Jump to content

проблем с клавиатура и мишка

Препоръчан пост

Здравейте,

Имам следния проблем. При стартиране на компютъра клавиатурата и мишката не работят. И двете са PS2. Компютърът тръгва нормално, показва началния екран, но клавиатурата и мишката не тръгват. Компонентите на компютъра са нови - поръчах ги по интернет от фирма и ги получих с куриер. Всъщност така си сглобявам компютър от десетина години досега, но за пръв път имам подобен проблем. Разбира се, тъй като не работят клавиатурата и мишката, не мога да инсталирам дори един Windows. Конфигурацията, ако това има някакво значение за някого, е следната:

дънна платка - asrock A770DE

процесор - phenom x4 9950 be, 140W

RAM - 2x2 GB super talent

видео - radeon 4850, 512 MB

твърд диск - wd, 500 GB, 32 MB

DVDRW - lg GH22LP20

захранване - chieftec GPS-550AB-A 550W

Нека да добавя, че клавиатурата и мишката работят на стария ми компютър (в момента ги използвам, за да вляза в този форум и да напиша тези редове).

Моля, ако някой има някаква идея, да ми помогне.

Сподели другаде

Имам подобен проблем с клавиатурата,работеше си нормално но някой е пипал някъде и в момента не работи,изписвами това,A driver (service) for this device has been disabled. An alternate driver may be providing this functionality. (Code 32)
Сподели другаде

Когато мишката и клавиатурата са свързани към новия компютър, още от самото му пускане ли не работят? Т.е. можеш ли да влезеш в BIOS? Ако не работят и не можеш да влезеш, изписва ли, че не е засечена клавиатура? На клавиатурата светят ли диодите Num Lock, Caps Lock, Scroll lock? Ако мишката е оптична, оптиката работи ли нромално, т.е. свети ли си отдолу както трябва?
Сподели другаде

Когато мишката и клавиатурата са свързани към новия компютър, още от самото му пускане ли не работят? Т.е. можеш ли да влезеш в BIOS? Ако не работят и не можеш да влезеш, изписва ли, че не е засечена клавиатура? На клавиатурата светят ли диодите Num Lock, Caps Lock, Scroll lock? Ако мишката е оптична, оптиката работи ли нромално, т.е. свети ли си отдолу както трябва?

Да, още от първото пускане и разбира се няма как да вляза в BIOS. И не изписва, че не е засечена клавиатура. На клавиатурата нищо не свети, нито премигва при първоначалното пускане на компютъра, мишката също.

Ресетнах Bios-а, не помогна. Нямам възможност да проверя с USB-клавиатура и/или мишка, тъй като всички мои познати се оказаха като - с PS2 такива. Последно извадих дъното от кутията и така го пуснах, но резултатът бе същия - boot-ване, начален екран на Asrock, след което излиза съобщение да рестартирам и да избера правилното boot-устройство (разбира се, нали няма инсталиран windows). Разговарях с фирмата и ще им изпратя по куриер (за моя сметка) дъното.

Сподели другаде

• 9 months later...

Провери да не си разменил местата на мишката и клавиатурата тогава се получава така

Предполагам, че за една година от както е пуснал поста все се е оправил с проблема. :no:

Сподели другаде

Благодаря на всички за отговорите. Оказа се проблем на дъното - върнах го, те го поправиха (не го замениха) и ми го изпратиха отново. Засега работи, нямам оплаквания (дано не се налага да поправям поста си :> )
Сподели другаде