fliparti Публикувано Май 1, 2009 Report Share Публикувано Май 1, 2009 Значи имам един лаптоп, чиято видео карта има VGA port и за това си взех кабел, с който да свържа лаптопа с телевизора, но на самия телевизор не се появява нищо. Защо? Кабела има син, червен и зелен, които ги вкарвам съответно в бяла, червена и жълтата букса на телевизора. Възможно ли е просто самата видео карта да не поддържа такава функция или проблема е в настройките. Ако е така, може ли да ми кажете как да ги направя? Лаптопа е E-System 1021 с видeo карта SIS Mirage 3 Graphics SIS672 series и Windows Vista SP2. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 1, 2009 Report Share Публикувано Май 1, 2009 Напиши какъв кабел ползваш, че не ми стана съвсем ясно. Би било добре, ако можеш да покажеш снимка или страница със спецификациите.Напиши и модела на телевизора, може да има нещо специфично при неговите настройки.Би трябвало да имаш клавишна комбинация за активиране на сигнала през VGA port-а, обикновено е нещо с клавиш Fn и някой от другите клавиши. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 2, 2009 Report Share Публикувано Май 2, 2009 Значи имам един лаптоп, чиято видео карта има VGA port и за това си взех кабел, с който да свържа лаптопа с телевизора, но на самия телевизор не се появява нищо. Защо? Кабела има син, червен и зелен, които ги вкарвам съответно в бяла, червена и жълтата букса на телевизора. Възможно ли е просто самата видео карта да не поддържа такава функция или проблема е в настройките. Ако е така, може ли да ми кажете как да ги направя? Лаптопа е E-System 1021 с видeo карта SIS Mirage 3 Graphics SIS672 series и Windows Vista SP2. Е как пък реши синята букса да я пъхнеш във бялата или зелената в жълтото?По-принцип VGA-порта се ползва, когато на монитора/телевизора също има такъв порт!Ти най-вероятно говориш за tv-out. Ще ти трябва кабел, различен от този, който имаш и трябва да има само един чинч - обикновено жълт на цвят Само за протокола: бялата и червената букса служат за пренос на аудиосигнал (ляв и десен канал), а жълтия цвят е за видеопотока Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост