render1967 Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Здравейте,Имам следния проблем. При стартиране на компютъра клавиатурата и мишката не работят. И двете са PS2. Компютърът тръгва нормално, показва началния екран, но клавиатурата и мишката не тръгват. Компонентите на компютъра са нови - поръчах ги по интернет от фирма и ги получих с куриер. Всъщност така си сглобявам компютър от десетина години досега, но за пръв път имам подобен проблем. Разбира се, тъй като не работят клавиатурата и мишката, не мога да инсталирам дори един Windows. Конфигурацията, ако това има някакво значение за някого, е следната:дънна платка - asrock A770DEпроцесор - phenom x4 9950 be, 140WRAM - 2x2 GB super talentвидео - radeon 4850, 512 MBтвърд диск - wd, 500 GB, 32 MBDVDRW - lg GH22LP20захранване - chieftec GPS-550AB-A 550W Нека да добавя, че клавиатурата и мишката работят на стария ми компютър (в момента ги използвам, за да вляза в този форум и да напиша тези редове).Моля, ако някой има някаква идея, да ми помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
comando1302 Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Имам подобен проблем с клавиатурата,работеше си нормално но някой е пипал някъде и в момента не работи,изписвами това,A driver (service) for this device has been disabled. An alternate driver may be providing this functionality. (Code 32) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Когато мишката и клавиатурата са свързани към новия компютър, още от самото му пускане ли не работят? Т.е. можеш ли да влезеш в BIOS? Ако не работят и не можеш да влезеш, изписва ли, че не е засечена клавиатура? На клавиатурата светят ли диодите Num Lock, Caps Lock, Scroll lock? Ако мишката е оптична, оптиката работи ли нромално, т.е. свети ли си отдолу както трябва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
render1967 Публикувано Май 26, 2009 Author Report Share Публикувано Май 26, 2009 Когато мишката и клавиатурата са свързани към новия компютър, още от самото му пускане ли не работят? Т.е. можеш ли да влезеш в BIOS? Ако не работят и не можеш да влезеш, изписва ли, че не е засечена клавиатура? На клавиатурата светят ли диодите Num Lock, Caps Lock, Scroll lock? Ако мишката е оптична, оптиката работи ли нромално, т.е. свети ли си отдолу както трябва? Да, още от първото пускане и разбира се няма как да вляза в BIOS. И не изписва, че не е засечена клавиатура. На клавиатурата нищо не свети, нито премигва при първоначалното пускане на компютъра, мишката също.Ресетнах Bios-а, не помогна. Нямам възможност да проверя с USB-клавиатура и/или мишка, тъй като всички мои познати се оказаха като - с PS2 такива. Последно извадих дъното от кутията и така го пуснах, но резултатът бе същия - boot-ване, начален екран на Asrock, след което излиза съобщение да рестартирам и да избера правилното boot-устройство (разбира се, нали няма инсталиран windows). Разговарях с фирмата и ще им изпратя по куриер (за моя сметка) дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rga62 Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Провери да не си разменил местата на мишката и клавиатурата тогава се получава така Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Провери да не си разменил местата на мишката и клавиатурата тогава се получава такаПредполагам, че за една година от както е пуснал поста все се е оправил с проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
render1967 Публикувано Март 31, 2010 Author Report Share Публикувано Март 31, 2010 Благодаря на всички за отговорите. Оказа се проблем на дъното - върнах го, те го поправиха (не го замениха) и ми го изпратиха отново. Засега работи, нямам оплаквания (дано не се налага да поправям поста си :> ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост