avalon72 Публикувано Юни 14, 2009 Report Share Публикувано Юни 14, 2009 Здравейте.Преди 2-3 дена компа ми заби.Случи се,като играех call of duty4 multiplayer.Тествах хардуеъра с повечето програми за целта-prime95,memtest 3.8,3d mark,hdtune.Няма грешки.Проверих в event viewer за грешки,но информацията в system я нямаше.Явно се трие автоматично след определен период от време.В application инфото не липсваше,но пък там нямаше отчетен проблем.Чудя се от какво може да е.Ето и шот от еверест и hwmonitor.Всичко ми се вижда нормално с изключение на температурата на дънната платка,но не съм сигурен дали е точна,защото съм сложил един вент точно върху радиатора й,да охлажда уж.Захранването ми е bluestorm 500W.От какво може да е било това забиване?Инцидентно е.Не е често явление да ми забие компа.Случва се на няколко месеца веднъж и то на определена игра-ГТА4,където през ctrl\alt\delete успявам да прекъсна процеса и да не се налага рестарт.Обаче при call of duty4 не стана.Изкарах таск менажера,но той беше под играта,само курсора се виждаше,когато съм върху него,но нямаше как да нацеля end process.Преди време бях носил компа да го тестват във фирмата,от където е купен,но ми казаха че всичко е перфектно.Нека някой по-компетентен се изкаже с какво още да тествам компа.То не остана с какво.http://www.pic-bg.net/files/cu9rh105o2khqmwc56a9zclkfka3mox8apmiadjt_thumb.jpgЕdit:Възможно ли е от самата игра да се получава това,или от k-lite mega codec pack?Преинсталирах кодеците и преди инсталацията им,ме пита дали да изключи някакви функции нa софтуеъра на телефона ми,които явно пречат на нормалното функциониране.Нямаш сериозни причини за тревога, щом е толкова рядко... На всеки се е случвало да му забие по време на игра - и на мен също. Софтуер е... всичко е на "магия". Давай смело напред! Имаш хубава конфигурация - особено процесора, който всичко "отвява" по пътя си... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юни 14, 2009 Report Share Публикувано Юни 14, 2009 Нямаш сериозни причини за тревога, щом е толкова рядко... На всеки се е случвало да му забие по време на игра - и на мен също. Софтуер е... всичко е на "магия". Давай смело напред! Имаш хубава конфигурация - особено процесора, който всичко "отвява" по пътя си... Дано е софтуеърен проблема,че ми омръзна да тествам,а да няма грешки.Поне да имаше,да знам от какво е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Значи отново се появи този проблем но на другият ми компютър!Тук обаче е по-рядко и пак го оправям с рестарт.Кажете каква информация искате да може да ми помогнете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 1, 2009 Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 Каква е операционната система? Как точно забива/блокира? Какъв е хардуерът? Как са температурите? Как са напреженията? Овърклоквана(ната) ли е системата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Ноември 1, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 Каква е операционната система? Как точно забива/блокира? Какъв е хардуерът? Как са температурите? Как са напреженията? Овърклоквана(ната) ли е системата?С ХП съм!Забива примерно ,някой като ми звънне по скайп аз тръгна да дигам и компютъра бъгва неможе да се прави нищо с него,става рядко(един или два пъти на ден ,но е дразнещо).Компютъра е ИНТЕЛ Целерон 2,53 ГХ,видео 5500 ФХ,хард 80 гб Excelstor J880.Температурите са дъно 38 и процесор 49 градуса,а за напрежението ядро на проц- 1,33V|3,3V-3,25V|5V-5,05V и 5,25(помощ) - 4,90V.Системата не е овърлокната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 3, 2009 Report Share Публикувано Ноември 3, 2009 Я най-добре пробвай с HWMonitor да видиш всички температури и напрежения, че EVEREST Ultimate е леееко ограничена в демо версията.Сменяни ли са хардуер, драйвери или софтуер, преди да се появи проблемът? Системата чистена ли е от прах? Въртят ли се всички вентилатори? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Ноември 11, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 11, 2009 В последните няколко дни спря да прави този проблем.Прейнсталирах Скайп и спря.http://store.picbg.net/thumb/9D/92/c35b93d5cd0c9d92.pngюТова са температурите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 11, 2009 Report Share Публикувано Ноември 11, 2009 В последните няколко дни спря да прави този проблем.Прейнсталирах Скайп и спря.http://store.picbg.net/thumb/9D/92/c35b93d5cd0c9d92.pngюТова са температурите.Ми не са добри стойностите на напреженията, особено на 12 V - занижени са. Захранването какво ти беше? Вентилаторът на процесора също върти на много високи обороти. Може да видиш в сетъпа на биоса дали има някакви опции за контрол. Процесорът какъв ти е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Ноември 11, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 11, 2009 Ми не са добри стойностите на напреженията, особено на 12 V - занижени са. Захранването какво ти беше? Вентилаторът на процесора също върти на много високи обороти. Може да видиш в сетъпа на биоса дали има някакви опции за контрол. Процесорът какъв ти е?Интел Целерон 2,53 Гхц.А захранването си нямам и на представа какво е без да отварям кутията има ли друг начин да разбера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 11, 2009 Report Share Публикувано Ноември 11, 2009 без да отварям кутията има ли друг начин да разбера.Не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост