nar Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Помагайте, пак вие сте ми опората. -Ползвам XР, компа работеше безупречно, но флаш-плеърът взе да ми върти номера, и реших да сканирам профилактично.аваста нямаше да намери нищо, а на мен ми писна да чакам и го спрях. При следващото зареждане на Уйндоуса обаче ми излезебележка, че се е получила някаква, много кофти грешка с -както обикновено- непонятното име RPC (направо настръхвам).-Аваст стои долу с един червен знак за внимание и не работи, а аз каквото и да правя, не ще да се деинсталира.-Каква е тази грешка от едно няма нищо, та и не ще да се маха... - и сега какво, ще стоим и ще се гледаме?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 Помагайте, пак вие сте ми опората. -Ползвам XР, компа работеше безупречно, но флаш-плеърът взе да ми върти номера, и реших да сканирам профилактично.аваста нямаше да намери нищо, а на мен ми писна да чакам и го спрях. При следващото зареждане на Уйндоуса обаче ми излезебележка, че се е получила някаква, много кофти грешка с -както обикновено- непонятното име RPC (направо настръхвам).-Аваст стои долу с един червен знак за внимание и не работи, а аз каквото и да правя, не ще да се деинсталира.-Каква е тази грешка от едно няма нищо, та и не ще да се маха... - и сега какво, ще стоим и ще се гледаме?!А ти защо веднага реши да деинсталираш Аваста? В Контрол Панела отиваш в Прибавяне или премахване на програми и там го има - даваш му Remove. Другия начин е като си свалиш специалния инструмент за деинсталация от www.avast.com доколкото съм чел. Виж пак, дай повече данни, какво точно пише при грешката, опитай да пуснеш пак Аваст. Направи една снимка да видим какво пише. Той безплатен ли е или професионал-версия? Може да опиташ със System Restore като начало, ако ти работи. Избери най-близката до сегашния момент точка. Тя ти се пада най-отгоре в списъка на последния ден, в който има записани точки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 "... -Ползвам XР..." - кое ХР ползваш по-точно - Home, Professional? Актуализации има ли инсталирани?"... компа работеше безупречно... " - какъв е този "комп" - някакви конкретни характеристики можеш ли да кажеш?"... флаш-плеърът взе да ми върти номера..." - коя версия е този flash player, с кой браузер го ползваш, какви по-точно "номера" ти "върти"?"... се е получила някаква, много кофти грешка..." - каква по-точно, не е като да няма съобщения за грешки в операционните системи."... както обикновено- непонятното име RPC..." - т. е., това не е първият път, когато получаваш тази грешка, така ли е?"... каквото и да правя, не ще да се деинсталира..." - а ти какво по-точно прави?"... и сега какво, ще стоим и ще се гледаме?!" - Опиши малко по-подробно ситуацията, при така подадена информация надали някой ще ти напише конкретни инструкции за действие. На първо време можеш да разгледаш съобщенията в Event Viewer, за да видиш какви точно проблеми са регистрирани от операционата система.Виж и темите Съвети за успешна взаимопомощ и Българският правопис и граматика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 А ти защо веднага реши да деинсталираш Аваста? В Контрол Панела отиваш в Прибавяне или премахване на програми и там го има - даваш му Remove. Другия начин е като си свалиш специалния инструмент за деинсталация от www.avast.com доколкото съм чел. Виж пак, дай повече данни, какво точно пише при грешката, опитай да пуснеш пак Аваст. Направи една снимка да видим какво пише. Той безплатен ли е или професионал-версия? Може да опиташ със System Restore като начало, ако ти работи. Избери най-близката до сегашния момент точка. Тя ти се пада най-отгоре в списъка на последния ден, в който има записани точки. "Неподготвен си" Nazikov !!!! Предложението ти е твърде елементарно за Eto!Ако Eto задава въпроси, то определено не е за да те пробва, дали знаеш как се инсталира или деинсталира програма.... Погледни само от кога е във форума. Аз не съм експерт по Avast, но много харесвам google, та написах RPC avast и първият отговор ме насочи право в целта . Edit: Може да се пробва и това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nar Публикувано Май 16, 2009 Author Report Share Публикувано Май 16, 2009 А ти защо веднага реши да деинсталираш Аваста? В Контрол Панела отиваш в Прибавяне или премахване на програми и там го има - даваш му Remove. Другия начин е като си свалиш специалния инструмент за деинсталация от www.avast.com доколкото съм чел. Виж пак, дай повече данни, какво точно пише при грешката, опитай да пуснеш пак Аваст. Направи една снимка да видим какво пише. Той безплатен ли е или професионал-версия? Може да опиташ със System Restore като начало, ако ти работи. Избери най-близката до сегашния момент точка. Тя ти се пада най-отгоре в списъка на последния ден, в който има записани точки. Проблема е в това, че не се трие и с специалният инструмент който предлагат от сайта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 Знам, че не се препоръчва, но все пак - Revo uninstaller , аз лично съм доволен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nar Публикувано Май 16, 2009 Author Report Share Публикувано Май 16, 2009 -за Windows (XP Professional Service Pack 3) с всички актуализации до момента, което очевидно не помага. -за компера (Intel Celeron® CPU 2.66GHz \RAM 1Gb), не че може да промени ситуацията. - плейърът е (Adobe Flash Player 10 ActiveX \10 Plugin- Bulgarian) работи си нормално, явно сайта, койтоползвах е имал проблеми. -грешката е (RPC грешка) име, което не ми говори нищо, както и много други подобни имена, сякаш ги измислят нарочноза да държат хората в "шах". -След тази грешка "компа" започна да "мисли", а преди не мислеше. Влязох в "нета" написах "RPC грешка" в гугъл иизлязоха много резултати, които в общи линии съветваха преинсталиране на "Avast" а той е "Home Edition 4"както обикновено. От там, както обикновено в случай на нужда, двоен клик на Моят Компютър\Добавяне или премахване напрограми, в случая "avast! Antivirus" деинсталирах го и не знам защо, но реших преди да го кача на ново да върнасистемата с два-три дни, но при това avast се появи отново, но не работи и не се деинсталира влязох в сайта им къдетопредлагат инструмент за премахването му, но и с него не става. Уважаеми г-н panevdd, вие си мислите, че системата не е като да не отговаря с съобщения, но грешите, при опититеми да го де-инсталирам, само се чува, едно такова, като удар по тава за печене на агънце, но без печеното агънце, и нищо. Всъщност, като включвах компа сутринта ми излезе следното, което надявам се да ви помогне: Windows could not start because the following file is missing or corrupt:<Windows foot>\system32\ntoskrnl.exe.Please re-install a copy of the above file Благодаря ти за съвета, може да е за в краен случай, но пак е вариант. "Неподготвен си" Nazikov !!!! Предложението ти е твърде елементарно за Eto!Ако Eto задава въпроси, то определено не е за да те пробва, дали знаеш как се инсталира или деинсталира програма.... Погледни само от кога е във форума. Аз не съм експерт по Avast, но много харесвам google, та написах RPC avast и първият отговор ме насочи право в целта . Edit: Може да се пробва и това Снощи го пробвах но не става и с него Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 Не си писал дали си пробвал в режим" сейф мод"- много проблеми успяват да се решат само в този режим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 Публикувай един log от Autoruns, както е описано в този коментар.Разгледай log-овете в Event Viewer, раздела System - не може да няма грешки, свързани с RPC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 Снощи го пробвах но не става и с него Eto, моля те, бъди по-конкретен! Знам, че можеш Кое по-точно си пробвал?Първото или второто? Или и двете? Защото panevdd правилно се насочи към Event Viewer, раздела System, а това беше и моето първо предположение... Онова с тавата от агнето много ми хареса, , направо е жестоко! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост