Jump to content

Молба за съвет до всички лекари

Препоръчан пост

Здравейте.

Извинявам се за безпокойството,но проблема ми е следния.

Баба ми с която живея и е на 83години, преди време падна в къщи и се обездвижи в левия крак.Момчето и момичето от бърза помощ ни посъветваха да намерим начин да я закараме в болницата за снимка,тъй като живеем на 4ет.а няма асансьор.Баба ми реши че ще се оправи от самосебе си и така минаха вече 3месеца,тя продължава да е на легло с болки в лявото бедро,свивката и таза.Въпросът ми е какво да правя?Да се обадя на бърза помощ отново и да им обясня ситуацията или да предприема друго..Благодаря ви предварително за съвета.На 22години съм живея в Пловдив

Сподели другаде

Здравей!

Съжалявам за проблема който имаш. Аз не съм медицински лице , но бих те посъветвал да се обадиш на личния лекар на баба ти и да дойде да я прегледа на място, след това евентуално може да я прати в болница, зависи от състоянието и.

Сподели другаде

Аз също не съм медицинско лице, но съм на едно мнение с хората от бърза помощ за незабавна снимка и с мнението на mihaiil. В никакъв случай не чакайте повече, всъщност доста дълго сте чакали. Водете бабата незабавно на снимка. Ако проблема е свалянето от 4 етаж, има носилки и двама мъже ще се справят. Ако не се намира носилка нали знаете за "столче-манолче" - това е когато двама човека си хванат ръцете, така, че да се образува столче и така. Не чакайте повече! Да е жива и здрава бабата!
Сподели другаде

Здравей,

Аз пък съм лекар, но мнението ми не се различава от горните. Съветвам ви да действате. Противопоказно е да се обездвижва крака, тъй като може да последва атрофия на мускулите. Но да не те плаша. Просто трябва да птоде на рехтгенография.

Сподели другаде

Здравейте.

Извинявам се за безпокойството,но проблема ми е следния.

Баба ми с която живея и е на 83години, преди време падна в къщи и се обездвижи в левия крак.Момчето и момичето от бърза помощ ни посъветваха да намерим начин да я закараме в болницата за снимка,тъй като живеем на 4ет.а няма асансьор.Баба ми реши че ще се оправи от самосебе си и така минаха вече 3месеца,тя продължава да е на легло с болки в лявото бедро,свивката и таза.Въпросът ми е какво да правя?Да се обадя на бърза помощ отново и да им обясня ситуацията или да предприема друго..Благодаря ви предварително за съвета.На 22години съм живея в Пловдив

На 83 години и след като са минали вече 3 месеца - никой няма да се навие да я оперира, а дори и да се навие - изкуствена тазобедрена става ще струва около 1500 лв.

Снимката ще ти е нужна единствено за това - да се реши трябва ли и ли не операция.

Трябвало е още в момента на счупването да и се сложи "перка" - това е дървена летвичка или шина, която да обездвижи крака - като кръст да се получи -да не може кракът да се извива настрани.

След около 6 месеца задравява сам.

Е, никога няма да може да си служи с него както преди, но все пак няма да я боли.

Личен лекар няма ли си тази баба бе ?

Сподели другаде

Аз съм от Пловдив и се занимавам с рентген моят съвет е да си вземете направление от личния лекар, за ортопед травматолог.Той ще я прегледа и ще ви посъветва какво да правите, но възможностите на тази възраст не са големи.
Сподели другаде

На 83 години и след като са минали вече 3 месеца - никой няма да се навие да я оперира, а дори и да се навие - изкуствена тазобедрена става ще струва около 1500 лв.

Снимката ще ти е нужна единствено за това - да се реши трябва ли и ли не операция.

Трябвало е още в момента на счупването да и се сложи "перка" - това е дървена летвичка или шина, която да обездвижи крака - като кръст да се получи -да не може кракът да се извива настрани.

След около 6 месеца задравява сам.

Е, никога няма да може да си служи с него както преди, но все пак няма да я боли.

Личен лекар няма ли си тази баба бе ?

Има личен лекар :yes: Благодаря на всички за съветите

Сподели другаде