Jump to content

Как да накарам една програма отново да заработи в Безплатен режим

Препоръчан пост

Инсталирах си една програма. Тя може да работи в два режима, единия режим е Free а след като се регистрира програмата тогава започва да работи в режим Pro. Аз от начало изпролзвах програмата в безплатния режим на работа, но после признавам си намерих сериал и я регистрирах и сега тя работи в режим Pro. Проблема е че сега искам да върна програмата отнова да си работи в безплатния режим, но не знам как става. Дейнсталирах програмата, почистих регистъра и после пак я инсталирап с надеждата програмата отнова да заробит в безплатен режим но уви програмата продължава да си роботи в режим Про въпреки че я преинсталирах. Как да го махна този сериал с който регистрирах програмата така че след това програмата отново да зараблоти в режим free
Сподели другаде

Коя е програмата?

Ясно е, че не си дал пари за нея, но все пак защо искаш пак да ти работи Free? Закъсняла съвест?

Програмата е GlaryUtilities. Правилно казваш "Закъсняла съвест"

Сподели другаде

Glary Utilities 2.13.0.689 и предходната версия пише, че са Freeware за некомерсиална употреба. Просто не виждам защо си я регистрирал. Иначе, на такива програми, с претенции че "оптимизират", изобщо нямам вяра. Прекалено лесно се правят огромен брой промени, някои от които спокойно могат да доведат до син екран.

EDIT: За оптимизация на Win, бих те насочил към тази и тази теми.

Сподели другаде

Добра алтернатива за какво по-точно? Коя конкретна дейност?

Glary Utilities предлага доста функции едни от тях са:

- почистване на уиндоус регистъра,

- следене на старитращите се с уиндоуса програми,

- възвръщане на изтрити файлове, дори и когато са изтрити и от кошчето

Така, че ми трябва програма заместител на Glary Utilities която да има тези функции и да е безплатна

Сподели другаде

Почистването на регистратурата е нещо излишно и потенциално опасно. Това не е дейност, която е полезна да се извършва профилактично. Редно е да се прибягва до това само ако има някакъв конкретен проблем, който се дължи на ключ/стойност в регистратурата и следователно едно почистване да успее да оправи нещата.

За настройка на стартиращите се с Windows програми има System Configuration Utility в Windows: в реда за изпълнение (Start -> Run в XP) пишеш msconfig -> OK -> Startup. Ако ти трябва нещо по-пълно, Autoruns е чудесна.

За възстановяване на файлове можеш да пробваш Undelete Plus.

Сподели другаде

Между другото програмата Glary Utilities я ползвам вече повече от година и досега не ми е създавала никакви проблеми. Само веднъж от настройките и бях задал да изтрива и Zero-Bate Files и след като ги изтри тогава имах проблеми с работата на някой програми но в този случай вината си беше моя а не на програмата. Така, че не разибрам защо казвате че програмата е опасна
Сподели другаде

Това, че досега не е създавала проблем, не значи, че ще остане така. Казах, че програмата е потенциално опасна. Има лека разлика. Това значи, че по принцип не би трябвало да е опасна, но може да ти изигирае лоша шега в един момент. То е достатъчно да се случи веднъж, за да ти държи влага известно време.

С регистратурата трябва да се внимава доста, особено с някои клонове от нея. Чистачките на регистратурата са просто безсмислени. Реална полза от тях няма, компютърът не става по-бърз. Рисковете от ползване на такава програма обаче са реални и макар да не са чести, съществуват.

Ето ти интересно четиво.

Ето ти и полезно четиво.

Сподели другаде

Инсталирах си една програма. Тя може да работи в два режима, единия режим е Free а след като се регистрира програмата тогава започва да работи в режим Pro. Аз от начало изпролзвах програмата в безплатния режим на работа, но после признавам си намерих сериал и я регистрирах и сега тя работи в режим Pro. Проблема е че сега искам да върна програмата отнова да си работи в безплатния режим, но не знам как става. Дейнсталирах програмата, почистих регистъра и после пак я инсталирап с надеждата програмата отнова да заробит в безплатен режим но уви програмата продължава да си роботи в режим Про въпреки че я преинсталирах. Как да го махна този сериал с който регистрирах програмата така че след това програмата отново да зараблоти в режим free

Наистина става така както го описваш - сега пробвах и аз free и pro-версията. След деинсталиране на про-версията, тя оставя запис, благодарение на който при следваща инсталация на фрий-версията се получава про-версия. Само че тук идва на помощ програмата RegCleaner 4.3, на която не може да й убегне този запис - той се вижда като останал и може да бъде изтрит. След това инсталирах фрий-версията и получих отново фрий-версия - сякаш нищо не е било...

Сподели другаде