Jump to content

Въпрос за инсталиране на програми

Препоръчан пост

Знаете ли дали има някакъв проблем, ако имам 2 дяла и на тях, ако създам 2 папки program files. T.e. ако до сега съм инсталирал програмите си на "Це", сега да си създам на "Де" program files и там да си ги инсталирам(а на Ц да си остане паката). Питам тъй-като нямам място на Це дял, а и не знам точно как става, така че да се прехвърли от Де на Це.

Благодаря предварително!

Сподели другаде

Можеш да си инсталираш программи на който дял си пожелаеш... Аз лично така правя с по-обемни игри. Просто когато инсталираш дадена програма, вместо както стандартно ти посочва да инсталираш на C:\, даваш Browse и сам си избираш къде да се инсталира съответната програма... Щом искаш, създай си на другия дял папка... и си я кръсти както щеш...(може и Иванчо)... Можеш да я кръстиш ако искаш Program Files2, да ти е по-нагледна и да не се бъркаш...
Сподели другаде

Никакъв проблем, както каза draco_volans. Аз лично така правя от както си взех компютъра преди 6~7 години. Когато ми се наложи да инсталирам програма, в инсталотора замествам "C" с "D" и програмата се инсталира в "D:\Program Files\...". Ако е игра замествам "C:\Program Files\...." с "D:\Games\....". T.e. няма никакъв проблем да си инсталираш софтуера, където поискаш. :)
Сподели другаде

Преди малко инсталирах софтуера на принтера ми, но никъде не ме попита къде да го инсталирам. Възможно ли е преди това да се зададе по някакъв начин директорията?
Сподели другаде

По принцип, когато инсталираш коя да е програма, би следвало след цъкане на exe-то да се появи инсталационен щит, който те води в процеса на инсталацията... Кара те да приемеш лицензно споразумение, да посочиш къде да се инсталира програмата и т.н. Лично ти, предполагам инсталираш от стандартен диск, който ти върви с принтера, нали? Като цъкнеш да се инсталира, ти как му даваш Full (Fast) instalation или Manual... Ако цъкнеш на Full, то просто автоматично инсталира на C:/ по подразбиране и затова нищо не те пита, а само накрая може да ти покаже, че се инсталирало в този дял, където си е създало папка... Вече, ако избереш Manual, ти избираш кои компоненти да инсталираш и къде да да бъде това... С друго не мога да си обясня, защо не тe пита... Лично, аз на твое място бих го оставил да инсталира на C:\ подобни програми, които са от поддържащ тип (поддържат hardware-а, принтера в случая). Други програми като идгри и развлекателни (по твой избор), можеш да инсталираш н друг дял... Просто няма смисъл иначе да разпокъсваш нещата... Ако нямаш място на C:\ освободи си достатъчно за тези поддържащи програми...
Сподели другаде