Night_Raven Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Досега записвал ли си на същите носители? Т.е. носителите, с които имаш проблеми същите ли са (от същия шпиндел) или са други? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Май 25, 2009 Author Report Share Публикувано Май 25, 2009 Досега записвал ли си на същите носители? Т.е. носителите, с които имаш проблеми същите ли са (от същия шпиндел) или са други? Ами имах 50бр. ДВД дискове в кутия от които останаха около половината,но проблема го имаше и при СД дискове???Ползвал съм различни като тези за които споменах са без марка или накакво име по тях ,но най много съм пробвал запис на СД дискове BENQ. Но съм ползвал и ДВД както и СД дискове на Verbatim при които също се получаваше проблема???Понеже от както съм я купил много малко съм записвал е възможно да го е имало и в началото проблема но в последствие е станал по голям (така предполагам,но дали е така незнам) - както казах имаше проблем но само с изчезване на автостарта ,не и на съдържанието (да не го показва) както стана сега??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Ами, трудно е да се каже каква точно е била причината. Най-вероятно самата поддръжка на по-новите носители не е била особено добра и затова е четенето и записът са били малко на магия. След инсталацията на новия фърмуеър поддръжката се е подобрила най-вероятно и нещата са се стабилизирали. Поне засега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 6, 2009 Report Share Публикувано Юни 6, 2009 О, боже. Имам предвид всички странични програми - антивирусни, antimalware програми, браузъри, download мениджъри, торент клиенти, видео/аудио плеъри, месинджъри и т.н. и т.н. Да останат само процесите на операционната система.Може ли още малко пояснение? В "Таск Мениджъра" имам един процес,свързан с (вградената) видеокарта - nvsvc32.exe - трябва ли да спирам и него за да обновя фирмуера? Когато използвам записвачката (GH20NS10,копиране или запис) ми се товари необичайно много процесора - до 80-90%. С предишната ми не беше така...Ето какво намерих за въпросният процес:"nvsvc32.exe is a process that belongs to the NVIDIA graphics card drivers. This process should not be removed to ensure that your graphics card drivers is working properly." Предполагам това означава,че бих могъл да го спра за малко - докато трае процеса по ъпдейтването...Или е по-добре направо да го направя под safe Mode? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 6, 2009 Report Share Публикувано Юни 6, 2009 Не е нужно да спираш услугата на NVIDIA. Можеш и под Safe Mode да извършиш флашването. Всъщност дори е желателно да се извърши под Safe Mode, макар че стига да се спрат всички ненужни процеси не трябва да е проблем и под нормален режим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 6, 2009 Report Share Публикувано Юни 6, 2009 Благодаря. Още един въпрос(надявам се - последен ). В предупреждението към файла пише:"This firmware update is for drives with original firmware versions below FL00...Connect the drive as master by it self, on the secondary IDE controller with no other device on the same IDE cable, making note to set the jumper on the back of the drive to the master position."За първото - при мен версията е точно FL00 - предполагам "below" е включително и това.За второто - записвачката ми е SATA(сигурно по инерция са сложили същото предупреждение като за IDE). Има ли нещо по-особено в този случай? Имам предвид трябва ли да изключвам вторият харддиск,който също е SATA? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 7, 2009 Report Share Публикувано Юни 7, 2009 Фърмуеърът трябва да се флашне успешно.Да, явно имат един общ шаблон за инструкции за флашване и не се занимават да гледат за подробности, а директно копират. Според мен няма да има проблеми директно да опиташ да флашнеш устройството. Не забравяй обаче да спреш ненужните програми и да се увериш, че няма диск в устройството, преди да го флашваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Септември 11, 2010 Report Share Публикувано Септември 11, 2010 Извинявам се, че отварям тази стара тема, но и аз имам проблем с записвачката и по-точно с аутостарта на всички дискове (без значение дали е чисто нов диска или записан)! Чете си ги всичките, но ми прави впечатление, че дори при десен клик върху записвачката в My Computer липсва опцията "Автоматично изпълнение"?!Съмнява ме, че стана нещо по регистрите когато оправяхме проблеми причинени от гадинки в тази тема: http://forums.softvi...showtopic=11755Не бях го забелязал до сега защото не съм я ползвал от тогава!А и проблема с автостарта го има с флашките които имам (2бр. по 2 гигабайта и една 4 гигабайта модел pg1), както и с монтиране на .iso образ в Alcohol 120% също липсва аутостарт и опцията с десен клик?!Ето данните от Еверест за записвачката LG: Оптично устройство HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Пробвах с тези инструкции които намерих във форума ,но проблема си остана:l.kanelov Възможно е функцията Autoplay по някаква причина да е забранена от групова политика. За целта провери следното: 1. Отвори Start --> Run и напиши "gpedit.msc".2. Избери Computer Configuration --> Administrative Templates --> System.3. В дясно кликни двукратно на "Turn off Autoplay".4. Кликни на радиобутона "Not Configured" и потвърди с Apply. Затвори прозореца с ОК.Ако няма ефект, може да опиташ да селектираш радиобутона "Disabled".5. Затвори Group Policy Editor. Night_Raven Това за флаш паметите трябваше по-рано да го кажеш. Start -> Run -> пишеш services.msc -> OK. Намираш услугата Shell Hardware Detection и проверяваш дали не е спряна (Disabled). Ако е, кликаш 2 пъти и от падащото меню избираш Automatic и рестартираш компютъра. l.kanelov С помощта на Registry Editor (Start --> Run --> "regedit") се увери, че записът NoDriveTypeAutoRun под ключа HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorerима decimal стойност 145. Надявам се да има решение на този проблем! Ако е нужно още инфо ще го дам само кажете какво още трябва! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 11, 2010 Report Share Публикувано Септември 11, 2010 Ти на Windows 7 ли беше? Ако е така, виж в "Контролен панел" --> "Хардуер и звук" --> "Автоматично изпълнение" как са ти настройките и ги промени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Септември 11, 2010 Report Share Публикувано Септември 11, 2010 Ти на Windows 7 ли беше? Ако е така, виж в "Контролен панел" --> "Хардуер и звук" --> "Автоматично изпълнение" как са ти настройките и ги промени. Не с Windows XP SP3 съм! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 11, 2010 Report Share Публикувано Септември 11, 2010 Десен бутон на записвачката в My Computer --> Properties --> Auto play (в момента го гледам на моя виртуален Windows XP Pro SP3 и от него пиша). Там избираш какво да прави при определени ситуации. Понякога проявява упоритост, та се налага да се повтаря неколкократно, докато го запомни. Виж - при Windows 7 не е така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Септември 11, 2010 Report Share Публикувано Септември 11, 2010 И това правих многократно, но не помага! Между другото в регистрите само един ключ ли трябва да е за аутостарта?http://store.picbg.net/thumb/84/8C/953786bb48d6848c.jpg Не съм сигурен ,но ми се струва ,че преди почистването от поразиите на гадинките бяха поне три ключовете!А и друго забелязах (понеже пробвах с тази команда sfc /scannow и диска с Уиндоуса в записвачката), че като се зареди диска освен ,че не се отваря автомартично и да покаже този прозорец:(понеже не се стартира и го намерих в интернета):http://193.192.57.24...IMAGES/rd_1.png И иконата трябва да е като тази http://store.picbg.net/thumb/EC/AC/37bf7326e2edecac.jpg вместо това се показва така: http://store.picbg.net/thumb/0F/83/18acca8cde140f83.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 12, 2010 Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Нещо си го омазал тоя дървен Windows XP. Имай предвид, че понякога много лесно се скапва тоя уиндоус при някои манипулации и отива към нова преинсталация. Само това го оправя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2010 Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Нещо си го омазал тоя дървен Windows XP. Имай предвид, че понякога много лесно се скапва тоя уиндоус при някои манипулации и отива към нова преинсталация. Само това го оправя.Не бях чел скоро такава глупост. bako_ttv, изтегли Autorun Settings и ми направи снимка на прозореца й. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Септември 12, 2010 Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Ето снимката:http://store.picbg.net/thumb/BD/45/43b93e116cbebd45.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост