Jump to content

VistaSP1 и Win7 на два отделни HDD.

ac28

Препоръчан пост

Искам да си взема още един хард и да си кача Win7 на него. Т.е. две опер. с-ми на два харда на едно PC.Искамe със синът ми да разделим общият компютър в къщи така ,че всеки да си ползва собствен Windows.Възможно ли е също така да се качат две Visti вместо VistaSP1 и Win7 на двата отделни HDD.Как се определя в този случаи коя опер. с-ма да зарежда при включване -от BIOS-a или при всяко включване пита от кои HDD да зареди.
Сподели другаде

Искам да си взема още един хард и да си кача Win7 на него. Т.е. две опер. с-ми на два харда на едно PC.Искамe със синът ми да разделим общият компютър в къщи така ,че всеки да си ползва собствен Windows.Възможно ли е също така да се качат две Visti вместо VistaSP1 и Win7 на двата отделни HDD.Как се определя в този случаи коя опер. с-ма да зарежда при включване -от BIOS-a или при всяко включване пита от кои HDD да зареди.

По-добре новия харддиск да си го ползвате само за съхранение, а на сегашния да направите повече дялове - например 3 или 4 и на всеки от тях да инсталирате опер. с-ма - Vista, Windows 7, а защо не и ХР. Така при включване на компютъра той ще ви пита коя да зареди - избирате с коя да работите в момента и това е. За целта всичко ценно прехвърляте на новия харддиск, а на стария му изтривате дяловете и създавате нови.

Сподели другаде

Ако не ви бъркат конкретно операционните системи, защо просто не си направите 2 отделни акаунта? То това е и идеята на различните акаунти - работа на повече от един потребител на компютъра.
Сподели другаде

1- Бих поработил малко с WIN 7.

2-Ако го кача на друг хард мога ли да го ползвам в работата ако се наложи т.е да го добавя към друго PC, за да ползвам готови неща от

ДИСКА ,които ги работя в къщи.

3- Има ли възможност при качването на втора опер. с-ма и инсталиране на други програми да прецакам неща от първият Win или програми,които ползва синът ми.

Сподели другаде

1- Бих поработил малко с WIN 7.

2-Ако го кача на друг хард мога ли да го ползвам в работата ако се наложи т.е да го добавя към друго PC, за да ползвам готови неща от

3- Има ли възможност при качването на втора опер. с-ма и инсталиране на други програми да прецакам неща от първият Win или програми,които ползва синът ми.

1. Добре, пробвай го.

2. Доколкото разбирам - искаш да носиш отвреме-навреме харддиска и да го включваш в друг компютър. Не че не става, но не може ли да пренасяш нещата с някакъв носител? А и при разнасяне има рискове от повреда - например при изпускане...

3. Възможности за прецакване винаги има, ако не се внимава какво се прави. Втората опер. система се инсталира на друг дял, на който няма важни неща, защото ще бъдат изтрити.

Сподели другаде

Не съм голям специалист,но мисля,че е по-добре да направиш както си го измислил поначало. :) Ако се инсталират двете ОС на два дяла от един харддиск какво става с MBR,особено ако по някое време решите да махнете едната ОС? Един човек от друг форум в момента има точно такъв проблем и вероятно ще трябва да преинсталира.

Разбира се ако последваш моето скромно мнение ;),ще трябва да разцепиш и двата харддиска или пък работните файлове да бъдат на трети диск.

"2-Ако го кача на друг хард мога ли да го ползвам в работата ако се наложи т.е да го добавя към друго PC, за да ползвам готови неща от

ДИСКА ,които ги работя в къщи." - това не го разбрах добре. Ако искаш да пренасяш файлове - използвай флашка - по-лесно се носи :). Ако искаш да изпробваш програми/ОС на работата - използвай виртуална машина(не знам какъв ти е достъпа до служебният компютър).

Сподели другаде

Ако имаш предвид дали можеш да свързваш диска с втората операционна система към друг компютър като втори/допълнителен диск, от който няма да се зарежда ОС, тогава не трябва да има проблеми. Макар че пренасянето на данни така е малко неудобно и би било по-добре да ползваш нещо от рода на USB преносима памет.

Ако инсталираш втората операционна система на отделен дял и програмите, които инсталираш под нея, ги инсталираш на същия дял, не би трябвало да има проблеми.

Сподели другаде