koce6 Публикувано Май 24, 2009 Author Report Share Публикувано Май 24, 2009 Благодаря за напътствието !Действително StoreHouse се оказа програмата която ми трябва.Вникнах по дълбоко в нещата , хареса ми , закупих я и сега ще работя с нея. Благодаря на всички за търпението ! човек се учи докато е жив Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sibel19 Публикувано Юни 5, 2009 Report Share Публикувано Юни 5, 2009 здр проблема е следният трябва да изчисля общия брой кораби с товароподемност над 20 тона и брой на екипажа над 30 души,но незнам коя формула да използвам някой,ако знае моля да пиши.Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Юни 5, 2009 Report Share Публикувано Юни 5, 2009 Ако в А1 имаш 10 тона, в А2 имаш 19 тона, в А3 имаш 22 тона, в А4 имаш 25 тона, в А5 имаш 16 тона, а в А6 имаш 30 тона трябва да направиш следното: Кликаш на А7 - отиваш на меню Insert - Function - отваря ти се диалогов прозорец, в раздела Select a function избираш SUMIF - ОК - излиза друг прозорец, в който трябва да напишеш обхват и критерии, т.е. в първото поле (Range) пишеш (А1:А6) - във второто (Criteria) пишеш >20 - бутон ок. Готово! Сумата трябва да е в клетка А7. Повтаряш същото и за броя на екипажа в колона В. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sibel19 Публикувано Юни 6, 2009 Report Share Публикувано Юни 6, 2009 здр проблем имам с формулите Намерете най-новия танкер в параходство БМФ. Намерете общият брой на екипажа на всички кораби, които трябва да се бракуват /по-стари от 20 години/.Направете извадка на корабите, които плават за пристанища, чиито имена започват с буквите А и Б и са с товароподемност между 20 и 30 тона и са не по-стари от 5 години.Незнам кои формули да използвам някай ако знае моля да пише Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Юни 6, 2009 Report Share Публикувано Юни 6, 2009 Намерете най-новия танкер в параходство БМФ.=MAX(F2:F6), ако информацията ти е в клетки от F2 до F6. Намерете общият брой на екипажа на всички кораби, които трябва да се бракуват /по-стари от 20 години/.=SUMIF((A2:A6);">20";(B2:B6)), ако годините са ти в клетки от A2 до A6, а броя на екипажа е в клетки от B2 до B6. Направете извадка на корабите, които плават за пристанища, чиито имена започват с буквите А и Б и са с товароподемност между 20 и 30 тона и са не по-стари от 5 години.=IF(AND(D2>20;D2<30;A2<5);"да";"не"), ако в колона D ти е товароподемността. Тук не съм много сигурна къде точно трябва да се включат пристанищата, които започват с А и Б. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sibel19 Публикувано Юни 7, 2009 Report Share Публикувано Юни 7, 2009 Благодаря много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост