cvetemoe Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Инсталирах си една програма. Тя може да работи в два режима, единия режим е Free а след като се регистрира програмата тогава започва да работи в режим Pro. Аз от начало изпролзвах програмата в безплатния режим на работа, но после признавам си намерих сериал и я регистрирах и сега тя работи в режим Pro. Проблема е че сега искам да върна програмата отнова да си работи в безплатния режим, но не знам как става. Дейнсталирах програмата, почистих регистъра и после пак я инсталирап с надеждата програмата отнова да заробит в безплатен режим но уви програмата продължава да си роботи в режим Про въпреки че я преинсталирах. Как да го махна този сериал с който регистрирах програмата така че след това програмата отново да зараблоти в режим free Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Коя е програмата?Ясно е, че не си дал пари за нея, но все пак защо искаш пак да ти работи Free? Закъсняла съвест? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cvetemoe Публикувано Юни 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Коя е програмата?Ясно е, че не си дал пари за нея, но все пак защо искаш пак да ти работи Free? Закъсняла съвест? Програмата е GlaryUtilities. Правилно казваш "Закъсняла съвест" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Решение: не я ползвай въобще. Това е общо взето ненужна и безсмислена програма. Дори потенциално опасна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cvetemoe Публикувано Юни 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Решение: не я ползвай въобще. Това е общо взето ненужна и безсмислена програма. Дори потенциално опасна. А може ли да ми препоръчаш добра алтернатива Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Добра алтернатива за какво по-точно? Коя конкретна дейност? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Glary Utilities 2.13.0.689 и предходната версия пише, че са Freeware за некомерсиална употреба. Просто не виждам защо си я регистрирал. Иначе, на такива програми, с претенции че "оптимизират", изобщо нямам вяра. Прекалено лесно се правят огромен брой промени, някои от които спокойно могат да доведат до син екран. EDIT: За оптимизация на Win, бих те насочил към тази и тази теми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cvetemoe Публикувано Юни 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Добра алтернатива за какво по-точно? Коя конкретна дейност? Glary Utilities предлага доста функции едни от тях са:- почистване на уиндоус регистъра,- следене на старитращите се с уиндоуса програми, - възвръщане на изтрити файлове, дори и когато са изтрити и от кошчето Така, че ми трябва програма заместител на Glary Utilities която да има тези функции и да е безплатна Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Почистването на регистратурата е нещо излишно и потенциално опасно. Това не е дейност, която е полезна да се извършва профилактично. Редно е да се прибягва до това само ако има някакъв конкретен проблем, който се дължи на ключ/стойност в регистратурата и следователно едно почистване да успее да оправи нещата.За настройка на стартиращите се с Windows програми има System Configuration Utility в Windows: в реда за изпълнение (Start -> Run в XP) пишеш msconfig -> OK -> Startup. Ако ти трябва нещо по-пълно, Autoruns е чудесна.За възстановяване на файлове можеш да пробваш Undelete Plus. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cvetemoe Публикувано Юни 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Между другото програмата Glary Utilities я ползвам вече повече от година и досега не ми е създавала никакви проблеми. Само веднъж от настройките и бях задал да изтрива и Zero-Bate Files и след като ги изтри тогава имах проблеми с работата на някой програми но в този случай вината си беше моя а не на програмата. Така, че не разибрам защо казвате че програмата е опасна Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Това, че досега не е създавала проблем, не значи, че ще остане така. Казах, че програмата е потенциално опасна. Има лека разлика. Това значи, че по принцип не би трябвало да е опасна, но може да ти изигирае лоша шега в един момент. То е достатъчно да се случи веднъж, за да ти държи влага известно време.С регистратурата трябва да се внимава доста, особено с някои клонове от нея. Чистачките на регистратурата са просто безсмислени. Реална полза от тях няма, компютърът не става по-бърз. Рисковете от ползване на такава програма обаче са реални и макар да не са чести, съществуват. Ето ти интересно четиво.Ето ти и полезно четиво. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 20, 2009 Report Share Публикувано Юни 20, 2009 Инсталирах си една програма. Тя може да работи в два режима, единия режим е Free а след като се регистрира програмата тогава започва да работи в режим Pro. Аз от начало изпролзвах програмата в безплатния режим на работа, но после признавам си намерих сериал и я регистрирах и сега тя работи в режим Pro. Проблема е че сега искам да върна програмата отнова да си работи в безплатния режим, но не знам как става. Дейнсталирах програмата, почистих регистъра и после пак я инсталирап с надеждата програмата отнова да заробит в безплатен режим но уви програмата продължава да си роботи в режим Про въпреки че я преинсталирах. Как да го махна този сериал с който регистрирах програмата така че след това програмата отново да зараблоти в режим freeНаистина става така както го описваш - сега пробвах и аз free и pro-версията. След деинсталиране на про-версията, тя оставя запис, благодарение на който при следваща инсталация на фрий-версията се получава про-версия. Само че тук идва на помощ програмата RegCleaner 4.3, на която не може да й убегне този запис - той се вижда като останал и може да бъде изтрит. След това инсталирах фрий-версията и получих отново фрий-версия - сякаш нищо не е било... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост