Jump to content

Проблем с интернет

Препоръчан пост

Така имам голям проблем с интернета и незнаех къде да пиша темата тъй че извинявайте!

Аз съм с лаптопт Асус М51К и когато вкарам кабела от нета към рутера си имам wireless и си имам нет , нооо когато вкарам главния кабел от рутера към лаптопа имам интернет за около 15 мин. и после спира , компиутърчетата светят и все едно имам но нямам , пък като опитам да търся Wireless не намира пише че има някаква програма включена а то няма ... от интернета ми Мрежа.нет едно от момчетата ми каза че и на него му се е случвало но си го е оправил ако искам да му го занеса . но аз нямах възможност и ми каза да го ресна със задна дата . Оправи се за няколко дена после звъннах пак на интернета си , но те незнаеха как да го оправят а онова момче не го знаели кой е и ми казаха че трябвало да си преинсталирам Уиндолса , но аз не бих искал след като може да се оправи и по друг начин.

Моля ако някой има представа как да го оправя да каже !

П.С. преди не беше така сичко си беше нормално , наскоро стана и сега мога да карам на wireless а така свалям много бавно.

Сподели другаде

Погледни дали има нови драйвъри за ланката.Ако има изтегли ги и ги сложи.Не си казал с каква операционна систма си.При мен имаше проблем с нета подобен , прекъсваше , макар след повече време , но все пак досадно.Това стана след ъпдейт на Windows.Свали някакви драйвъри за ланката при ъпдейта.След като върнах старите се оправи.Аз съм с XP.За нови драйвъри виж на страницата на Asus , или на производителя на ланката.
Сподели другаде

значи току що разбрах от какво е проблема . аз понеже съм с АТИ Радеон (видео карта) и проблема идва от програма/драйвер за самата видео карта . Показва ми един ерор като вкарам кабела и гледайте какво изписва "Catalyst Control Centre: Host application has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." и нататък пише , че съжеляват и мога да изпратя репорт до Майкрософт. Ако някой има идея как се оправя това моля да пише.
Сподели другаде

Това само като сложиш кабела ли става ? След това веднага ли нямаш интернет ? А този проблем с видеото, можеш да вземеш диска от лаптопа и да преинсталираш драйвера. Би трябвало да помогне, но се съмнявам то да пречи на интернета ти.
Сподели другаде

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Здравейте:Понеже нямах интернет няколко дни и като провериха каква е причината ми казаха,че е от лан картата не е изгоряла напълно само частично и в настройките на картата като промениха от auto negotiation на speed duplex на 10mbps full duplex и тръгва интернета но е ограничено до 10 mbps как да разбера дали е заминала лан картата ето шот post-8140-1249813072_thumb.jpg
Сподели другаде

Здравейте:Понеже нямах интернет няколко дни и като провериха каква е причината ми казаха,че е от лан картата не е изгоряла напълно само частично и в настройките на картата като промениха от auto negotiation на speed duplex на 10mbps full duplex и тръгва интернета но е ограничено до 10 mbps как да разбера дали е заминала лан картата ето шот post-8140-1249813072_thumb.jpg

Може да поставиш външна мрежова карта. Евтини са.

Сподели другаде

Ами явно тази от дъното е заминала. Случва се, затова пък външните не са скъпи. Вземи 15 лева и отиди до някой магазин за компютри и си сложи нова или подмени старата външна. Често изгарят при лошо време(гърмежи и светкавици)/спиране на тока. :)
Сподели другаде

Ами явно тази от дъното е заминала. Случва се, затова пък външните не са скъпи. Вземи 15 лева и отиди до някой магазин за компютри и си сложи нова или подмени старата външна. Често изгарят при лошо време(гърмежи и светкавици)/спиране на тока. :)

Ако заменя външната какви настройки трябва да се правят и каква ще ми препоръчаш?Интересно,че тази на дъното не е ползвана досега да не би да трябва нещо да се обаждам до доставчика на нета за ip адреса или нещо подобно?

Сподели другаде

Зависи какъв интернет ползваш. Дали изобщо трябва да се правят настройки или просто си тръгва интернета. Може да трябва да кажеш на доставчика ти Мак адреса. Нямам идея. А иначе в Network Connections показва ли се че имаш мрежовата карта ?
Сподели другаде

Зависи какъв интернет ползваш. Дали изобщо трябва да се правят настройки или просто си тръгва интернета. Може да трябва да кажеш на доставчика ти Мак адреса. Нямам идея. А иначе в Network Connections показва ли се че имаш мрежовата карта ?

Да показва ги и 2-те и нещо blutoot -post-8140-1249830323_thumb.jpg и като го сложа на auto negotiation интернета изчезва?

Сподели другаде

Да показва ги и 2-те и нещо blutoot -post-8140-1249830323_thumb.jpg и като го сложа на auto negotiation интернета изчезва?

Дай на 1вата връзка Enable и сложи интернета в картата от дъното. Би трябвало интернета да тръгне. Също така и спри Firewall-a от Control Panela.

Сподели другаде

Дай на 1вата връзка Enable и сложи интернета в картата от дъното. Би трябвало интернета да тръгне. Също така и спри Firewall-a от Control Panela.

Смених лан картата и проблема си остава засекоха ми новият мак адрес и при тях отчита,че всичко си работи,но интернета тръгва на 10mbps нямам си идея къде е проблема?Спрях и Firewall-a.но не става.

Сподели другаде

Смених лан картата и проблема си остава засекоха ми новият мак адрес и при тях отчита,че всичко си работи,но интернета тръгва на 10mbps нямам си идея къде е проблема?Спрях и Firewall-a.но не става.

Хм.. добре де, значи сложил си външна карта, дал си им Мак адреса и те са ти казали, че би трябвало всичко да си работи ?

Пробвай да избереш 100 Mbps Full(ако на Auto не работи), това би трябвало да покрива възможностите на интернета ти.

Сподели другаде