яна Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Здравейте, за съжаление батерията на моя нов лаптоп ASUS X50 Z се разрежда за 30 минути. Оказа се че при първия старт преди да се изтощи напълно съм я заредила преждевременно и сега стига само за 30 минути. какво да направя да удължа времето за ползване на батерията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Здравейте, за съжаление батерията на моя нов лаптоп ASUS X50 Z се разрежда за 30 минути. Оказа се че при първия старт преди да се изтощи напълно съм я заредила преждевременно и сега стига само за 30 минути. какво да направя да удължа времето за ползване на батерията?В общи линии няма никакво значение дали изчакаш батерията да се разреди докрай преди да я заредиш. Това са митове и легенди останали от времената на Ni-Mh батериите. При литиевите батерии такива неща няма. Възможно е самата батерия да е дефектна нещо. Желателно е да се отнесе системата в сервиз. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Прав е Night_Raven! Ако ти е в гаранция лаптопа, бягай да ти сменят батерията, че след известно време може и да ти спре напълно лаптопа. Повредената батерия влияе на машината дори и да е на мрежово захранване... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Don_Toni Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Направо отивай в Мост компютърс да си купиш нова, защото за съжеление батериите на лаптопите не са включени в гаранцията. Аз имам същия модел и батерията ме изкарва около 2 часа - ако гледам филми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 В общи линии няма никакво значение дали изчакаш батерията да се разреди докрай преди да я заредиш. Това са митове и легенди останали от времената на Ni-Mh батериите. При литиевите батерии такива неща няма. Възможно е самата батерия да е дефектна нещо. Желателно е да се отнесе системата в сервиз.Искаш да кажеш, че това важи за Ni-Cd батериите. Те трябва да се разреждат до край, за да се избегне ефекта на "лошата памет". При Ni-MH това вече е избегнато - те са по - нови от никел-кадмиевите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Имам предвид И при Ni-Mh, те също трябва да се разреждат докрай (или поне почти докрай). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост