ale3 Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Имам следния проблем ,компютъра работи да кажем 15-20 минути и бъгва спира да работи . Процесора е AMD Sempron, 1666 MHz видеокартa GeForce FX 5200 рам 2х256 дъно Asus A7V880. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Имам следния проблем ,компютъра работи да кажем 15-20 минути и бъгва спира да работи . Процесора е AMD Sempron, 1666 MHz видеокартa GeForce FX 5200 рам 2х256 дъно Asus A7V880.Време му е... като гледам - бая стара е тая машина, уморена е вече. Ако имаш програмата Everest, пусни я преди да забие и дай да видим тука температури и напрежения. Вентилаторите работят ли, отварял ли си го да видиш? Има ли такъв на кутията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Време му е... като гледам - бая стара е тая машина, уморена е вече. Ако имаш програмата Everest, пусни я преди да забие и дай да видим тука температури и напрежения. Вентилаторите работят ли, отварял ли си го да видиш? Има ли такъв на кутията?На кутията има вентилатор температурата вчера като ги гледах беше на процесора 61 до 63 на натоварен а на дъното най-много 51. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Доста е това. Системата чистена ли е от прах? Ако не е, не би било лоша идея да я отвориш и да я почистиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Доста е това. Системата чистена ли е от прах? Ако не е, не би било лоша идея да я отвориш и да я почистиш.Чистена е преди 1 ден е чистих друго нещо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Чистена е преди 1 ден е чистих друго нещо?Това на български ли беше? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Чистил си викаш... всички вентилатори работят... Ти си с AMD Sempron 2400+ (1,67 GHz, 130nm)... Дават му максимална раб. темп. 90 градуса. На харддиска колко достига? Обясни по-подробно проблема, като забие какво става, как го оправяш, откога става така, сканирал ли си за вируси и с какво... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Чистил си викаш... всички вентилатори работят... Ти си с AMD Sempron 2400+ (1,67 GHz, 130nm)... Дават му максимална раб. темп. 90 градуса. На харддиска колко достига? Обясни по-подробно проблема, като забие какво става, как го оправяш, откога става така, сканирал ли си за вируси и с какво...Харддиска беше 51.Значи проблема е работи си компютъра нормално и изведнъж забива неможе се прави с него нищо.Оправям го като го рестартирам.Става така от 3 дена в момента сканирам с аваст. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Харддиска беше 51.Значи проблема е работи си компютъра нормално и изведнъж забива неможе се прави с него нищо.Оправям го като го рестартирам.Става така от 3 дена в момента сканирам с аваст.Да-а... Височки са ти температурите все пак, тая на харддиска е съвсем препоръчително да е по-ниска с десет градуса в ненатоварен режим (максималните раб. температури на харддисковете обикновено са 55-60 градуса по Целзий). Ако имаш по кутията свободни отвори отстрани и отзад за втори вентилатор, запуши всички - например по най-лесния и прост начин - облепи ги отвътре с хартия и някаква самозалепваща лента, която лепи добре - може и лейкопласт. По този начин вентилаторът, който е отзад ще бъде принуден да дърпа въздуха само от вътрешността на кутията и ще създава по-голямо течение вътре, което е особено важно. Иначе той дърпа и от страничните и задния отвор външен въздух и ефекта му се намалява драстично. П.П. На моя компютър така свалих температурата на видеокартата (9600 GT 512MB Captiva с охл. Arctic Cooling) с 20-22 градуса - от 90 макс. на 68 макс. също и на харддиска с 8 градуса, дъното с 12 градуса. Моята кутия има два отвора отстрани - единият е голям (за 120мм вент.), а другия е правоъгълен долу - мрежа от отвори - запуших ги и двата. Запуших и задния за втори 95мм вентилатор. Отзад долу отчупих една ламаринена лента на кутията срещу радиатора на видеокартата, може би за да излиза въздуха от нейния вентилатор навън. Фактически имам само един 95мм вентилатор отзад горе на кутията, който върти на 2 900 - 3 000 об./мин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Компютъра беше клокнат от 1666 на 1800 върнах го на 1666 и се оправи.Месри за помоща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Компютъра беше клокнат от 1666 на 1800 върнах го на 1666 и се оправи.Месри за помоща. Искаш да кажеш процесора ,а не компютъра!!!Клокването е обратно т.е. от 1800 на 1666 - с две думи е било изключено клокването от биоса и си го включил отново!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 14, 2009 Report Share Публикувано Юни 14, 2009 Овърклокване е точно повишаването на работната честота, а не смъкването й. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Юни 14, 2009 Report Share Публикувано Юни 14, 2009 Овърклокване е точно повишаването на работната честота, а не смъкването й. Така е!!! Може да прочетете цялата статия за овърклок тук:http://www.dimisoft.net/forum/viewthread.php?thread_id=1778 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 14, 2009 Report Share Публикувано Юни 14, 2009 Така е!!! Може да прочетете цялата статия за овърклок тук:http://www.dimisoft.net/forum/viewthread.php?thread_id=1778Не ме пуска системата да го видя тоя наръчник - дава все съобщение за грешка. Друг начин има ли? Къде се намира? П.П. Сега пък реши да ме пусне.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юни 14, 2009 Report Share Публикувано Юни 14, 2009 Здравейте.Преди 2-3 дена компа ми заби.Случи се,като играех call of duty4 multiplayer.Тествах хардуеъра с повечето програми за целта-prime95,memtest 3.8,3d mark,hdtune.Няма грешки.Проверих в event viewer за грешки,но информацията в system я нямаше.Явно се трие автоматично след определен период от време.В application инфото не липсваше,но пък там нямаше отчетен проблем.Чудя се от какво може да е.Ето и шот от еверест и hwmonitor.Всичко ми се вижда нормално с изключение на температурата на дънната платка,но не съм сигурен дали е точна,защото съм сложил един вент точно върху радиатора й,да охлажда уж.Захранването ми е bluestorm 500W.От какво може да е било това забиване?Инцидентно е.Не е често явление да ми забие компа.Случва се на няколко месеца веднъж и то на определена игра-ГТА4,където през ctrl\alt\delete успявам да прекъсна процеса и да не се налага рестарт.Обаче при call of duty4 не стана.Изкарах таск менажера,но той беше под играта,само курсора се виждаше,когато съм върху него,но нямаше как да нацеля end process.Преди време бях носил компа да го тестват във фирмата,от където е купен,но ми казаха че всичко е перфектно.Нека някой по-компетентен се изкаже с какво още да тествам компа.То не остана с какво.http://www.pic-bg.net/files/cu9rh105o2khqmwc56a9zclkfka3mox8apmiadjt_thumb.jpgЕdit:Възможно ли е от самата игра да се получава това,или от k-lite mega codec pack?Преинсталирах кодеците и преди инсталацията им,ме пита дали да изключи някакви функции нa софтуеъра на телефона ми,които явно пречат на нормалното функциониране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост