BO6KO Публикувано Май 23, 2006 Report Share Публикувано Май 23, 2006 Днес е 24 май,честито на всички които празнуват.Баща ми е учител,гледам аз че се стяга за манифеастция.Според вас това отживелица от кумунизма ли е,или отличниците трябва да се разходят из центъра да ги видят всички? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
deyan Публикувано Май 24, 2006 Report Share Публикувано Май 24, 2006 Честито на всички Българи и от мен! Честито и на именниците! Манифестацийте според мен не са нещо лошо, стига да не са със задължителен характер както беше едно време! Ако някой има желание и възможности нека си манифестира! Друг който има желание ще отиде да го гледа! Когато бях малък /10-11г./ трябваша да отида на една манифестация! Но предния ден покривахме нормативи по физическо и аз имах страхотна мускулна треска. Така и не можах да отида, а после ме мъмриха пред класа. Не само мене де ама така и не успях да отида на манифестация! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Май 24, 2006 Report Share Публикувано Май 24, 2006 Днес е 24 май,честито на всички които празнуват.Баща ми е учител,гледам аз че се стяга за манифеастция.Според вас това отживелица от кумунизма ли е,или отличниците трябва да се разходят из центъра да ги видят всички? Честит празник и от мен!Не съм против манифистацийте, но ако нямат задължителен характер.Според мен, не може да се говори за отживелица от комунизма. Това е един от най- големите ни празници и би било ужасно, ако го затрупаме в праха под мотото " комунистическа отживелица ". Трябва да има всякакви форми на честване според мен и всеки да отбелязва празника по начин, който му допада. Представяте ли си например да не се чества трети март.Не можем и не бива да загърбваме историята си. Народ без история, би бил като дърво без корен.Весели се народе на тоз светъл празник! Определено има за какво! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dragozow Публикувано Май 24, 2006 Report Share Публикувано Май 24, 2006 Ако са доброволни отговора е "да". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Май 25, 2006 Report Share Публикувано Май 25, 2006 Ако са доброволни отговора е "да".Точно! Ако не дойде дружинната да ни заставя - да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Май 25, 2006 Author Report Share Публикувано Май 25, 2006 Да ви кажа не са много доброволни,на баща ми хич не му се ходеше в тоя пек ама никой не го пита.Иначе и учениците ги задължават.За мен са безмислени тези манифестации.Навяват ми спомени как Тодор Живков маха от мавзолея на покорната тълпа.Няма да забравя и след аварията в Чернобил как хората пак манифистираха.Според мен има много други начини да се почете този празник. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Май 26, 2006 Report Share Публикувано Май 26, 2006 Айде стига с тая дума манифестация, аман от спомени.Я сега да вземем да я заменим с думата "парад"...а, май звучи доста добре - Love Parade, Street Parade, Flower Parade, Vanity Parade...Значи при Street Parade можем да манифестираме в най голямата жега по улиците на София, подскачайки след някой камион, облечени във възможно най-странни и неудобни дрехи, но като стане дума за празнично шествие и всички реват в един глас : "ААА, на манифестация не можеш ни закара"! И кво става, кефим се ние на парадите, ама не се кефим на манифестациите...Кой ви кара да използвате думата "манифестация"? Мен лично много ми допадна "Парад за 24-ти май" - тази дума си носи емоционален заряд, веселба, жизненост. По цял свят има паради, някои от участниците в тях са там по задължение, други се включват доброволно. Нали се сещате, че разлика между манифестация и парад няма...както е казал пънкарят, "Важното е пого да става". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
deyan Публикувано Май 27, 2006 Report Share Публикувано Май 27, 2006 Парад или манифестация - няма значение! Важното е как го усещаш и по-важното дали ще отидеш там! А дали ще парадираш или манифестираш...не знам...малко се пообърках! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост