Jump to content

Търся програма, с която да видя работната температура

Препоръчан пост

Напоследък компютъра ми прави проблеми. Баща ми е говорил с човек, та който това му е работата. ТОй му казал да проверя температурата, при която бачка вентилатора или нещо от сорта. Естествено, баща ми не знае много много какво да слуша. Разбрал само, че казал нещо си Гигабайт (сега не го знам това програмка ли ще е какво е?:crosseyes1: ), говорил човека за някакви дъна и т.н. В крайна сметка, трябва да проверя температурата и ако е прекалено ниска вече да ми обяснява какво да правя нататък. Та...са каква програма мога да го направя тоя номер? Трябва ли нещо да тегля или е възможно да има нещо подобно в компютъра по принцип? :lookaround:
Сподели другаде

Напоследък компютъра ми прави проблеми. Баща ми е говорил с човек, та който това му е работата. ТОй му казал да проверя температурата, при която бачка вентилатора или нещо от сорта. Естествено, баща ми не знае много много какво да слуша. Разбрал само, че казал нещо си Гигабайт (сега не го знам това програмка ли ще е какво е?:crosseyes1: ), говорил човека за някакви дъна и т.н. В крайна сметка, трябва да проверя температурата и ако е прекалено ниска вече да ми обяснява какво да правя нататък. Та...са каква програма мога да го направя тоя номер? Трябва ли нещо да тегля или е възможно да има нещо подобно в компютъра по принцип? :lookaround:

Такава програма е Everest например или Aida. Те показват раб. температури на отделните компоненти. Трябва да те притеснява, ако са твърде високи, а не ниски. Например на процесора му е добре, ако се охлажда с течен азот . Тогава може да работи при поне двойно по-високи честоти. Core 2 Duo Е8400 на Intel може да работи от 3 на 6,1 GHz.

Сподели другаде

Юркат ме по телефона и сложих speedfan щото него намерих XD Ще го дръпна и това чудо сега да го сложа, да видим какво ще покаже, щото тая чудесия ми натресе четири температурки и не знам коя да гледам XD Та, заемам се с everest-а. ^^

http://i230.photobucket.com/albums/ee57/dikka_bg/5cac5dd6.jpg

Сподели другаде

Температурите са напълно в нормите. Особено за процесора дори бих казал, че е по-ниска отколкото е обикновено. Дори се съмнявам дали е реална. В такъв случай е добре да се пипне самия радиатор на охладителя на процесора. Не знам обаче доколко ще си навит на това.

Освен това "проблеми с компютъра" е много общо и може да нямат нищо общо с температурите или хардуера.

Сподели другаде

Еми то че е общо, общо е. По принцип проблема е в това, че на няколко пъти на ден монитора изгасва. Бачка си компа, ама няма картина. ТОй въпросния човек, с когото говори баща ми, все той се занимава с компа, сменя захранвания, видеокарти, и първоначално му казал, че може да е от "всичко", демек че няма как да се разбере просто така от какво е. Варианта беше да му го закараме пак да го проверява с някаква програмка да го сканира целия, ама тъкмо да решим да го носим, и той взе че се пооправи. После пак почна, общо взето когато е в игра го прави номера, но се е случвало и просто да си изгасне. Не го знам от компа ли е, от монитора ли е, или има някакво проклятие над него да тегне, щото то не се спря проблем след проблем. Пък може и годинките да са му много.

ТА, в крайна сметка, днеска му казали на човека да видим каква е температурата, ама аз и това не мога да го направя, щото съм великата хакерка, и затова питам за глупости. Все пак много, ама много мерси, че се занимавахте с мен ^^ Ще видим кога пак ще ми звъннат и какво ще ми казват от тук нататък =]

Сподели другаде

Това ще да е проблем на монитора или видео картата. Добра идея е да си намериш отнякъде друг монитор и да пробваш с него. Ако имаш възможност разбира се. Ще е добре и да кажеш какви са видео картата и мониторът.
Сподели другаде

Здравейте и от мен. Определено е от видео картата,най вероятно е натрупал прах вентилатора на видео картата и впоследствие е затегнал или затяга.За жалост ако продължите да я ползвате без работещ вентилатор ще останете без нея.

Обикновено си проличава при гледане на филми,все едно че се появяват снежинки по екрана.И при пускане на игри,натоварена да обработва графични изображения.Чипа прегрява и не работи правилно,а в последствие може и да изгори :(

Сподели другаде

Ми тя хем картата е нова, аз за това някак не искам да е от нея XD Дано да е от монитора, защото така или иначе ще го сменяме, той е от пантивека горкия. В крайна сметка днес се рестартира пет пъти преди да се включи, пак некви проблеми с уиндоуса ли дава какво нз, оказа се, че ще си го носим при човека да го отвори, сканира или каквото ще прави, и ще видим какво ще да се купува...Мерсаж отново на всички =]
Сподели другаде