justinn Публикувано Юни 12, 2009 Report Share Публикувано Юни 12, 2009 Здравейте, от известно време имам един малък, но досаден проблем с Windows Media Player. Става въпрос за това, че си пускам музика, слушам си я известно време, та вземе, че ми омръзне и затварям програмата. Минават се час-два и пак ми доскучава и решавам да си пусна музика, пак чрез Windows Media Player, но за съжаление не тръгва звук, а ми изписва следния проблем:Преинсталирах кодеците, преинсталирах и програмата и все същото. Направи ми впечатление обаче, че докато ползвах K-lite codec pack и се появи този проблем, с помощта на един редактор към кодеците успявах да оправя тази грешка. Еми веднага си помислих, че проблема може да идва точно от кодеците и изтрих програмата. Е да ама пак не успях да се справя с проблема, изтрих цялата история на плеъра и го преинсталирах, но пак не успях да се справя. Стигнах до извода, че сам, скоро няма да реша проблема и за това го споделям с надеждата някои от форума да ми помогне да го оправя. Надявам се, че информацията която съм споделил е достатъчна за човека който евентуално ще ми помогне да се справя с грешката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Юни 12, 2009 Report Share Публикувано Юни 12, 2009 Един въпрос - от къде си свалил плеъра понеже при мен тази лента я няма:http://i40.tinypic.com/2hyi0jq.jpg Моя плеър е изтеглен от Microsoft и ето как изглежда:http://i42.tinypic.com/24b5h07.jpg п.с.При диенсталиране премахваш ли папката на плеъра от Application Data и след това да инсалираш версията от официалния сайт???Но има нещо което не ми харесва ,а и незнам защо въобще използвате като доста потребители на тази програма имат проблеми с компютрите си - става въпрос за TuneUp:http://i41.tinypic.com/w82gj6.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 12, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 12, 2009 Еми лентата съм я изкарал от настройките на плеъра(десен бутон/view/full mode) и готово, ако не стане, цъкаш и classic menus или натискаш cntrl + m. А при преинсталацията не съм премахвал тази папка, защото забравих, но я махнах след това. Относно програмата, нямам наблюдения дали е по-качествена от предходната(WinASO reg cleaner), но честно да си кажа Tune up е по-сложна. Не съм я махнал, защото в последно време не прекарвам много време на компа и малко съм го занемарил. А след като казваш, че причинява проблеми, да нямаш предвид, че това което се случва с Windows media player е дело точно на Tune up. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Юни 12, 2009 Report Share Публикувано Юни 12, 2009 Не е изключено Tune up да причинява проблема (ако си го ползвал за човъркане в регистрите (почистване)),но е възможно и от друго да е!!!Правил ли си сканиране на компютъра за гадинки и вируси?Почиствал ли си временните файлове с CCleaner и проверка на проблеми в регистъра със същата програма?Възможно е и от самия Windows да е проблема (ако не е оригинален - чист),а е самоделка свалена от някой торент тракер например (макар ,че не всички Windows-и в торентите са самоделки (не оригинална променена OS))!!!Като за сканирането за гадинки (ако не си) използвай Malwarebytes Anti-Malware 1.37 и SUPERAntiSpyware Free 4.26.0.1004!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 12, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 12, 2009 Ами общо взето точно за това съм ползвал Tune up, почистване на регистри. Сканирал съм за гадинки с SUPERAntiSpyware и програмата ги почиства. Windowsa е оригинален, инсталиран е от диск, купен в началото на годината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Юни 12, 2009 Report Share Публикувано Юни 12, 2009 Ами общо взето точно за това съм ползвал Tune up, почистване на регистри. Сканирал съм за гадинки с SUPERAntiSpyware и програмата ги почиства. Windowsa е оригинален, инсталиран е от диск, купен в началото на годината. В този случай е възможно Tune up да е направил поразията и да липсва някой системен файл!!!Можеш да пробваш да деинсталираш плеъра ,кодеците също и Tune up (вместо него си ползвай CCleaner-а (безплатен е)) - махни и папките на деинсталираните програми от Application Data (тук можеш да направиш рестарт на системата и да почистиш (ако има какво с CCleaner-а) и след това приготви диска с Windows-а и го постави в записвачката - после:Start -> Run -> sfc /scannow -> okТова ще сканира и направи проверка,запълване/поправка на липсващи системни файлове.След което рестартирай отново и инсталирай плеъра и кодеците (можеш да пробваш със кодеците на Night_Raven Codec Essentials 1.10 Plus)Успех!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 12, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 12, 2009 Ами всичко което ми препоръчваш съм направил, утре само ще го пробвам това с диска като го взема от офиса. Засега обаче от направените корекции резултата е нулев. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Пусни един ъпдейт.Ако не помогне може да върнеш системата до точка в която си нямал проблеми.Ако не си изключил систем рестор.При ъпдейта избери Custom и погледни дали няма нещо за плеъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Пусках, но без резултат, защото нямаше ъпдейт за плеъра. Но пък реших да инсталирам кодеците на Night Raven и гледам, че вече тоя проблем го няма. :thumbsup: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 За съжаление, за да се уверя, че наистина проблема е решен опитах да си пусна пак музика, но отново резултата е нулев. Помислих, че е решен, защото си пуснах два пъти музика в разстояние на около 20 минути, обаче явно като мине повече време и отново се появява проблема. Така, че не е решен, чакам още предложения за да го оправя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Това с всякакви аудио файлове ли се получава (WAV, MP3, AAC, OGG, MPC и т.н.)? Има ли проблем с видео файловете? След като мине определен период и решиш отново да си пуснеш музика, същите песни ли само не се просвирват или никои? Как го оправяш, с рестарт на компютъра? С други плеъри опитвал ли си да слушаш музика? Преди да инсталираш моя пакет деинсталира ли K-Lite? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Това с всякакви аудио файлове ли се получава (WAV, MP3, AAC, OGG, MPC и т.н.)? Има ли проблем с видео файловете? След като мине определен период и решиш отново да си пуснеш музика, същите песни ли само не се просвирват или никои? Как го оправяш, с рестарт на компютъра? С други плеъри опитвал ли си да слушаш музика? Преди да инсталираш моя пакет деинсталира ли K-Lite?Ами незнам за тези формати, защото песните са MP3 формат и други разновидности не съм се сетил да пробвам. Видео файлове с този плеър почти не гледам и също незнам дали ще има проблем и при тях. А като реша пак да си пусна музика, първоначално си пускам същите песни, но после реших да пробвам и с други песни, но пак без резултат. Докато ползвах K-Lite, в неговия пакет имаше една програмка за поправка на грешки(Codec Tweak Tool), пусках я, тя оправяше грешката(като аз и задвах параметрите на работа) и си пусках музика. След като изтрих K-Lite(мислех си, че проблема е от пакета) го оправях с рестарт. Но ми направи впечатление, че след като ми се появи тази грешка, влезнах в настойките на плеъра и обърнах внимание, че на file types някои от форматите за възпроизвеждане които съм отметнал са с по-тъмен фон. А иначе с другите плеъри(Winamp, JetAudio, KMplayer, BSplayer) нямам никакъв проблем. А K-Lite пакета го изтрих много преди да инсталирам твоите кодеци. Между другото на лаптопа съм със ъищите програми, но нямам такъв проблем.Първите две снимки са от лаптопа за да се види какво точно съм правил с програмата от K-Lite. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Не каза обаче тази операция дали си я направил:Start -> Run -> sfc /scannow -> okТова ще сканира и направи проверка,запълване/поправка на липсващи системни файлове Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 13, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Не каза обаче тази операция дали си я направил:Еми сложих диска, пуснах Start/Run/sfc /scannow -> ok мина си някво сканиране и не отчете никакви грешки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Юни 13, 2009 Report Share Публикувано Юни 13, 2009 Еми сложих диска, пуснах Start/Run/sfc /scannow -> ok мина си някво сканиране и не отчете никакви грешки. А след тази операция прави ли рестарт на системата и тогава да пробваш дали го има още проблема? п.с.То не отчита грешки или липсващи файлове ,а прави проверка,запълване/поправка на липсващи системни файлове - след което трябва рестарт за да запомни промените!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост