SURF_lady Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Записах си live дистрибуция на Ubuntu и пробвах да работя с него. Проблема все още си стои, което означава че явно не е софтуерен, не е ни в Операционната система, нито в някой от драйверите я за видео карта, я за BIOS-a... :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Носи го на сервиз с надеждата, че няма да ти откажат гаранция, както направиха с мен със един лаптоп НР, внесен от Белгия! Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Пробва ли с последната версия на биоса? Той флашва всичко - дъно, видеокарта и т.н. Bios F.16 за DV5T - тези с процесор Интел. Каква е температурата на видеото? ПС: Моята dv5-чка, да чукна на дърво си е цяла, ползвам горепосочения биос (всъщност вече флашвам 4ти път, но това е друга тема). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Че ще го нося на сервиз се е видяло. Мисля да го занеса в STEMO и да се надявам че там наистина няма да ми откажат, но пък знае ли човек... Все пак сме в България.Да Nicky, бяха ми казали да пробвам с нова версия на BIOS-а и аз тогава реших да си пусна вградения във Vista-та Health Check, който ми откри че имало някакви нови драйвери за видеото и нов BIOS. Сложих ги с надеждата че всичко ще е наред, ама уви. Включвайки го последно пак премигваше така.Колкото до температурата на Видеокартата... Пуснах го преди около 15-20 мин (не е прекъсвал все още) и се върти около 52-53 градуса. Не знам колко е приливата стойност... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Към Сервиза, сервиза, сервиза... (казало ехото) ПП Неприятно е, но понякога така се получава с техниката. случват се и такива работи... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Юли 4, 2009 Report Share Публикувано Юли 4, 2009 Рових се из нета, из чужди форуми, но никъде не намерих информация за това на каква температура е нормално да работи видеокартата.Моята както казах е NVIDIA GeForce 9600M GT и EVEREST в момента след около малко повече от половин час, срещу Температура: Диод на графичния процесор показва 55-56C градуса, при условие че не играя ни игри, ни нищо. Гледам филм и освен това съм на терасата, където е 20С градуса + лек и хладен морски бриз.Някой може ли да ми даде сайт за справка, където мога да си проверявам не само за моята карта или процесор примерно за температура??Благодаря ви предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 4, 2009 Report Share Публикувано Юли 4, 2009 Рових се из нета, из чужди форуми, но никъде не намерих информация за това на каква температура е нормално да работи видеокартата.Моята както казах е NVIDIA GeForce 9600M GT и EVEREST в момента след около малко повече от половин час, срещу Температура: Диод на графичния процесор показва 55-56C градуса, при условие че не играя ни игри, ни нищо. Гледам филм и освен това съм на терасата, където е 20С градуса + лек и хладен морски бриз.Някой може ли да ми даде сайт за справка, където мога да си проверявам не само за моята карта или процесор примерно за температура??Благодаря ви предварително Направо ми е чудно, защо човек си удължава агонията и само троши нерви. Тия карти си греят - все пак това са карти от висок клас,марката е НР (техните продукти като цяло греят), нормално е с времето да се е наслоил прах, който да пречи на работата на вентилатора Относно сайт, за проверка на температурите, поне аз не съм срещал.Към Сервиза, сервиза, сервиза... (казало ехото) ПП Неприятно е, но понякога така се получава с техниката. случват се и такива работи...повторило ехото Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Юли 5, 2009 Report Share Публикувано Юли 5, 2009 Температурата ти е нормална (поне за мобилната 9600GT). Моята сега е на 62 градуса без включени игри, версия на драйверите 182.50 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Юли 11, 2009 Report Share Публикувано Юли 11, 2009 Занесох го на сервиз (STEMO) тъй като както споменах е още в гаранция, а те нали са официален представител на НР С малко разправии ми признаха гаранцията и го погледнаха. Добре че бях заснела на клипче какъв точно е проблема за да мога да им го покажа, защото се забелязва рядко. Първоначално ми обясниха че за процесора който имам се оказа че грее малко повече от нормалното. След това ми казаха че за да могат да продължат с тестването трябва да се направи профилактика, която не влизала в гаранцията. Добре, щом не може да продължат с тестването без да са направили профилактика реших да я направят. След профилактика ми казаха че се държи сравнително добре, но за да ми спестят разкарвания и да отхвърлят всичко възможно... и понеже момчето което го гледа каза че се е сблъсквал с подобен проблем, казаха че ще ми сменят за всеки случай свързващия кабел с монитора.Сега си е в мен (понеже ми трябва) и другата седмица очаквам да ми се обадят и да им го занеса да го сменят.Благодаря на всички които се отзоваха още веднъж Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Юли 17, 2009 Report Share Публикувано Юли 17, 2009 Късмета явно не е на моя страна и за пореден път ми изневери... :( Точно когато най-много ми трябваше лаптопа ще престои около седмица в сервиза.След като им го занесох да сменят свързващия кабел към монитора... и след като го смениха ми се обадиха, за да ме "зарадват" и да ми кажат че проблема не бил отстранен и не бил решен. Тъкмо обратното, прекъсванията зачестили и проблема се усложнил. След почти двудневна борба да видят къде и какъв всъщност е проблема... накрая го установиха и намериха. Оказа се че чипсета към видеокартата, който е на дъното бил сдал багажа. Сега най-рано началото на другата седмица ще ми докарат и съответно сменят цялата дънната платка. :'( Поне имам късмет че е в гаранция и най-вече че ми я признаха, иначе щеше да ми излезе доста солено.Сега започнах да се питам как мога да предотвратя следващо такова главоболие... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 17, 2009 Report Share Публикувано Юли 17, 2009 Късмета явно не е на моя страна и за пореден път ми изневери... :( Точно когато най-много ми трябваше лаптопа ще престои около седмица в сервиза.След като им го занесох да сменят свързващия кабел към монитора... и след като го смениха ми се обадиха, за да ме "зарадват" и да ми кажат че проблема не бил отстранен и не бил решен. Тъкмо обратното, прекъсванията зачестили и проблема се усложнил. След почти двудневна борба да видят къде и какъв всъщност е проблема... накрая го установиха и намериха. Оказа се че чипсета към видеокартата, който е на дъното бил сдал багажа. Сега най-рано началото на другата седмица ще ми докарат и съответно сменят цялата дънната платка. :'( Поне имам късмет че е в гаранция и най-вече че ми я признаха, иначе щеше да ми излезе доста солено.Сега започнах да се питам как мога да предотвратя следващо такова главоболие... Добре, че са ти признали гаранцията. Иначе отиваш на нов компютър. Изхода е в къщи да имаш стационарен компютър, който може да "работи с векове" и да не е с вградена видеокарта, която като "изпушка" да ти замине с нея цялото дъно, а пък мобилна "дрънкалка" да ползваш само като се наложи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Юли 19, 2009 Report Share Публикувано Юли 19, 2009 Добре, че са ти признали гаранцията. Иначе отиваш на нов компютър. Изхода е в къщи да имаш стационарен компютър, който може да "работи с векове" и да не е с вградена видеокарта, която като "изпушка" да ти замине с нея цялото дъно, а пък мобилна "дрънкалка" да ползваш само като се наложи.Ами мисля че моят не е с вградена видео карта. Не съм го отваряла де, но до колкото знам видеокартата ми е NVIDIA GeForce 9600M GT. Изгорял е чипсета към видеокартата който е бил на дъното... или поне аз така разбрах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост