Sliger Публикувано Май 1, 2009 Report Share Публикувано Май 1, 2009 Здравейте отново с поредния ми проблем. Само за информация - тези от вас, които имат Acer Aspire 5315 - това бил тестов модел и няма драйвери за него, а инсталацията на Уиндоуса е един малък ад. В крайна сметка намерих драйвери в един сайт, който има желание мога да му ги пратя работят. И като преинсталирате - когато ви пише че не намира харддискове - отивате в BIOS на меню, давате SATA но не с F5-F6 както е писано, а с ENTER!!! Това ще ви спести 3 дена блъскане по форумите и търсене на решения, а то било толкова просто, само дето кретените не са го написали... Та сега по проблема - след успешната инсталация на уиндоус съм инсталирал Avira i Malwarebytes - и от тогава от авирата е май, защото с другото съм нямал проблемми - не мога да изтрия писма от пощата си, не мога да инсталирам Флаш плеъра, не мога да отговоря на някои коментари в други форуми, на АБВ-то ми пише че експлорера ми е забранил пренасочване - все такива работи! Това което съм направил - махнах Авирата, първо пробвах Тоолс-интернетн опшънс-и там отметките сега не се сещам наизуст, махнах нацяло защитната стена - е не и не. А и друго - и Zone alarm бях сложил и нея изтрих. Само това съм качвал на компа. Някакви идеи как да се справя с проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 1, 2009 Report Share Публикувано Май 1, 2009 Avira AntiVir Personal ли си слагал или платения пакет за защита?ZoneAlarm предполагам е деинсталирана, а не изтрита, или...? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sliger Публикувано Май 2, 2009 Author Report Share Публикувано Май 2, 2009 Avira AntiVir PersonalEdition Classic 7.06.00.268 - това е авирата която бях сложил и после нещо май ъпдейтнах не помня. А зоне аларм я преинсталирах от ънинстала. Това е. Сега съм с AVG Free и Malwarebytes и стената на уиндоуса. Ама пак нищо. Дори това на замундата нали като сложиш мишката на филма отгоре и ти дава постера - на мен не ми го дава. Някои линкове не ги отваря и най-вече не се инсталира пустия му флаш плеър - едно видео не мога да пусна в ютуб. Просто това дето ме питате не знам как да ви отговоря защото не знам какво съм правил А и още нещо - и System restore не ми го отваря - прочетох че от там мога да си върна настройките ама не го отваря. За първи път ми се случва такова нещо. И пощата не ми дава да си трия писмата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 2, 2009 Report Share Публикувано Май 2, 2009 ZoneAlarm е малко лепкава. Можеш да опиташ да я инсталираш отново и след това да изпълниш описаните инструкции в този коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 2, 2009 Report Share Публикувано Май 2, 2009 Сега остана да ни кажеш и каква модифицирана версия на windows от замундата си сложил? ПП По-принцип този модел на Acer(не мисля че е тестов) e предназначен за работа със Vista, но става да му сложи и ХР.Драйвери се намират от по-старите модели на марката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sliger Публикувано Май 3, 2009 Author Report Share Публикувано Май 3, 2009 Здравейте отново - всичко за Зоун аларм направих, което е споменато в деинсталацията - но проблема си остана същия - никаква промяна! А инак ако сложа на този модел Виста, разбрах че бави процесора, рестартира си се по собствено желание, така че избора ми е твърдо ХР! Други идеи има ли за решаване на проблема? Четох за някаква програмка КОМБО ФИКС която предоставя информация на програмиста да излекува проблема - удачна ли е в случая да видите къде би могъл да се крие? Ако не казвайте варианти - аз съм изчерпан тотално Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Май 3, 2009 Report Share Публикувано Май 3, 2009 От това ти мнение Avira AntiVir PersonalEdition Classic 7.06.00.268 - това е авирата която бях сложил и после нещо май ъпдейтнах не помня. А зоне аларм я преинсталирах от ънинстала. Това е. Сега съм с AVG Free и Malwarebytes и стената на уиндоуса.Не можах да разбера - не си се доизказал или се оказва, че имаш и Avira, и AVG на компютъра??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sliger Публикувано Май 3, 2009 Author Report Share Публикувано Май 3, 2009 Не, нямам Авира, преинсталирах я. Имам само АВГ и малварбайта, респективно файъръоула на уиндоуса - нищо друго антивирусно нямам. Много ми е интересно защо не ми дава да изтрия писмата си от пощата - търся в гугъл подобен проблем, явно никой е нямал (ако е нямал не е писал). Абе всичко в настройките се побърка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 3, 2009 Report Share Публикувано Май 3, 2009 Сега остана да ни кажеш и каква модифицирана версия на windows от замундата си сложил? ПП По-принцип този модел на Acer(не мисля че е тестов) e предназначен за работа със Vista, но става да му сложи и ХР.Драйвери се намират от по-старите модели на марката. Здравейте отново - всичко за Зоун аларм направих, което е споменато в деинсталацията - но проблема си остана същия - никаква промяна! А инак ако сложа на този модел Виста, разбрах че бави процесора, рестартира си се по собствено желание, така че избора ми е твърдо ХР! Други идеи има ли за решаване на проблема? Четох за някаква програмка КОМБО ФИКС която предоставя информация на програмиста да излекува проблема - удачна ли е в случая да видите къде би могъл да се крие? Ако не казвайте варианти - аз съм изчерпан тотално Ако човека, който ти пълни главата с подобни глупости ползва също като теб модифицирани версии на XP или Vista, е съвсем нормално да има проблеми. Дори ще е по-странно ако няма!Понеже не казваш каква версия ползваш, оставам с впечатлението, че по негов съвет ползваш модифицирана версия на ХР, което ще рече, че дори да преинсталираш пак ще имаш същите проблеми! Успех в намирането на проблема! ПП Бих ти препоръчал да си обновиш и биос-а, в случай, че ползваш по-стара версия, но с оглед нивото и познанията, които имаш, по-добре е да не го правиш!Искрено се надявам, че няма да ми се обидиш, въпреки че префлашването на БИОС е лесно на пръв поглед, но не е шега работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sliger Публикувано Май 3, 2009 Author Report Share Публикувано Май 3, 2009 Това не е един човек, който ми пълни главата с глупости, а четох много мнения в интернет по темата - проектиран модел за виста, която обаче товари процесора конкретно и лаптопа си се рестартира сам. Определено не мисля че е от ХРто. За биоса четох че 1.4 не е добро решение, но определено не смятам да го флашвам - ще направя беля. Инак не се обиждам споко - аз съм средностатистически потребител и просто не се интересувам от другите неща по системата, които не ползвам за работа (развлечение). Затова се обръщам към хората от форума - предполага се че имат повече опит и могат да дадат решение на проблема. Все пак кой за каквото учи - ако имаш нужда от проектиране на бъдещото си жилище, експертна оценка на съществуващо такова или съвет за инвестиция в недвижим имот - обаждай се Ама как спамя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sliger Публикувано Май 3, 2009 Author Report Share Публикувано Май 3, 2009 Да, съжалявам за линка който пуснах - не прочетох условията. Преинсталирах уиндоуса и проблема се оправи. Махайте темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост