Night_Raven Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Грешиш. Дъното не играе роля в случая. Въпросното меню е част от Windows, а не от дъното (по някакъв начин), така че и активиращият клавиш няма как да е различен. Най-вероятно го натискаш в погрешен момент. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Грешиш. Дъното не играе роля в случая. Въпросното меню е част от Windows, а не от дъното (по някакъв начин), така че и активиращият клавиш няма как да е различен. Най-вероятно го натискаш в погрешен момент.Не греша. Пробвал съм и на 3 компютъра с Интел-базирани дъна - при тях беше с F8. Моето дъно е AMD-базирано и при мен е с F5. Предполагам, че не е причината това на кой от двата е базирано, но не знам коя е - в книжката на дъното не пише кой бутон е. Бутона го натискам по 2-3 пъти в секунда далече преди сигнала за успешен POST - тест - иначе не става. Освен това съм го чел това и другаде, защото не го знаех и се чудех защо не става с F8. Просто който не успява с F8 да пробва с F5 и това е - няма какво да му мислим толкова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Естествено, че не пиша в книжката кой бутон е. Няма и как да пише, защото не е от проклетото дъно. Това е меню на Windows и операционната система определя клавиша. От думите се потвърждава предположението ми, че натискаш клавиша не когато трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Естествено, че не пиша в книжката кой бутон е. Няма и как да пише, защото не е от проклетото дъно. Това е меню на Windows и операционната система определя клавиша. От думите се потвърждава предположението ми, че натискаш клавиша не когато трябва.Така. И за по-сигурно,че няма да изпуснеш момента започваш да го "помпиш" веднага след като изгасне синия екран на Windows докато не получиш някакъв резултат. При мен е F5 - също както е било и при Windows 98. Ако натискам по същия начин F8 няма да стигна по-далеч от менюто за избор на Boot-device. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Така. И за по-сигурно,че няма да изпуснеш момента започваш да го "помпиш" веднага след като изгасне синия екран на Windows докато не получиш някакъв резултат. При мен е F5 - също както е било и при Windows 98. Ако натискам по същия начин F8 няма да стигна по-далеч от менюто за избор на Boot-device.Ами точно така! Това е асус...F8 и стигаш до Boot Device, избираш си харда, после Enter и смело натискаш F8.... Ако вчера се беше обадил имах точното дъно и щях да видя как стоят нещата + снимков мат'рал... Айде лека... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 При Windows 98 менюто с режима Safe Mode се активира също както и при по-новите версии на Windows - чрез клавиша F8. Ето информация от източника и малко резултати от Google. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Ами точно така! Това е асус...F8 и стигаш до Boot Device, избираш си харда, после Enter и смело натискаш F8.... Ако вчера се беше обадил имах точното дъно и щях да видя как стоят нещата + снимков мат'рал... Айде лека...Да наистина - и така става - сега го пробвах, но не го знаех. Мерси! При Windows 98 менюто с режима Safe Mode се активира също както и при по-новите версии на Windows - чрез клавиша F8. Ето информация от източника и малко резултати от Google. То и аз това съм го чел от интернет та... не си го измислям: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 В този случай като има толкова много спор по въпроса - бихте ли ми казали с клавиатура мултимидийна (не помня марката понеже я продадох) на моя компютър изобщо не работеше нито един от F-овете (може да е несъвместимост на тази мултимедийна клавиатура с моя компютър, а на другия компютър на който беше сложена си работят (а и я бях купил чисто нова,но не ми вършеше работа),а въпросното влизане през Safe Mode ми се активира един път без изобщо да разбера какво натиснах (но беше някъде около Enter-а , просто не гледах в момента и се подпрях в който момент съм натиснал нещо и аз незнам какво ,но в никакъв случай не е някой от F-овете (по нагоре са)!!! Та въпроса ми е в този случай как ще се влезе през Safe Mode (безопасен режим на Windows)???Може би и за това казват по горе и за други клавиши - незнам но така си мисля че се получава - поне при мен се получи такава аномалия!!! п.с.Иначе да -така си го и пише, че трябва да е ,но защо има и такива аномалии незнам - Ето инфо за ХР:Описание на безопасен режим опциите за стартиране на Windows XP Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Прочети дългия коментар на l.kanelov от предната страница. Там са описани и другите методи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Прочети дългия коментар на l.kanelov от предната страница. Там са описани и другите методи. Прочетох го, но там той обяснява за несъвместимост между дъно и USB клавиатура , а моята си беше PS/2Запазих само снимка на нея - не помня модела и какъв беше - ето снимката:http://i42.tinypic.com/x1bo83.jpg А сега съм с Delux DLK 5002http://i40.tinypic.com/2vi16c1.jpg От нея съм доволен ,а и си и работят всички клавиши нищо, че е по простичка и може би не е най добрата ,но си ми върши работа!!! Странно защо на предишната не работеха само F-овете??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 На някои по-отрупани с клавиши клавиатури има специален бутон, който включва и изключва действието на F-клавишите. Възможно е твоята клавиатура да е била такава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 16, 2009 Report Share Публикувано Май 16, 2009 На някои по-отрупани с клавиши клавиатури има специален бутон, който включва и изключва действието на F-клавишите. Възможно е твоята клавиатура да е била такава.Тази клавиатура е точно такава.Понеже F-овете се водят функционални бутони (имат повече от една функция), затова си имат специален бутон, с който могат да се включват и изключват. За целта си имат светлинен индикатор(в повечето случаи е червен диод). Кофтито в случая е че преди да се зареди самият windows, F-овете са изключени и трябва да се включат ръчно (отново се гледа светлинния индикатор) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Май 16, 2009 Author Report Share Публикувано Май 16, 2009 В една друга тема писах, че ми се е случвало различни клавиши да са за Буут менюто - ето и пример F8 ; F2 ; F4 ; F9 ; F10 ; F11 ; F12 - много зависи от производителя на компютъра кой клавиш ще бъде, но по принцип най разпространения е F8 !!! Но се е случвало да влизам в Биоса с някой от тези клавиши - като например F2 ; F9 ; F12 !!! Както вече беше споменато - трябва да се види или на екрана с първите надписи ,или ако е купен оригинален компютъра трябва да има книжка в която да пише кои са клавишите за Бууг менюто и Биоса!!! незнам какво се разбира под оригинален компютър аз съм го взел от вирма вносител на компютри(една от най-големите) там ми направиха конфигурацията но книжка нямам., Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост