Jump to content

Проблем с интернет

Препоръчан пост

Хм.. добре де, значи сложил си външна карта, дал си им Мак адреса и те са ти казали, че би трябвало всичко да си работи ?

Пробвай да избереш 100 Mbps Full(ако на Auto не работи), това би трябвало да покрива възможностите на интернета ти.

Мисля,че най долният слот на дъното е изгорял,защото на горният слот тръгна интернета с 3-та лан карта,която ми дадоха да пробвам ,защото си мислех,че тази дето си я купих и пробвах само на 1-вия слот е дефекна и утре ще я пробвам и нея на 2-рия слот да ми засечат мак адреса да видя дали открих проблема.Тези слотове сменят ли се?

Сподели другаде

Тези слотове сменят ли се?

Смяната на PCI слотове е възможна, но не е особено лесна и е доста рискована, защото може да се повреди самата дънна платка. Препоръчва се само ако човекът, който го сменя, е опитен и смяната се налага.

Сподели другаде

Смяната на PCI слотове е възможна, но не е особено лесна и е доста рискована, защото може да се повреди самата дънна платка. Препоръчва се само ако човекът, който го сменя, е опитен и смяната се налага.

Компютъра ми е в гаранция,но не вярвам да се признае,защото най вероятно се е получило от токов удар.Интересно,че едната лан карта,която я купих на raltek за 10лв.така и не проработи сега съм с някаква на intel и работи в 2-рия слот,но ако стане нещо и с него тогава ще е неизбежна смяната на слотовете.Някои знае ли подходящ кабел да се предпазя от токов удар и гръмотевици.

Сподели другаде

Компютъра ми е в гаранция,но не вярвам да се признае,защото най вероятно се е получило от токов удар.Интересно,че едната лан карта,която я купих на raltek за 10лв.така и не проработи сега съм с някаква на intel и работи в 2-рия слот,но ако стане нещо и с него тогава ще е неизбежна смяната на слотовете.Някои знае ли подходящ кабел да се предпазя от токов удар и гръмотевици.

За съжаление до сега не съм срещал подходящ предпазител който да действа на 100 %. Най-сигурният начин според мен си остава да ги изключваш от мрежите

Сподели другаде

по скоро проблема е в доставчика, който пуска повечко точец по кабела.

Има вариант при който да прекъснеш 4,5,7,8 жички от мр, кабел и така да си решиш отчасти проблемите.

Иначе тия слотове гаранционно няма да ти ги признаят, трябва нещо друго да се случи на дъното....

Сподели другаде

по скоро проблема е в доставчика, който пуска повечко точец по кабела.

Има вариант при който да прекъснеш 4,5,7,8 жички от мр, кабел и така да си решиш отчасти проблемите.

Иначе тия слотове гаранционно няма да ти ги признаят, трябва нещо друго да се случи на дъното....

Само не можах да разбера как да видя дали ми работи вградената в дъното лан карта,защото до преди да сложа външната лан си работеше,но сега като я пуснах и изключих другата и ми показва,че би трябвало да работи,обадих се на доставчика да ми засекът мак адреса,но ми казаха,че не ме виждат там.Сега,за да не ги занимавам се пробвах да и сменя мак адреса чрез опциите network adress и като задам същият адрес като на външната,но ми показва,че кабела е изваден? :crosseyes1:

Сподели другаде

• 1 month later...

Интересно,че като се обадих в сервиза и им казах,че е изгорял 1-вия слот ми казаха,че не може да се смени и да ползвам другия.Иначе компютъра е в гаранция и сега ако искам да споделя интернета с 2-ра лан карта без рутер как да стане?

Сподели другаде

... имам интернет за около 15 мин. и после спира , компиутърчетата светят и все едно имам но нямам ...

Срещнах подобен проблем, но с комп, който не е включван, примерно година и половина, и е на жичен интернет (от кабелната телевизия с модем и към мрежовата карта)на Уиндос ХР. След 10 мин работа на интернета, спира зареждането, но скайп продължава да има. Пробвах и с мозила, и с ИЕ - 10 мин работа и спира. Не е и от шоферите (или така си мисля). Преди е работил нормално. Друг компютър, по-стар и разбрицан си работи без проблеми.

Възможно ли е да е от вирус?

Сподели другаде

Имах подобен парадокс (преди 7-8 години) - след ъпгрейта от 128 на 2 х 128 Мбт на Рам паметта, РС то работеше значително по-добре, но нета спираше след 15- 20 минути. Сменях всякакви вариации на тема РАМ, в т.ч. и една 256 ца, и все същото. Нета увисваше, като по часовник. Накрая я зарязах с нейната си 128 - ца и никакви ядове с нета. Никой тогава не откри защо - виках дори и светнати приятелчета - сменяха настройки, бъркаха из биоса и какво ли не - и все тая, сякаш тази машина беше твърдо закопчана с тази си памет. :crosseyes1:
Сподели другаде