Jump to content

Възпроизвеждане на CD или DVD през PC

Препоръчан пост

[font="Comic Sans MS"] Имам следният проблем: при поставяне на диск в PC-то веднага се изписва съобщението за форматиране на диска. Разбирасе не ми дава защото диска е защитен, но не може да се възпроизведе съдържанието. Преди нямах проблем, ако на диска имаше някаква програма за инсталиране се отваряше прозорец на който можеше да се избира дали да отвориш файловете или направо да инсталираш. Когато поставя диск със снимки отново дава това съобщение. Друго което ми направи впечетление е че преди при поставяне на диск в РС-то, DVD RW drive F започваше да зарежда и се виждаше инфо колко свободна и колко заета памет има на този диск, а сега това не е така, винаги изписва 556МВ, независимо дали има диск в РС-то или не, това според мен показва че РС-то неразчита въобще някакво съдържание ( неотчита че има поставен диск).

Въпроса ми е имате ли представа това от какво може да е и идеи за поправяне на този проблем.

P.S. До преди 1месец това го нямах като проблем.

Очаквам идеи и помощ от Вас. благодаря:lookaround:

Сподели другаде

Като за начало можеш да дадеш инфо за системата - с каква ОС си например ,драйвери липсват ли ,какви програми ползваш (от рода на чистачи и оптимизатори), нещо да е правено по регистрите и дали си проверявал за вируси, гадинки и друг зловреден код?

п.с.По горе има лента в розово където пише Съвети за успешна взаимопомощ където можеш да прочетеш подробно какво инфо да дадеш!

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Така, тук виждам сходен на моя проблем. При мен обаче СD устройството не реагира при поставянето на какъвто и да е диск

- в properties показва used - 0 и free - 0 - сякаш въобще не съществува. Това се получи вчера по мое мнение след он лайн

сканиране с BitDefender, стана някакво микширане - някакви въпроси, поиска ми се инсталационен диск на ХР, после прекъсна нещо ...

така и не разбрах какво стана, и ето днес през целия ден ми се прикачва съвсем изневиделица мрежов драйвер Realtek,

който досадно ми се инсталира след всеки рестарт и който няма общо с моя Intel ... Опитвам се да запиша диск - не става.

Възможно ли е да е вирус, възможно ли е да е проблем със записвачката или аз съм прецакала нещо. Моля, за съдействие ако

имате предположения.

Сподели другаде

Така, тук виждам сходен на моя проблем. При мен обаче СD устройството не реагира при поставянето на какъвто и да е диск

- в properties показва used - 0 и free - 0 - сякаш въобще не съществува. Това се получи вчера по мое мнение след он лайн

сканиране с BitDefender, стана някакво микширане - някакви въпроси, поиска ми се инсталационен диск на ХР, после прекъсна нещо ...

така и не разбрах какво стана, и ето днес през целия ден ми се прикачва съвсем изневиделица мрежов драйвер Realtek,

който досадно ми се инсталира след всеки рестарт и който няма общо с моя Intel ... Опитвам се да запиша диск - не става.

Възможно ли е да е вирус, възможно ли е да е проблем със записвачката или аз съм прецакала нещо. Моля, за съдействие ако

имате предположения.

Общо взето... 0% полезна информация. Не даваш никакви данни за хардуера като модели на компонентите или поне DVD-записвачката (или е само CD?). Как така ти се "прикачва" тоя мрежов драйвер на "Риълтек" - те са за звука техните. Лепнала си някой вирус я и те баламосва с разни глупости... Може вече да са ти "зомбирали" машината и да са я въвлекли в престъпна бот-мрежа (о, Боже!)... Шегувам се. Проблем със записвачката винаги може да стане - често се касае за смяната на фърмуера с по-нова версия и заработва. И какви бяха тези въпроси? Не прочете ли поне малко? Диска с XP ти е искал, защо? Какво инсталира от там? Може да пуснеш като начало едно сканиране с програмата Malwarebytes' Anti-Malware 1.38 като използваш режим "бързо сканиране" и да качиш резултатите тук, ако има нещо открито.

Сподели другаде

...............Лепнала си някой вирус я и те баламосва с разни глупости... .............................

Сто процента е така. Преди (много)време ми се случи подобна случка. Тогава бях доста наивен и ползвах от време на време онлайн скенери. Не ме разбирайте погрешно, всеки прави своя избор, но оттогава без значение на коя компания е НЕ ПОЛЗВАМ тези скенери. Според мен ако не се оправи с поправка(почти съм сигурен, че няма да се получи), ще се наложи преинсталиране. Дори да се направи качествена поправка след подобни случки, системата почти винаги НЕ работи както трябва. Ще "остиска" известно време, но с чести съобщения за грешка особенно при стартиране на някое приложение, забавяна като цяло и т.н. и т.н..

Имам следният проблем: при поставяне на диск в PC-то веднага се изписва съобщението за форматиране на диска. Разбирасе не ми дава защото диска е защитен, но не може да се възпроизведе съдържанието. Преди нямах проблем, ако на диска имаше някаква програма за инсталиране се отваряше прозорец на който можеше да се избира дали да отвориш файловете или направо да инсталираш. Когато поставя диск със снимки отново дава това съобщение. Друго което ми направи впечетление е че преди при поставяне на диск в РС-то, DVD RW drive F започваше да зарежда и се виждаше инфо колко свободна и колко заета памет има на този диск, а сега това не е така, винаги изписва 556МВ, независимо дали има диск в РС-то или не, това според мен показва че РС-то неразчита въобще някакво съдържание ( неотчита че има поставен диск).

Въпроса ми е имате ли представа това от какво може да е и идеи за поправяне на този проблем.

P.S. До преди 1месец това го нямах като проблем.

Обърни внимание на постана на plamen74.72.

Трябва да отговориш, за да може да ти се помогне. :wink1:

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Като за начало можеш да дадеш инфо за системата - с каква ОС си например ,драйвери липсват ли ,какви програми ползваш (от рода на чистачи и оптимизатори), нещо да е правено по регистрите и дали си проверявал за вируси, гадинки и друг зловреден код?

п.с.По горе има лента в розово където пише Съвети за успешна взаимопомощ където можеш да прочетеш подробно какво инфо да дадеш!

Здравей,

Ползвам windows vista ultimate.Мисля че не липсват driver-и (ползвам NVIDIA GeFORCE series DRIVER INSTALLATION CD VERSION E1.35), защото нямам никакви удивителни знаци в папката. За чистене ползвам CCleaner, но оптимизатори нямам и незнам от къде да си изтегля. Поддържам РС-то си сама и затова някои неща са ми трудни за обяснение.

Ако трябва още нещо казвайте. Благодаря за помощта.

:yes:

Сподели другаде

• 2 weeks later...