milagros Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Здравейте! Преди няколко месеца си купих външен твърд диск тошиба с цел да си запазвам информацията на него в случай че ми се скапва опер система да не си губя информацията и на него си запазвах абсолютно всичко, докато дойде момент вчера когато компютъра ми не го разпознава, а самия тв диск се опитва да работи, но се чува нещо като зацикляне и така или иначе не се появява като допълнителен диск, ако отида в магазина да го рекламирам естествено че ще ми го или сменят или поправят, но това не ми спасява информацията. Моля дайте ми идеи как мога да я спася, вече опитах с разни програми за възстановяване на файлове, опитах с миниРЕ, но този диск никъде не го разпознава, пробвах диска и на други компютри и там не го разпознава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 С кои програми си опитал? По принцип SpinRite е много добра програма, но е платена и е малко по-особена за работа от останалите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Ако е за спасяване на данни, можеш да пробваш също и Get Data Back... Мен веднъж ми свърши чудесна работа, но харда ми не беше повреден, а само системната информация за него беше загубена и Win-а ми искаше да го форматира... При тебе също може да свърши работа... Програмата е платена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Май 16, 2009 Author Report Share Публикувано Май 16, 2009 С кои програми си опитал? По принцип SpinRite е много добра програма, но е платена и е малко по-особена за работа от останалите. Здравей, опитах с тази програма, но за да се инсталира ми изисква да натисна буквата от клавиатурата, която отговаря на буквата на твърдия диск когато навремето работеше, за съжаление сега като я натискам ми дава съобщ че не разпознава такъв диск, тоест проблема е не ми изкарва в експлорера подвижен диск и няма начин как да го разпознае. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Май 17, 2009 Report Share Публикувано Май 17, 2009 Възможно е проблема да идва от недостатъчно захранващо напрежение ако това става през USB на компютъра. Пробвай да го свържеш на друг компютър първо... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Май 18, 2009 Author Report Share Публикувано Май 18, 2009 Възможно е проблема да идва от недостатъчно захранващо напрежение ако това става през USB на компютъра. Пробвай да го свържеш на друг компютър първо... Здравей, свързах го с 2-3 други компютри и там също не ги разпознава, в крайна сметка го отнесох в магазина и там ми казаха това, от което се опасявах, че производителя не е длъжен да ми възстанови данните, ще се опита да го поправи, но ако повредата е сериозна ще ми го смени и по този начин аз губя данните за винаги, има ли начин примерно лаборатории където мога да възстанова това което ми е най-важно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Май 18, 2009 Report Share Публикувано Май 18, 2009 .. има ли начин примерно лаборатории където мога да възстанова това което ми е най-важно? Има, но е скъпо! Не по-малко от 200лв. и гаранцията е 50/50http://www.drsbulgaria.com/bg/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост