Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте, лаптопа ми е Asus X50Z, от който съм много доволен, но от известно време ми прави впечетление, че става много горещ. Вече не мога да го държа на корема си - бързо се загрява. Ползвам го на ден по 4-5 часа, инсталирал съм му Виста 64, няма никакъв софтуер който да го натоварва, гледам само филми и ползвам интернет. Също така самото зарядно е много горещо - не може да се държи в ръка. Прилагам и скрийншот да видите температурата. Достигна тези 88 градуса, докато инсталираше ъпдейти, иначе в спокойно състояние температурата е около 72 градуса. На какво може да се дължи това? Дали проблема е хардуерен?

post-171-1243447839_thumb.jpg

Сподели другаде

Преносимите компютри са проектиране за работа върху равна гладка повърхност с подходяща вентилация. Не си приложил снимка на корема си :) , но се съмнявам, че тази повърхност отговаря на изискванията за работа на laptop-а.

Гледането на филми понякога натоварва значително процесора, особено, ако става въпрос за картина с високо качество.

За зарядното не мога да кажа нищо; ако имаш възможност, провери в магазин или сервиз как работят адаптерите на същия модел laptop.

Температурите ми се струват нормални, при положение, че машината е натоварена.

Можеш да направиш няколко неща:

1. Да направиш една профилактика на машината - почистване, подмяна на термопастата, смазване на вентилаторите.

2. Да осигуриш по-добро охлаждане - можеш да си закупиш подложка с охлаждане, подобна на тази, например.

3. Да опиташ да намалиш скоростта на работа на процесора и видео системата, когато машината не е натоварена. Повечето съвременни laptop-и имат възможност за софтуерно управление на честотите на видеокартата и процесора, включително и автоматична промяна на скоростите при различно натоварване. Можеш да разгледаш и програмата Notebook Hardware Control - базовата версия е безплатна.

Сподели другаде

Благодаря за съдействието, мисля да си купя от тези охлаждащи поставки. Относно поставянето на лаптопа, знам че трябва да се внимава да не се запушват отворите за охлаждане, но си мисля да му направя една чиста инсталация, защото ми се струва, че се затормозява а никакви приложения не са стартирани.
Сподели другаде

• 2 weeks later...
И моят лаптоп е със същият процесор, не съм гледал скоро температурата, но мога да ти кажа, че огън излиза от вентилац. отвор. Та, мисля си че е нормално, особено както се спомена по горе, ако гледаш филми с HD резолюция. Това за подложката си го мислех и аз отдавна, но просто в нашия град не съм виждал за продажба, но мисля е ще има голям ефект.
Сподели другаде

• 1 year later...

Аз имам лаптоп DELL 500. Освен, че загрява и гасне при игри през интернет. Ако си купя охлаждаща подложка ще спре ли да гасне?

Аз имам лаптоп DELL 500. Освен, че загрява и гасне при игри през интернет. Ако си купя охлаждаща подложка ще спре ли да гасне?

Сподели другаде

По-добре, ако не разбираш го занеси на сервиз да го изчистят, смажат вентилаторите и сменят термопастата, отколкото да експериментираш. Щом при игра през интернет гасне, дори купуването на подложка в този момент няма да помогне. Просто е дошъл момента за чистене.

Сподели другаде

• 4 weeks later...

Здравейте!

Търсех подобна тема и след като я намерих реших да попитам?Не съм с лаптоп с настолен комп съм.С операционна система Уиндоус 7 съм.Вчера погледнах мойте температури на дъното и процесора и меко казано останах втрещен.Прикачвам Ви файлове за да видите температурите,както и дъното и процесора и питам това възможно ли е?.Използвах и по стара програма Еверест,но резултатите отново бяха същите!

post-1302-059724500 1298620541_thumb.jpg

post-1302-085362900 1298620545_thumb.jpg

Сподели другаде