от My computer. Деинсталирах (1) и след рестарта Windows си ги разпозна и си ги инсталира, но резултата е същия :(. Нормално ли е с един IDE контролер да се командват две устройства!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 На снимката съм показал двата IDE контролера, от които се влияят оптичните устройства. Не знам точно как функционират, но когато изключа (1) и (2) (поотделно или заедно), и двете устройства изчезват от My computer. Деинсталирах (1) и след рестарта Windows си ги разпозна и си ги инсталира, но резултата е същия :(. Нормално ли е с един IDE контролер да се командват две устройства!?А иначе имаш ли някакви проблеми с оптичните устройства? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Не. Само втория CD-ROM, когато чете, звука ми насича и компютъра става по-бавен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Не. Само втория CD-ROM, когато чете, звука ми насича и компютъра става по-бавен.Ти нали щеше да им се обаждаш във фирмата за този проблем, каза ли им? Те трябва да си го видят там какво и как са връзвали и им демонстрирай проблема. Възможно е да са икономисали някой кабел, обичат да правят така фирмите и връзват по две неща на един кабел... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Be_with_me_274 Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Ми такива проблеми има защото плейърът е адски неактуален(къде е 5.0 незавършен и къде е над 5.5.1),ОС-та е със стар сервизаен пакет,при това е самоделка а и то самата ОС е стара вече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Като изключим това за самоделката, останалите реално не трябва да имат връзка с проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост