ssba4varov Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 Здравейте! След монтирането на видеокарта ASUS EAH4870HD 512DDR5/256bit 3.6Gh на платформа MS Windows XP Professional x64 Edition SP2, Asus P5E3 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394), DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333), Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - HD Audio Controller, K-Lite Mega Pack x32, LG W2442PA HDMI, възникна следния проблем:При посочване на Thumbnails в браузера на Adobe Bridge CS4 и в Windows Picture and Fax Viewer, целия екран "подскача" (претреперва), после се нормализира и възпроизвежда файловете - *.avi, *.mpg, кепчвани от различни видеокамери. Adobe Bridge CS4 "изчезва" след няколко опита за посочване на Thumbnails на този тип файлове. Преинсталирах Адоб СиЕс4, както и кодеците-няма промяна. Настройките на Ати-то в Ати Каталист Центер са по подразбиране. Ще допълня, че на тази конфигурация с видеокарта Ати Радеон - серия Х600, както и с нВидия ГТ8500 серия, нямах този проблем (там проблемите бяха съвсем други, които сега ги няма).Някой ще помогне ли със съвет? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 Последният драйвер от сайта на ATI ли е инсталиран? И ако смея да попитам защо ползваш XP 64-bit? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssba4varov Публикувано Май 22, 2009 Author Report Share Публикувано Май 22, 2009 Последният драйвер от сайта на ATI ли е инсталиран? И ако смея да попитам защо ползваш XP 64-bit? Последният драйвер е инсталиран от СД-то на картата. Относно XP 64-bit, нямам свой, разумен отговор-съвет от подържащата ме ИТ фирма (преди 2 години, ако не се лъжа). Също от там ме посъветваха да не инсталирам Виста. За мен ОС е без значение-важното е да работи стабилно. На това ПС не се играят игри-ползвам го само за мултимедия (мое хоби) и на него освен необходимия ми софтуер, няма нищо друго. Приемам естествено разумни съвети в тази посока. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 Ще се изненадаш колко некомпетентни ИТ фирма има из българската шир. Дори може би може да се каже, че кадърните са изключение. Смисъл от 64-битова операционна система има само ако имаш поне 4GB RAM памет. Ако имаш по-малко, е по-добре да ползваш 32-битова версия на Windows. Освен това няма нищо лошо да инсталираш Windows Vista. Дори е препоръчително, ако системата ти може да се справи с нея, защото е по-сигурна операционна система. От 64-битовите версии Vista е категорично за предпочитане по ред причини: по-добра драйверна поддръжка, по-добро управление на паметта и т.н.Накратко: ако имаш 4GB или повече памет, Vista x64 е за теб. В противен случай си избираш между 32-битовите версии на Vista и XP - въпрос на вкус и предпочитание. Windows XP x64 - забрави за нея.Относно драйвера, бих предложил да опиташ с последния драйвер от сайта на ATI, като първо деинсталираш и почистиш текушия, както е описано в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssba4varov Публикувано Май 22, 2009 Author Report Share Публикувано Май 22, 2009 Ще се изненадаш колко некомпетентни ИТ фирма има из българската шир. Дори може би може да се каже, че кадърните са изключение. Смисъл от 64-битова операционна система има само ако имаш поне 4GB RAM памет. Ако имаш по-малко, е по-добре да ползваш 32-битова версия на Windows. Освен това няма нищо лошо да инсталираш Windows Vista. Дори е препоръчително, ако системата ти може да се справи с нея, защото е по-сигурна операционна система. От 64-битовите версии Vista е категорично за предпочитане по ред причини: по-добра драйверна поддръжка, по-добро управление на паметта и т.н.Накратко: ако имаш 4GB или повече памет, Vista x64 е за теб. В противен случай си избираш между 32-битовите версии на Vista и XP - въпрос на вкус и предпочитание. Windows XP x64 - забрави за нея.Относно драйвера, бих предложил да опиташ с последния драйвер от сайта на ATI, като първо деинсталираш и почистиш текушия, както е описано в тази тема. Това е паметта, която за сега използвам: Corsair XMS3 CM3X1024-1333C9 4х1 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz) Това е паметта, която за сега използвам: Corsair XMS3 CM3X1024-1333C9 4х1 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz) Всъщност, абсолютно си прав относно ИТ-подръжката и фирмите от този бранш в България-всъщност такава няма. Има търговци на компоненти, често зле подбрани и "мушнати" във някаква кутия. (за компонентите де) Но, "Като няма риба и ракът е риба". Да разбирам ли, че твоят съвет е да сменя ОС с Виста?. Определено Адоб СиЕс4 е 64-бит ориентирана система и напълно съвместима с Виста, но във форумите чета много негативни отзиви за Виста и особено за намиране на подходящи драйвери. Да не говорим, че и сега не мога да ползвам стария си скенер, защото за него няма 64-бит драйвер... За съжаление, в сайта на Ати-АМД няма по-нов драйвер за сега. Възможнж ли е, проблема ми сега (а и за в бъдеще, след смяна на ОС с Виста) да е от пакета кодеци. Предлаганите кодеци за 64-бит ОС са отпреди 2 години!!! Грешката е моя. На сайта на АТИ-АМД има нова версия на драйверите от 18 май 2009г. Ще се пробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 В общи линии положението с драйверите при XP x64 не е по-лошо, отколкото е при Vista x64. Дори смея да заявя, че при Vista е по-добре.Колкото до стария хардуер, то не е гаранция дали е щял да работи и под 32-битова ОС.Възможно е и от кодеците да е, но ако е, то ще да е конфликт някакъв между тях и драйвера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssba4varov Публикувано Май 23, 2009 Author Report Share Публикувано Май 23, 2009 В общи линии положението с драйверите при XP x64 не е по-лошо, отколкото е при Vista x64. Дори смея да заявя, че при Vista е по-добре.Колкото до стария хардуер, то не е гаранция дали е щял да работи и под 32-битова ОС.Възможно е и от кодеците да е, но ако е, то ще да е конфликт някакъв между тях и драйвера. Дааа, нещата се влошават... Още не съм преинсталирал новия драйвер на АТИ-то, но последователно почнаха да забиват КМПлеъра, Уиндоус Медиа Плеър... Деинсталирах КМПлеъра и нещата относно работата на другите плеъри се нормализираха, но основния (първия) проблем си остава. Какво ще ме посъветваш:1. Да инсталирам новия драйвер на видеокартата върху стария, или да премина по процедурата описана в темата за драйвери тук(Сейф мод, Драйвер Клиънър Про и т.н.)???2. Използвам K-Lite Codec Pack x32, съвместно с K-Lite Codec Pack x64 (кавито са инструкциите на авторите му) - винаги на машината ми слагат някакъв пакет кодеци. Въпросът ми е: При инсталацията на Адоб Си Ес, на ПС-то се инсталират и необходимите му за работа кодеци (имам впредвид приложения като Премиер, Афтер Ефектс, Енкор и др.). При инсталацията на WinXP x64 също се инсталират необходимите кодеци за мултимедиините му приложения. При инсталацията на драйверите на видеокартата - също. НЕОБХОДИМО ЛИ Е ТОГАВА ДА СЕ ИНСТАЛИРАТ ЦЕЛИ ПАКЕТИ ВЪНШНИ КОДЕЦИ??? ТОВА НЕ Е ЛИ ПРИЧИНА ДА СЕ "ОМАЗВАТ" НЕЩАТА. ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА ТУНИНГ НА ЧИСТО НОВ АВТОМОБИЛ.... МОЛЯ ТЕ, ОТГОВОРИ МИ.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 1. Щом съм ти препоръчал съответната процедура веднъж, значи я считам за правилният начин на действие и бих я препоръчал отново. 2. Не, не е това причината да се омазват нещата. Въпросните програми си инсталират нужните за тях неща. Това не са кодеците, нужни за гледане на филми. Всеки видео и аудио формат си има кодек, а видео и аудио формати има бол. Продуктите на Adobe например нямат общо с да речем XviD формата и не инсталират кодек за него. Нужните кодеци за гледане на популярните формати в момента са самостоятелни и трябва да си се инсталират отделно.Ако си купиш някаква кола без особено много екстри и в последствие решиш да речем да я пипнеш малко, за да ти е по-комфортна на теб, след като я закараш да речем да сменят седалките, те не ти пипат аудио системата, защото това не ги засяга. За аудио системата трябва да се погрижиш отделно - да закараш колата на друго място. Както и при евентуалната смяна на аудио системата хората, правещи това, не ти я пребоядисват в любимия ти цвят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssba4varov Публикувано Май 23, 2009 Author Report Share Публикувано Май 23, 2009 1. Щом съм ти препоръчал съответната процедура веднъж, значи я считам за правилният начин на действие и бих я препоръчал отново. 2. Не, не е това причината да се омазват нещата. Въпросните програми си инсталират нужните за тях неща. Това не са кодеците, нужни за гледане на филми. Всеки видео и аудио формат си има кодек, а видео и аудио формати има бол. Продуктите на Adobe например нямат общо с да речем XviD формата и не инсталират кодек за него. Нужните кодеци за гледане на популярните формати в момента са самостоятелни и трябва да си се инсталират отделно.Ако си купиш някаква кола без особено много екстри и в последствие решиш да речем да я пипнеш малко, за да ти е по-комфортна на теб, след като я закараш да речем да сменят седалките, те не ти пипат аудио системата, защото това не ги засяга. За аудио системата трябва да се погрижиш отделно - да закараш колата на друго място. Както и при евентуалната смяна на аудио системата хората, правещи това, не ти я пребоядисват в любимия ти цвят. ОК. Започвам. От отговора ти оставам с впечатление, че не е необходимо да инсталирам цели пакети кодеци, а само необходимите за гледане на филми (например). Останалите си ги инсталират приложенията.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Не е задължително да инсталираш пакети с кодеци, но в общия случай е по-удобно. Повечето хора гледат повечко файлове като видове и имат нужда от поддръжка на повече формати. Това изисква инсталацията на повече кодеци. Ако инсталираш ръчно, може да е малко по-досадно. Разбира се преценката е твоя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssba4varov Публикувано Май 23, 2009 Author Report Share Публикувано Май 23, 2009 Не е задължително да инсталираш пакети с кодеци, но в общия случай е по-удобно. Повечето хора гледат повечко файлове като видове и имат нужда от поддръжка на повече формати. Това изисква инсталацията на повече кодеци. Ако инсталираш ръчно, може да е малко по-досадно. Разбира се преценката е твоя. Отново съм тук Night_Raven,След странно дълга борба с ПС-то (понеже не съм особено вещ), няколко сини екрана и саморестартиране, след като почистих от драйверите, заредих Последна добра конфигурация и инсталирах новите драйвери на Ати-то. Проблема с треперенето на екрана се оправи-дано да е за дълго. БЛАГОДАРЯ ЗА ПРОЦЕДУРАТА, КОЯТО СИ ОПИСАЛ, както и за останалата информация в този форум. Интересното е, че оргиналния драйвер на видеокартата я регистрираше с точния модел (4870), докато новия като серия 4800.Ати Каталист Контрол Център работи по-добре от другия, от СД-то на картата. Имам в предвид, че в Graphics Settings>Avivo Video>Basic Quality>Video Preview във версия 2008.1201.1504.27008 знамето на АТИ беше неподвижно-нещо което във всички други версии на ACCC е анимирано, демонстриращо качеството на превюто. Както и да е, сега и Премиера ако тръгне без проблеми - супер!!! Още веднъж благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост