PanteliX Публикувано Май 10, 2009 Report Share Публикувано Май 10, 2009 Значи аз съм все още начинаещ в компютрите от няколко месеца имам компютър но вече започнах да преинсталирам компютри като в градчето ми има много доволни хорица от преинсталацийте ми. Но при една преинсталация много се затрудних за което мисля че вие ще ми помогнете с по дългия си опит. Да започна от началото:Включих компа но ми поиска операционна система, да натисна CTRL ALT DEL за рестарт, дотук добре започнах да инсталирам, рестнах компа бутнах диска и зачаках да се копират файловете но запецна на едно място и не мръдна повече. Помислих си че е от диска затова направих Буутваща флашка и нали да инсталирам от нея но пак съшото нещо. Мислих мислих и накрая се сетих че точно тук четох нещо за повреден хард. Бутнах LIVE CD Поне за да изкарам снимките от харда за да го форматирам, но и той не се стартира след половин час зареждане. Реших друго, да форматирам диска чрез друг диск Hiren's BootCD. НО пак не стана, даже не иска и да се форматира, заебах снимките иквот има на харда реших да се заема с оправянето му, пуснах му HDD Regenerator. Върти го вече 18 часа и е открило доста повредени сектори но се опасявам от физическо нараняване, тъй като собственикът ми каза че бил доста често местен. Но това не ме притеснява, друг ми е въпроса. Имам идея но се чудя дали ще стане, може би звучи тъпо но ето каква е идеята ми. ДА инсталирам Windows-а не на хард диска а на Флашкам тя е 4 гб и мисля че ще побере дайловете на Windows. Но не знам дали ще работи, трябва ми само да работи 15 мин през което време да мога да спася каквото има на харда, да го прехвърля на друга флашка имам предвид. Това е историята, моля ви кажете ми дали идеята с флашката ще стане и ако не стане ми дайте някоя идея че аз вече се изчерпах, не знам какво да го правя тоя компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Май 10, 2009 Report Share Публикувано Май 10, 2009 И аз действам на твоя принцип. Т.е. нищичко не разбирам от компютри, ама пипам на всякъде и съм голям "спец" Та този комп явно не е в гаранция? Що не пробваш да му свалиш харда и да го закачиш на твоя? Така ще можеш спокойно да спасиш каквото можеш.P.S. Ето и линк относно инсталацията на флаш: http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...ighlight=xp+usb Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PanteliX Публикувано Май 10, 2009 Author Report Share Публикувано Май 10, 2009 Щот моя е в гаранция и не мога да го отворя, иначе и това ми мина през ума Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 10, 2009 Report Share Публикувано Май 10, 2009 По принцип щом и LiveCD не желае да стартира, значи надали проблемът е в твърдия диск, защото Live дистрибуциите се зареждат директно и само в RAM паметта. Щом не можеш да отвориш кутията, можеш да опиташ да забраниш твърдия диск от BIOS и отново да опиташ да заредиш LiveCD. Ако продължава да не стартира, значи има някакъв друг проблем, който най-вероятно би бил в оптичното устройство или в паметта. Щом обаче от флаш памет се получава същият ефект, значи надали е и оптичното устройство. Остава паметта. Затова да попитам: сменяна/добавяна ли е памет? Една банка ли е паметта или са повече? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PanteliX Публикувано Май 11, 2009 Author Report Share Публикувано Май 11, 2009 Една е 1 GB и не е сменяна досега . Аз кутията мога да я отворя той е със отминала гаранция вече. Моя не мога да отворя за да свържа хардовете за да прехвърля снимките, но и да отворя тоя кашон какво може да напрая, от хардуер много не разбирам. Чудя се дали тоя проблем няма да е от BIOS... Щом не може да стартира, може и от RAM както каза ти, как да разбера Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Вече ти дадох идея да пробваш да изключиш хард диска и да видиш дали ще се зареди LiveCD. Дори можеш физически да го разкачиш, ако знаеш как, след като няма гаранция вече.Паметта можеш да я тестваш с Memtest86+. Теглиш ISO, записваш на празен диск и стартираш от него. Изчакваш да се извърти поне 1-2 часа и гледаш дали ще има грешки. Всъщност може и от флопи да стартираш, ако не става по друг начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост