Jump to content

Кой ви е любимият музикален инструмент?

Препоръчан пост

Днес се замислих на мен кой ми е любимият такъв и ми хрумна да пусна една темичка, където всеки да сподели своите вкусове. Харесвам много инструменти, но като че ли пианото ми е фаворит. Музиката на пианото може да е груба, изпълваща с напрежение, нежна, весела или меланхолична. Напълно мой тип

Вие сте на ред сега.

Сподели другаде

Пианото...да.Всеки един акорд носи настроение..всеки звук е приятен...мога да слушам с часове изпълнение на пиано... :)

Понякога с удоволствие слушам и флейта..

Сподели другаде

Аз предпочитам йониката, по-ми харесва от пианото, но не бих отказала изпъление и на пияно. Харесвам много саксофона, просто страшно романтично ми действа (по този повод - поздрав с Kenny G - Careless whisper). И като за накрая - китарата. Но не електрическа, а от испанската китара.. някой мачо да ми свири :P
Сподели другаде

Днес се замислих на мен кой ми е любимият такъв и ми хрумна да пусна една темичка, където всеки да сподели своите вкусове. Харесвам много инструменти, но като че ли пианото ми е фаворит. Музиката на пианото може да е груба, изпълваща с напрежение, нежна, весела или меланхолична. Напълно мой тип

Вие сте на ред сега.

Здравейте!

Обичам да слушам орган- като започнем от класическото му приложение " Токата и фуга" на Бах и всякакви вариаций, като Rainbow- can"t let you go и т.н. Има нещо космополитно в звученето му според мен.

Като човек на крайностите, другият инструмент, който много харесвам е флейтата с нейното нежно звучене.

Харесвам също добри изпълнения на електрическа китара- най- вече бас.

И не на последно място- пианото. Най- приятно ми е да слушам " Лунната соната" и в този смисъл предпочитам произведенията, които се изпълняват на пиано да са с нежно, меланхолично звучене.

Сигурно пропускам нещо- всеки инструмент си има своето обаяние.

Поздравления за хубавата темичка Night_Raven! :)

Сподели другаде

Пианото...да.Всеки един акорд носи настроение..всеки звук е приятен...мога да слушам с часове изпълнение на пиано... :)

Понякога с удоволствие слушам и флейта..

Вече не практикувам след 4 години и 5 концерта, но в краен случай ще намеря малко класика и ще се насладим заедно, на музиката и на .... ;)

Аз имам специално отношение към пианото, иначе обичам сакс, тромпет и китара.

Сподели другаде

Аз лично обожавам пианото (музикалния инструмент, не състоянието на тялото). Просто звука му и музиката от него може да ме побърка от кеф - толкова нежност, такава мелодичност, такива чувства. Много ми се искаше и все още ми се иска да се науча да свиря на пияно, защото обожавам звука му, но все още не намирам време.

Също така обичам и китарата, ама класическата (акустична).

А относно органа - трябва да чуете органа в "Нотр Дам" в Париж - няма никога да го забравите, нещо велико е, нещо изключително велико. :)

Сподели другаде

Електрическата китара - леле колко много ме зарежда с енергия и колко лирично и нежно може да звучи....

Акордеон - умрем за бърза народна музика, на която води акордеона.

.... и симфоничен оркестър в цялата му мощ.....

Всичко изброено по-горе ме разчувства много...умрем за музика. Това е изкуството № 1 за мен.

Поздрави!

Сподели другаде