7160 Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 ЗдравейтеИнтересува ме как мога да направя файл който при пускането му да изпълнява дадена командатрябва ми за копиране и местене на файлда си прави пряк път или/и да го добави при стартиращите се програмкиили да мога с един клик да си сменям настройките на интернета (ип, маска, днс-и и т.н.).Ориентирал съм се към .bat файл, че ми се струва сравнително просто и бързо, но не съм съвсем наясно какво да пиша за всяко от горе изброените неща. Потърсих да видя какво ще ми каже чиче гоогле, и за операциите с файловете горе долу ми обясни, но за другото не успя. Моля за малко помощ! Мерси! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 Move за преместване Copy за копиранеnetsh interface ip set address "Local Area Connection" static 192.168.0.10 255.255.255.0 192.168.0.1 1би трябвало да смени мрежовите настройки на Local Area Connection, те замени го с името на твоетокомандата, последвана от празно място и въпросителен показва помощта за нея. Пример move /?. Пишеш го в cmd естествено Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Май 18, 2009 Author Report Share Публикувано Май 18, 2009 мерси! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Юли 14, 2009 Report Share Публикувано Юли 14, 2009 Здравейте, опитах се да направя bat файлче, с която помощ да копирам файл от дадена директория и да го реплеисва със съществуващ файл в друга директория. Възможно ли е да се получи по този начин? добавено: Тъкмо писах за помощ и се справих със задачката. А ето и решението на въпросното начинание xcopy E:\файла който ще се копира* E:\мястото ккъдето ще се пестне\ /Y/Y - слага се за да не пита дали иска ме да замени съществуващия файл Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост