avalon72 Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Здравейте! Искам да попитам за проблема с "йероглифите" в Windows ХР на англ. език когато не е инсталиран Flex Type 2k. Работата е, че по никакъв начин не иска да разпознава надписите на кирилица в програмите или една част е на кирилица - друга на "маймуница". Също и субтитрите. Ако уиндоуса е официално на бълг. език няма проблеми, но ползвам на англ. и не ми остава друго, освен инсталация на Flex Type 2k, която толкова се отрича като негодна. Тя оправя тези проблеми стига да е хубава версия, която може да се регистрира - някои са и заразени. Знам,че може да се пише на кирилица и без тази програма,но уиндоуса не разпознава написаното другаде и никакви регионални и езикови настройки на български не помагат. Четох тук как се правят настройки, но не се споменава за същинския проблем - само указания за регионални и езикови настройки, които не вършат работа без Flex Type 2k. Лично при мен тя не прави никакви проблеми. Може би липсват някакви шрифтове, които програмата въвежда, но на инстал. диск ги няма. Та ако може конкретно да каже някой, защото и други хора се оплакват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bratobg Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 виж тук Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 11, 2009 Author Report Share Публикувано Май 11, 2009 виж тукБлагодаря много! Свалих я и ще я пробвам при следваща преинсталация на уиндоуса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Когато си инсталирам Windows-a (а и след това) правя следните настройки :1. в Regional And Language Options в първия таб си настройваш мерните единици.2. От таба Languages в Details на "Text Srvices ..." си настройваш клавиатурната подредба - БДС или фонетична за кирилицата.3. И в Advanced се задава езика за външните програми. При мен това работи перфектно. От Win98 до сега. Без FlexType или каквото и да е било друго. П.П. Ето линк със същото и на английски, обяснено от Microsoft : http://www.microsoft.com/globaldev/handson...xpintlsupp.mspx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 11, 2009 Author Report Share Публикувано Май 11, 2009 Да, ама не! (Петко Бочаров). Не си разбрал нещо. Това съм го минал отдавна. Проблема е, че можеш да пишеш на кирилица, но същата не бива разпозната когато програма е написана на кирилица - предполагам поради липса на шрифтове и уиндоус я заменя с каквото може - с "йероглифи". Например започваш да инсталираш Аваст! на български и виждаш само заглавието на български. Всичко надолу е заменено с "??????? ??? ??????" Предполагаш кое е бутона "НЕ" и отказваш,защото нищо не се разбира. Предложиха ми по-горе програмата Cyra 2.3, която ще пробвам при нова инсталация на Уиндоус ХР. Дотогава съм инсталирал Flex Type 2k, но съм й изключил автостартирането с ОС, защото не пиша с нея, а само да ми въведе необходимите неща и да не ми се показват "маймуници". С което проблема се оправя. Ако твоя уиндоус е на български оригинално, тогава вече не е необходимо друго - той си разпознава кирилицата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Ти по принцип кагато си инсталирал Windows-a правил ли си тези настройки които ти каза Herr_Flick. Така инсталираш езиковите пакети за кирилица в Windows-a и когато инсталираш програма с български превод Windows - a не слага йероглифи а си я превежда на български. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 11, 2009 Author Report Share Публикувано Май 11, 2009 Да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Напълно е възможно и да не съм те разбрал. Но не съм имал такъв проблем. Всички програми, които имат интерфейс на кирилица ми тръгват на кирилица. Питанки вместо текст ми показа при опит да подкарам нещо на китайски. Уйндоуса ми е на английски. Ето ти списък на шрифтовете с които работя :Report_Font.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 11, 2009 Author Report Share Публикувано Май 11, 2009 Напълно е възможно и да не съм те разбрал. Но не съм имал такъв проблем. Всички програми, които имат интерфейс на кирилица ми тръгват на кирилица. Питанки вместо текст ми показа при опит да подкарам нещо на китайски. Уйндоуса ми е на английски. Ето ти списък на шрифтовете с които работя :Report_Font.txtДобре. Ето как виждам аз твоя отчет (част от него):Ето го и моя:Досега когато и да съм инсталирал версия на английски винаги така е било,а съм пробвал десетина. Само на бълг. не е, но там пък друго не му работеше коректно.Report.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Нещо не правиш както трябва. При самата инсталация в таба Advanced трябва освен избора на Bulgarian да прегледаш кодовите таблици и да сложиш отметки на всички, съдържащи Cyrillic в името си.Силно подозирам, че инсталираш разни тунинговани версии на Windows XP с отрязана кирилица. Иначе ако толкова държиш да ползуваш Flex Type, ползувай си го, никой не може да те спре, но изобщо не е необходим, ако настройките са наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Виждаш ми гадно отчета в браузъра си или в Notepad? Конкретно за този файл за браузъра за да ти излезне читаво трябва да смениш кодирането на Windows-1251. Идея си нямам защо Everest прави текстовите отчети по този начин. Твоя отчет при мен в Opera 9.64 изглежда по същия начин (кофти). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 11, 2009 Author Report Share Публикувано Май 11, 2009 Нещо не правиш както трябва. При самата инсталация в таба Advanced трябва освен избора на Bulgarian да прегледаш кодовите таблици и да сложиш отметки на всички, съдържащи Cyrillic в името си.Силно подозирам, че инсталираш разни тунинговани версии на Windows XP с отрязана кирилица. Иначе ако толкова държиш да ползуваш Flex Type, ползувай си го, никой не може да те спре, но изобщо не е необходим, ако настройките са наред.Сега прегледах всички кутийки с Cyrillic имат отметки, нали може да се зареди някой шрифт от диска, ако няма отметка, но и това не помага. Както и да е... сигурно е от версията на рилийза. Той че не е оригинален не е, но че работи съвсем стабилно - работи! Не е орязан уж. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Най-лекия вариант е да си пуснеш поправка на инсталацията. Ако и тогава не сстане - формат, и след това всичко на чисто. И по възможност с версия на Win, която си сигурен че работи коректно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Сега прегледах всички кутийки с Cyrillic имат отметки, нали може да се зареди някой шрифт от диска, ако няма отметка, но и това не помага. Както и да е... сигурно е от версията на рилийза. Той че не е оригинален не е, но че работи съвсем стабилно - работи! Не е орязан уж.Това, че не виждаш както трябва доклада от EVEREST, не доказва нищо. От Lavalys толкова и могат горките. Проблемът е при тях.Факт е, че с правилните регионални настройки всичко си работи както трябва и не са нужни боклуци като FlexType, както и вече беше споменато.Ако Windows-ът има вградени неща в него и особено ако в името му има нещо от рода на "някакъв си Edition", значи е тъпа самоделка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 11, 2009 Author Report Share Публикувано Май 11, 2009 Виждаш ми гадно отчета в браузъра си или в Notepad? Конкретно за този файл за браузъра за да ти излезне читаво трябва да смениш кодирането на Windows-1251. Идея си нямам защо Everest прави текстовите отчети по този начин. Твоя отчет при мен в Opera 9.64 изглежда по същия начин (кофти).С браузъра Mozilla Firefox така гадно го виждам. Иначе свалих документа и с Notepad или Wordpad го виждам правилно. Също и с Microsoft Office Word, но трябва да му дам кодиране на текста "Уиндоус по подразбиране" и го дава правилно. Това, че не виждаш както трябва доклада от EVEREST, не доказва нищо. От Lavalys толкова и могат горките. Проблемът е при тях.Факт е, че с правилните регионални настройки всичко си работи както трябва и не са нужни боклуци като FlexType, както и вече беше споменато.Ако Windows-ът има вградени неща в него и особено ако в името му има нещо от рода на "някакъв си Edition", значи е тъпа самоделка.Няма добавка "... Едишън". Даже го дават,че е с Genuine Key. Как става смяната на кодирането Windows-1251? Вече два месеца го ползвам и съм много доволен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост