Jump to content

Проблем с флашка

nedra

Препоръчан пост

Здравейте

Днес като си пуснах флашката и антивирусната ми засече вирус,реших да я форматирам,и без това нямаше кой знае какво,при опита да я форматирам обаче ми излиза същото съобщение като на тази снимка http://techsalsa.com/wp-content/uploads/20...e_to_format.jpg опитавха и програма на HP но и тя не направи нищо!Флашката е 8 гб и не е била заключена,а за марка пише само U-safe на нея,това е!Вече нямам идеи,затова се обръщма към вас,ако някой може да помогне!

Мерси предварително!

Сподели другаде

Може да се пробва форматиране през Disk Management (десен клик върху My Computer -> Manage). Щом програмата на HP не се е справила, надали и това ще стане, но не пречи да се пробва. Ако това не подейства, нека се пробва флашката на друг компютър. За всеки случай.
Сподели другаде

Свали си GParted. Инсталирай го и рестартиай компютъра и после намери "System: Administration: Gnome Partition Editor"

Вкарай флашката в компютъра и стартирай програмата.

Избери флашката от менюто горе в дясно.

Right click on the display of the drive icon and choose the "Format to" option along with the file system type you wish to format (FAT32, FAT16 and so on). (съжаляван, но това не можах да го преведа.)

Незнам до колко се разлочава от предишните мнения и до колко работи, но би трябвало да стане.

Сподели другаде

Свали си GParted. Инсталирай го и рестартиай компютъра и после намери "System: Administration: Gnome Partition Editor"

Вкарай флашката в компютъра и стартирай програмата.

Избери флашката от менюто горе в дясно.

Right click on the display of the drive icon and choose the "Format to" option along with the file system type you wish to format (FAT32, FAT16 and so on). (съжаляван, но това не можах да го преведа.)

Незнам до колко се разлочава от предишните мнения и до колко работи, но би трябвало да стане.

Според мен се превежда така:

Кликнете с десния бутон на иконата на дисплея на устройството и изберете опцията "Формат на" заедно с типа на файловата система, които искате да форматирате (FAT32, FAT16 и т.н.)

Сподели другаде

Пробнах и със това да я форматирам в NTFS -Не стана!Пробвах вариянта и със Диск менагера,отново не става !Пробвах я и на сигурно още поне 3 компютъра и ми излиза надписа от снимката !Само вариянта с програмата още не съм пробвал,само че нещо не откривам откъде да я сваля тази програма GParted!Ако имате линк,постнете го ,че аз не намирам!
Сподели другаде

Свалих я тая програма във вид на .ISO файл,мунтвах го с Daemon tools, и ми излязоха някакви папки,то които нищо не мога да направя,ако някой знае би ли ми казалкак да я инсталирам тази програма!
Сподели другаде

Това е Live дистрибуция на операционна система. Не е преданазначена за "маунтване" в някое виртуално устройство. Идеята е да се ползва в реално такова, след като се запише на реален диск.
Сподели другаде

Да,прочетох по-късно допълнително за това нещо,много сложно ми се струва!Пробвах и P.Magic но той дори не отчита флашката!Благодаря все пак на всички за помоща!
Сподели другаде