cvetemoe Публикувано Май 10, 2009 Report Share Публикувано Май 10, 2009 Може ли да ми кажете какви са критичните температури на хардуера при лаптопите /имам предвид Процесор, VGA, HDD и чипсета на дъната платка /. Ето моя лаптоп : - CPU INTEL PENTIUM DUAL CORE T3200 2.0GHZ (CACHE 1 MB)- RAM 2GB DDR2 - HDD Тошиба 250 GB SATA - VIDEO NVIDIA GF 9200M GS 256MB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Поне при настолните системи бих казал нещо от рода на...За двуядрените процесори на Intel общо взето температури до 40 градуса са отлични. От 40 до към 50 са добри/нормални. От 50 до към 60 са леко височки и макар да не са фатални е желателно да се потърси начин да се смъкнат. Над 60 градуса вече си е притиснително.При твърдите дискове температури до 30 градуса са страхотни. От 30 до към 45 са напълно нормални/добри. От 45 нагоре са вече не особено желателни.За видео картите от 9ххх фамилията по принцип са нормални и доста високи температури от над 60-70 градуса. При лаптопите не знам доколко важат тези температури. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Доколкото знам +10 градуса за всеки компонент при лаптопите е нормално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihaiil Публикувано Май 11, 2009 Report Share Публикувано Май 11, 2009 Според мен, температурите които даде Night_Raven, важат както за PC-та, така и за лаптопи. Нещо подобно като при двигателите на колите, каквато и кола да караш, нормалната температура е 90C(за двигателя). Все пак мисля, че лаптопите и PC-тата се правят от едни и същи материали. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост