ivovtr Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Здравейте! имам следния проблем. четох много теми по този въпрос, но нищо неможах да си помогна. отбелязвам, че не съм много запознат с нещата. имах winXP и ubuntu. премахнах си ubuntu и след това, като си пускам компа ми дава грешка и след това ме пита коя система да зибера, а пък нали съм премахнал ubuntu. ето и съдържанието на boot.ini, което мисля че е добре:[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Как е било инсталирано убунтуту, на друг партишън на диска или през wubi в уиндоуса, като си го премахнал, най-вероятносамо си му изтрил партишъна, ако съм прав, си унищожил boot директорията на GRUB и трябва да си възстановиш MBR. Из форума има теми как се прави, потърси. С 2 думи, трябва ти диска на уиндоуса, boot-ваш от него и влизаш в Recovery Console, там изпълняваш команди fixmbr и fixboot, след това рестартираш и не би трябвало да имаш проблем, това ще изтрие MBR и ще го презапише с този на уиндоус Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivovtr Публикувано Юли 3, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2009 Да на отделен дял партишън на диска но през wubi. и го премахнах като си има икона деинсталираи. един път се опитвах с Recovery Console, команди fixmbr и fixboot, но неможах да се справя ?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юли 3, 2009 Report Share Публикувано Юли 3, 2009 Хмм... интересно, през Recovery Console-a щом не е станало, каква грешка точно ти вади при боот.Иначе рековъри конзолат изтрива боот.ини файла и мастер боот рекорд-а. Ако уиндоуса отдолу е в добро състояние не би трябвало да е проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivovtr Публикувано Юли 4, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 4, 2009 ами неми дава грешка, стигам до Recovery Console и след това иска да пиша някакъв код????незнам какъв. а уиндоуса ми е в добро състояние. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юли 4, 2009 Report Share Публикувано Юли 4, 2009 Код ?! Да не е нещо от типа на "1. C:\Windows" ако е това, се натиска клавиш 1 и Enter, после може да ти поиска администраторска парола, ако нямаш само натискаш Enter. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост