Jump to content

Какви са критичните температури на хардуера при Лаптопите

Препоръчан пост

Може ли да ми кажете какви са критичните температури на хардуера при лаптопите /имам предвид Процесор, VGA, HDD и чипсета на дъната платка /. Ето моя лаптоп :

- CPU INTEL PENTIUM DUAL CORE T3200 2.0GHZ (CACHE 1 MB)

- RAM 2GB DDR2

- HDD Тошиба 250 GB SATA

- VIDEO NVIDIA GF 9200M GS 256MB

Сподели другаде

Поне при настолните системи бих казал нещо от рода на...

За двуядрените процесори на Intel общо взето температури до 40 градуса са отлични. От 40 до към 50 са добри/нормални. От 50 до към 60 са леко височки и макар да не са фатални е желателно да се потърси начин да се смъкнат. Над 60 градуса вече си е притиснително.

При твърдите дискове температури до 30 градуса са страхотни. От 30 до към 45 са напълно нормални/добри. От 45 нагоре са вече не особено желателни.

За видео картите от 9ххх фамилията по принцип са нормални и доста високи температури от над 60-70 градуса.

При лаптопите не знам доколко важат тези температури.

Сподели другаде

Според мен, температурите които даде Night_Raven, важат както за PC-та, така и за лаптопи. Нещо подобно като при двигателите на колите, каквато и кола да караш, нормалната температура е 90C(за двигателя). Все пак мисля, че лаптопите и PC-тата се правят от едни и същи материали.
Сподели другаде