muzicantini Публикувано Май 9, 2009 Report Share Публикувано Май 9, 2009 Отново имам проблем и се обръщам към вас. Реших да сложа 64 битово ХР на лаптопа ми, за да ми разпознава цялата РАМ. И всичко си работи добре, компютъра стана доста по-пъргав, но има проблем. Всичко освен говорителите работят. Не мога никак да го оправя. Търсих драйвъри навсякъде, но не съм наясно дори каква ми е аудиокартата. С Еверест видях, че е Microdoft UAA High definition audio driver или нещо от сорта. Драйвъри не открхи. Всевъзможни неща инсталирах, но няма звук. Лаптопа е Compaq Presario CQ60-310EQ. Надявам се отново да ми помогнете. А, и още нещо! Партишънинга ми е следния Харда е разделен на една част от една част от 292 ГБ и една 7 ГБ, на която имаше Рекавъри файлове. Не ми даде да форматирам големия сектор затова инсталирах на 7-гигабайтовия. Има ли начин да изравня секторите, но без да форматирам и преинсталирам наново? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Май 9, 2009 Report Share Публикувано Май 9, 2009 Windows XP x64 не е добър избор, защото ползва ядрото на Server 2003, което от своя страна е доста "капризно", особено при "по-екзотичен" хардуер. В пъти по-добре е да сложиш Vista x64 в сравнение с XP x64. Относно драйверите - може да потърсиш за драйвери по Hardware / Device ID-то (от Device Manager) на аудиоконтролера в Google за x64 XP. Другият вариант е да опиташ с по-универсални драйвери като например тези. Относно втория въпрос - би ли обяснил по-ясно каква е ситуацията? Нещо не разбрах какво общо имат секторите, които винаги съдържат двуична информация (фиксирана) от 512 байта. Струва ми се, че бъркаш понятията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Май 9, 2009 Report Share Публикувано Май 9, 2009 Проверих - за този модел няма драйвери за 64-битов XP., но имаше за 64.битова виста - така че това е решението според мен - ето ти и линк.... http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...ct=3932121& Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muzicantini Публикувано Май 10, 2009 Author Report Share Публикувано Май 10, 2009 Ами аз сложих ХР 64, защото видях колко малко товари компютъра заема не повече от 200 МВ РАМ. Но явно ще минавам на ХР, то се е видяло. Относно партишънинга: Харда ми е 300 ГБ. Има един дял с 292ГБ, а друг със 7 ГБ. Това е доста не равномерно и се чудех, дали може да се направят например два по 150 ГБ, но след като се е видяло, че ще инсталирам 64 битова виста, явно ще ги правя при инсталацията. Забравих да питам: Има ли значение в каква последователност инсталирам драйверите или както дойде? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Май 10, 2009 Report Share Публикувано Май 10, 2009 По принцип може да се преоразмеряват дялове без загуба на данни като за целта се ползва специален софтуер като Acronis Disk Director Suite, Partition Magic, Paragon HDD Manager и други. Щом ще инсталираш Vista обаче, най-добре си ги направи по време на инсталацията каквито ги искаш. Относно драйверите - винаги се започва от драйверите за чипсета и след това се инсталират останалите в каквато последователност искаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muzicantini Публикувано Май 10, 2009 Author Report Share Публикувано Май 10, 2009 Добре, благодаря за помощта! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост