Jump to content

Сериозен проблем със замяната на Vista c XP

UKC118

Препоръчан пост

Здравейте,

Значи проблема ми е следния: Нуждая се от помоща Ви и съветите Ви защото просто не мога да намеря начин да инсталирам XP на моя лаптоп: Toshiba Satellite P-200-199 закупен преди година и нещо с Vista Home Premium. Първо искам да поясня че преди да седна и да пиша изчетох повечето теми с проблеми от това естество. Цял ден днес се мъча да излъжа BIOS-a(PhoenixBIos) и да го накарам да зареди XP от CD-драйва по описанията на Гурутата на форума, не става и не става. Би трябвало да кръстят Vista Феникс като биоса........Както и да е, в процеса на целодневните опити и ровене из форума стигнах до следната идея: Не мога ли да инсталирам XP на partion E:\ която и без това е празна и е 114 GB? Но ако го направя как ще стартирам XP от там без Vista да заема част от RAM -а ми който е 2 GB? Значи да уточня още нещо: Vista ми върши чудесна работа във връзка с работата ми, но цялата работа е че хобито ми е да летя с Flight simulator и XP е най-добрия му носител. Така че хем искам да си запазя работната среда хем да се наслаждавам на хобито си. Затова Ви моля за съвети относно инсталирането на ХР на Е и само в най-краен случай на С:. Благодаря Ви предварително

Сподели другаде

Общо взето трябва да направиш това :

Здравей и добре дошъл във форума!

Това съобщение се получава, защото SATA контролерът е в AHCI режим най-вероятно и съответно инсталационната програма на Windows XP не може да разпознае диска без драйвер, който се зарежда допълнително, а ти не го правиш. Най-простото решение е да конфигурираш SATА контролера да емулира IDE режим (тогава ще може да се инсталира без драйвери). За целта потърси подобна опция в BIOS-а, като същата може да се срещне и като забраняване на AHCI режим в зависимост от BIOS-а.

P.S.: Проблемът ти вече е дискутиран във форума като възможните решения ги има в в тази тема. Ще те помоля в бъдеще да ползваш търсачката и да обръщаш внимание на важните теми.

Цитата е от тази тема

Тоя форум бил пълен с благинки.

ето ти и още за AHCI

Сподели другаде

Уиндоусът ти трябва да е с вградени nlite драйвери, иначе няма как да стане инталацията..., ще ти показва съощения от рода /не разпознава харда/. Ако нямаш направи си такъв диск, а ако не ти се прави кажи ще ти го кача някъде.
Сподели другаде

Здравей!

Можеш и сам да си вградиш SATA драйвери в XP-то. За повече информация виж този коментар... При това се вгражда пълен пакет от драйвери, при което можеш да преинсталираш кой да е компютър със SATA.

Сподели другаде