yordanp Публикувано Юни 29, 2009 Report Share Публикувано Юни 29, 2009 Здравейте, имам следния проблем при двете проограми, каквито и торенти да тегля скороста на ъплоуд ми е не повече от 0.1 (0.2) Kb/s, даже в повечето случаи е (0). Като цяло от какво зависи ъплоуда, възможно ли е да се направят някакви настройки на торент програмата за да се повиши (било то за сметка на даунлоуда)? Само ще дам един пример, във момента тегля един файл (seeders-131, leecher-24), не трябва ли в случая и аз да отдавам нещо, тъй-като виждам че отново ъплоуда ми е на 0. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Юни 29, 2009 Report Share Публикувано Юни 29, 2009 Здравейте, имам следния проблем при двете проограми, каквито и торенти да тегля скороста на ъплоуд ми е не повече от 0.1 (0.2) Kb/s, даже в повечето случаи е (0). Като цяло от какво зависи ъплоуда, възможно ли е да се направят някакви настройки на торент програмата за да се повиши (било то за сметка на даунлоуда)? Само ще дам един пример, във момента тегля един файл (seeders-131, leecher-24), не трябва ли в случая и аз да отдавам нещо, тъй-като виждам че отново ъплоуда ми е на 0. Здравей, Торент разпространяването е разпространение peer to peer или това ще рече от потребител към потребител (или колкото повече потребители имат този торент толкова ти е по голяма скороста на теглене/download ). Когато ти имаш вече свален торент (или сваляш) и някои друг потребител тегли този торент, той го дърпа от всички който имат този торент включително и от теб и ти вече upload - ваш. Та скороста на download се определя от Seeds ( хората които имат тората и го разпространяват/сиидватСкороста на upload се определя от хората който теглят освен ако не си задал в торент клиента си скорост на теглене За mTorent Optiоns --> Preference --> Bandwidth От дясната страна под Global Upload rate limited срещу Maximum upload rate (KB/s) определяш големината на upload като 0 е неограничен Поне аз така ги разбирам не6тата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юни 29, 2009 Report Share Публикувано Юни 29, 2009 Здравейте, имам следния проблем при двете проограми, каквито и торенти да тегля скороста на ъплоуд ми е не повече от 0.1 (0.2) Kb/s, даже в повечето случаи е (0). Като цяло от какво зависи ъплоуда, възможно ли е да се направят някакви настройки на торент програмата за да се повиши (било то за сметка на даунлоуда)? Само ще дам един пример, във момента тегля един файл (seeders-131, leecher-24), не трябва ли в случая и аз да отдавам нещо, тъй-като виждам че отново ъплоуда ми е на 0. Проблема с ниската скорост на Upload при торентите зависи от няколко фактора:1. От доставчика на интернет2.От активноста на снетия торент3. От настройките на торент програмата,която се използва4. От броя на участващите сиидари и лиичариЗа БитКомет настройки- Опции-Предпочитания-Общи настройки- Глобална максимална ъплоуд скорост-No limit (kbs). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юни 29, 2009 Report Share Публикувано Юни 29, 2009 Здравейте, имам следния проблем при двете проограми, каквито и торенти да тегля скороста на ъплоуд ми е не повече от 0.1 (0.2) Kb/s, даже в повечето случаи е (0). Като цяло от какво зависи ъплоуда, възможно ли е да се направят някакви настройки на торент програмата за да се повиши (било то за сметка на даунлоуда)? Само ще дам един пример, във момента тегля един файл (seeders-131, leecher-24), не трябва ли в случая и аз да отдавам нещо, тъй-като виждам че отново ъплоуда ми е на 0.Има настройки за ограничаване скоростта на сваляне и качване,но ако не си ги пипал,би трябвало по подразбиране скоростта да е неограничена.Също има значение от къде какво теглиш.Например,ако теглиш актуалните торенти от замунда и арена и ги оставиш да се сийдват не би трябвало ъплоуда да ти е 0 кб,тъй като от там теглят почти всички и следователно ъплоуда ще ти висок.И обратно.Ако теглиш торенти от непопулярни тракери е възможно сийда да ти е минимален или никакъв,тъй като там потребителите са доста по-малко.Може също така и защитната стена да е причина.Антивирусен пакет с такава и т.н.Еdit:Пробвал ли си utorrent?Aз го ползвам от 1 година и настройките ми са по подразбиране.Нямал съм тези проблеми.А...пропуснах да спомена и още една причина за липсата на сийд-Ако си абонат на БТК. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Юни 29, 2009 Report Share Публикувано Юни 29, 2009 Еdit:Пробвал ли си utorrent?Aз го ползвам от 1 година и настройките ми са по подразбиране.Нямал съм тези проблеми.А...пропуснах да спомена и още една причина за липсата на сийд-Ако си абонат на БТК. И аз съм на твоето мнение. Този торент клиент е лесен,лек и добре си върши работата.http://img188.imageshack.us/img188/9384/utorrentpro.jpg Определено зави си и от доставчика ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Юли 5, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2009 Има настройки за ограничаване скоростта на сваляне и качване,но ако не си ги пипал,би трябвало по подразбиране скоростта да е неограничена.Също има значение от къде какво теглиш.Например,ако теглиш актуалните торенти от замунда и арена и ги оставиш да се сийдват не би трябвало ъплоуда да ти е 0 кб,тъй като от там теглят почти всички и следователно ъплоуда ще ти висок.И обратно.Ако теглиш торенти от непопулярни тракери е възможно сийда да ти е минимален или никакъв,тъй като там потребителите са доста по-малко.Може също така и защитната стена да е причина.Антивирусен пакет с такава и т.н.Еdit:Пробвал ли си utorrent?Aз го ползвам от 1 година и настройките ми са по подразбиране.Нямал съм тези проблеми.А...пропуснах да спомена и още една причина за липсата на сийд-Ако си абонат на БТК. Всъщност какви са начините ние да въздействаме на ъплуда (да се повиши)? Аз лично тегля със utorrent и настройките ми са първоначалните, възможно ли е на тях да се направи корекция и да даде резулта, макар и минимален. Разбрах, че трябва да се теглят популярни торенти от популярни тракери, при мене проблемите не са в бг тракерите а по скоро във torrens.ru. Как мога да разбера дали защитната стена може да е пречка в случая? Освен това не съм абонат на БТК Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 5, 2009 Report Share Публикувано Юли 5, 2009 Всъщност какви са начините ние да въздействаме на ъплуда (да се повиши)? Аз лично тегля със utorrent и настройките ми са първоначалните, възможно ли е на тях да се направи корекция и да даде резулта, макар и минимален. Разбрах, че трябва да се теглят популярни торенти от популярни тракери, при мене проблемите не са в бг тракерите а по скоро във torrens.ru. Как мога да разбера дали защитната стена може да е пречка в случая? Освен това не съм абонат на БТК Ъплоуда не можеш да си го повишаваш, а само да го ограничаваш. Защитната стена не ограничава нищо - щом е разрешено тя си пуска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Юли 5, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2009 След като се изтегли един торент ние започваме да го отдаваме (сидваме). Има ли някакво ограничение, колко време след това може да отдаваме от този торент? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 5, 2009 Report Share Публикувано Юли 5, 2009 Колкото по-дълго seed-ваш, толкова по-добре, защото ти играеш през това време ролята на сървър за тези, които искат да го изтеглят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост