Jump to content

търся програма за разделяне на харддиска на 3

Препоръчан пост

ЗДРАВЕЙТЕ,

първо искам да поясня че знам че има (и прочетох доста)много теми по този въпрос,но понеже не съм много на ти с компютрите и ме е страх да не изтрия всичко от компа(което няма да мога да преживея), пускам тази тема конкретно за моят случай,с молба ако е възможно да не се трие или затваря.

търся програма за разделяне на харддиска на 3 или 4 дяла и да не се изтрива инфото в харда.(МНОГО Е ВАЖНО!!!)

сега имам ц: 60гб ,Д:100гб и днес сожих още един хард 320гб. OC- WinXP SP3

понеже понеже компа не ми е за преинсталация а искам да си преразпределя пронстранството без загуба на данни за това търся такава програма.

като целта конкретно ми е да прехвърля 50гб. от новият и празен 320г.байтов хард на пълният до горе дял Ц: за да стане 150гб.

Ако някой може да препоръча програма която е изпробвал и му се занимава да обясни как точно се прави "операцията" или даде линк за ръководство,цена няма да има :thumbsup:

благодаря предварително.

ПОЗДРАВИ!!!

Сподели другаде

целта конкретно ми е да прехвърля 50гб. от новият и празен 320г.байтов хард на пълният до горе дял Ц: за да стане 150гб.

Това не може да стане. Можеш да нацепиш новия 320-ов твърд диск на колкото си дяла искаш, но той не може да има взаимодействие с другия твърд диск. Т.е. не можеш да имаш дял, който да се простира на 2 различни твърди диска, както не можеш да "отчупваш" пространство от един физически твърд диск и да го "добавяш" към друг такъв.

В случая можеш да си откъсваш и добавяш пространство само между C: и D:. Новият ти твърд диск е самостоятелен.

Сподели другаде

лошооо...

мерси за инфото все пак

П

Форматирай новиат хард, ако не е,прехвърли всичко от D: на него, форматирай D: и след това с Acronis Disk Director Suite обедини C: и D: в един дял.

Сподели другаде

Ще ти препоръчам друго - с Acronis True Image (опцията Clone Disk) си клонирай дяловете от стария хард на новия, като размера на всеки дял поотделно го правиш колкото ти е необходим. Съответно стария хард след това го форматираш.
Сподели другаде

Ще ти препоръчам друго - с Acronis True Image (опцията Clone Disk) си клонирай дяловете от стария хард на новия, като размера на всеки дял поотделно го правиш колкото ти е необходим. Съответно стария хард след това го форматираш.

какво представлява това клониране? и ако направя това за което говориш какво става с уиндолса,игрите и исталираните програми,ще продължават ли да си действат?

Сподели другаде

какво представлява това клониране? и ако направя това за което говориш какво става с уиндолса,игрите и исталираните програми,ще продължават ли да си действат?

Копиране едно към едно на стария хард върху новия. Можеш да определяш какви да са размерите на дяловете върху новия хард. Всичко ще продължи да ти работи.

За да се подсигуриш, като направиш клонирането, слагаш новия хард да е master (ако е IDE), откачаш стария и пробваш няколко дни как работи системата. Ако всичко е наред закачаш стария диск, форматираш и го използуваш за съхранение на файлове.

Сподели другаде