coffeeheaven Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Здравейте, имам следния проблем: на нов лаптоп инсталирах Windows7. Когато стигнах до разделянето на харда ми показа тази онформация: Disk 0 Partition 1 Total Size - 116.4 GB Free Space - 0.00 MB System Disk Partition 2 Total Size - 116.5 GB Free Space 116.4 GB Memory Изтрих ги и ми даде общия размер на харда. Създадох нов с големина 40 Gb след това ми казва че за да работи нормално трябва да има още дялове и като дам ОК общо стават три дяла 1. Disc 0 Partition System Reserved - 100 MB System 2 . Disc 0 Partition 39 GB Primary 3 . Disc 0 Unlocated Space 193.8 GB Така го оставих и инсталирах уина на този с големина 39GB. Но след приключване на инсталацията в My Computer ми намира само единя хард - този на който е инсталиран уина, а другия го няма. Надявам се да ми помогнете ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Не съм инсталирал Win 7 , но форматирал ли си останалите дялове ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coffeeheaven Публикувано Юни 15, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Не съм инсталирал Win 7 , но форматирал ли си останалите дялове ?? Не само този на който инсталирах уиндоуса Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Здравейте, имам следния проблем: на нов лаптоп инсталирах Windows7. Когато стигнах до разделянето на харда ми показа тази онформация: Disk 0 Partition 1 Total Size - 116.4 GB Free Space - 0.00 MB System Disk Partition 2 Total Size - 116.5 GB Free Space 116.4 GB Memory Изтрих ги и ми даде общия размер на харда. Създадох нов с големина 40 Gb след това ми казва че за да работи нормално трябва да има още дялове и като дам ОК общо стават три дяла 1. Disc 0 Partition System Reserved - 100 MB System 2 . Disc 0 Partition 39 GB Primary 3 . Disc 0 Unlocated Space 193.8 GB Така го оставих и инсталирах уина на този с големина 39GB. Но след приключване на инсталацията в My Computer ми намира само единя хард - този на който е инсталиран уина, а другия го няма. Надявам се да ми помогнете !Ами ти не си направил втори дял (партишън) - как ще ти го види. Сега ти пише Unalocated Space - това не е партишън. Хайде сега слагай диска и направи още един партишън на това място. На първия е трябвало да умножиш 40х1024=40 960MB, за да получиш после точно 40GB - сега ти е 39,1 GB, защото си написал 40 000 десетични MB. Компютърът работи в двоични - MiB, GiB (меБИбайт,гиБИбайт). Ако искаш го изтрий, раздели го пак и инсталирай наново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ken Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Форматирането , може да се направи и от Disk management.Не е необходимо наново инсталация и диск с Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coffeeheaven Публикувано Юни 15, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Ами ти не си направил втори дял (партишън) - как ще ти го види. Сега ти пише Unalocated Space - това не е партишън. Хайде сега слагай диска и направи още един партишън на това място. На първия е трябвало да умножиш 40х1024=40 960MB, за да получиш после точно 40GB - сега ти е 39,1 GB, защото си написал 40 000 десетични MB. Компютърът работи в двоични - MiB, GiB (меБИбайт,гиБИбайт). Ако искаш го изтрий, раздели го пак и инсталирай наново. Не направих втори дял защото когато създадох първия ми се зареди съобщение, че за да може системата да работи нормално ще се създадат допълнителни дялове може би това ме заблуди че втория диск ще се създаде автоматично. Съжалявам но за пръв път разделям хард диск, просто винаги някой го е правил вместо мен. И се извинявам за тъпия въпрос може би за някой. А сега какво да правя - нова инсталация или в Disk management да потърся втория хард диск и да го форматирам. А и нещо друго искам да ви питам тези постоянни преинсталации влияят ли зле на компютъра? Просто хардуерно това по някакъв начин може ли да му навреди, защото сега като се замисля този Win7 изглежда много добре и ми го препоръчаха, но още не е използван активно от мен и не знам да не ми даде ядове, и ако ми се наложи да го преинсталирам с Vista това може ли да прецака нещо в хардуера му, защото лаптопа е нов и имам някакви притеснения? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ken Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Не направих втори дял защото когато създадох първия ми се зареди съобщение, че за да може системата да работи нормално ще се създадат допълнителни дялове може би това ме заблуди че втория диск ще се създаде автоматично. Съжалявам но за пръв път разделям хард диск, просто винаги някой го е правил вместо мен. И се извинявам за тъпия въпрос може би за някой. А сега какво да правя - нова инсталация или в Disk management да потърся втория хард диск и да го форматирам. А и нещо друго искам да ви питам тези постоянни преинсталации влияят ли зле на компютъра? Просто хардуерно това по някакъв начин може ли да му навреди, защото сега като се замисля този Win7 изглежда много добре и ми го препоръчаха, но още не е използван активно от мен и не знам да не ми даде ядове, и ако ми се наложи да го преинсталирам с Vista това може ли да прецака нещо в хардуера му, защото лаптопа е нов и имам някакви притеснения? Пробвай през Disk management. Инсталация винаги можеш да направиш.Това не вреди на хардуера, повече отколкото работата със всяка друга програма.Надявам се знаеш, че това не е финалната версия на Windows 7, и така или иначе ще се наложи да я замениш по някое време догодина най-късно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Не направих втори дял защото когато създадох първия ми се зареди съобщение, че за да може системата да работи нормално ще се създадат допълнителни дялове може би това ме заблуди че втория диск ще се създаде автоматично. Съжалявам но за пръв път разделям хард диск, просто винаги някой го е правил вместо мен. И се извинявам за тъпия въпрос може би за някой. А сега какво да правя - нова инсталация или в Disk management да потърся втория хард диск и да го форматирам. А и нещо друго искам да ви питам тези постоянни преинсталации влияят ли зле на компютъра? Просто хардуерно това по някакъв начин може ли да му навреди, защото сега като се замисля този Win7 изглежда много добре и ми го препоръчаха, но още не е използван активно от мен и не знам да не ми даде ядове, и ако ми се наложи да го преинсталирам с Vista това може ли да прецака нещо в хардуера му, защото лаптопа е нов и имам някакви притеснения?Не знам дали ще стане с Disk management, ама пробвай - ако не става - инсталираш и делиш наново. Никаква вреда няма за хардуера разбира се - това е просто запис на харддиска. Можеш да си инсталираш колкото си искаш пъти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coffeeheaven Публикувано Юни 15, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Ще опитам първо с Disk management и ако не стане ще инсталирам наново. Само за да не объркам пак нещо: - ще изтрия всички дялове, които са създадени - после ще създам Първи дял с 40 960MB - когато ми излезе съобщението че системата автоматично ще създаде нови дялове давам ОК и отделно си създавам Втори дял - имам налични 250GB - така че ще дам големина 215 040MB - след това форматирам Първи и Втори и инсталирам уина на Първи дял. А за Win7 много добре изглежда не знам още как работи защото не е включван към интернет, но се надявам както се съобщава до октомври да излезе вече крайния вариант и този с който разполагам само да се ъпдейтне. А иначе като функционалност предполагам работи без проблем с програми и приложения - аз основно ще го ползвам за музика и филми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ken Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Ще опитам първо с Disk management и ако не стане ще инсталирам наново. Само за да не объркам пак нещо: - ще изтрия всички дялове, които са създадени - после ще създам Първи дял с 40 960MB - когато ми излезе съобщението че системата автоматично ще създаде нови дялове давам ОК и отделно си създавам Втори дял - имам налични 250GB - така че ще дам големина 215 040MB - след това форматирам Първи и Втори и инсталирам уина на Първи дял. Това не може да се направи от Disk management.Само създаването на partition и форматирането на свободното място. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 През Disk management ще стане, просто трябва да се форматира Unlocated Space-а и да му се даде буква. А системният дял от 100 мегабайта си е там само не му е дадена буква (особеност на 7, обяснена в статията за инсталирането) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coffeeheaven Публикувано Юни 15, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Това не може да се направи от Disk management.Само създаването на partition и форматирането на свободното място. Моя е грешката това ще го правя ако се наложи преинсталация. Само ме интересува по посочения от мен начин ли се създава втория дял след показване на съобщението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юни 15, 2009 Report Share Публикувано Юни 15, 2009 Моя е грешката това ще го правя ако се наложи преинсталация. Само ме интересува по посочения от мен начин ли се създава втория дял след показване на съобщението. Както вече беше подчертано (особеност на 7, обяснена в статията за инсталирането)Има ръководство за инсталация/преинсталация на Windows 7 тук във форума (че то и даже със всички картинки)Ето:http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=8793 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост