PanteliX Публикувано Април 30, 2009 Report Share Публикувано Април 30, 2009 Значи днес намерих захвърлени стари аудио касетки, на които има записани мои роднини някои от които вече ги няма, абе пълни със спомени, та искам да попитам как мога да прехвърля съдържанието от касетката в компютъра. Трябва ли да имам някакъв специален хардуер и съответно и софтуер за запис от касетка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Април 30, 2009 Report Share Публикувано Април 30, 2009 Не би трябвало да е трудно. Ето 1 примерен вариант от мен:1. Купуваш си такъв кабел.2. Свързваш касетофона (в който ти е касетката със записите) и компютъра си (отзад на кутията в светло синята малка буксичка на звуковата карта) чрез кабела.3. Пускаш програмката Sound Recorder, намираща се в Start menu-> All programs -> Accessoaries -> Entertainment -> Sound Recorder4. Когато си готов, натискаш бутона "Rес" на програмката (най-десния) и едновременно с това натискаш бутона "play" на касетофона. Когато песента приключи, натискаш и на 2те места "stop". При "Sound Recorder"-a може да имаш проблем с времетраенето на записа (ще усетиш проблема), но решението е или да натиснеш веднага "Rec" отново или да намериш някоя друга програма за запис. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Април 30, 2009 Report Share Публикувано Април 30, 2009 Значи днес намерих захвърлени стари аудио касетки, на които има записани мои роднини някои от които вече ги няма, абе пълни със спомени, та искам да попитам как мога да прехвърля съдържанието от касетката в компютъра. Трябва ли да имам някакъв специален хардуер и съответно и софтуер за запис от касетка?Ето безплатна програмка:Audio Recorder for Free е програма, която ви позволява да записвате всякакви звуци в реално време. Можете да записвате директно от звуковата карта във формат MP3, WMA или WAV. Поддържа запис от микрофон, записване от интернет, записване от допълнителни устройства (CD, LP, аудио касета или телефонна линия), както и от други програми като Winamp и Media Player. Всички записи са с високо качество!Изтегли от тук: Audio Recorder for FREE 2008 11.0.1 Ето още една безплатна програмка:Free Sound Recorder е безплатна програма за запис на звук. Позволява директно записване на всички звуци (глас, музика или какъвто и да било друг звук), произлизащи от вашата саунд карта и съхраняването им като MP3, WMA или WAV файлове. Free Sound Recorder може да работи съвместно с други програми - Winamp, Media Player и др.Изтегли от тук: Free Sound Recorder 7.8.4 Успех!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PanteliX Публикувано Април 30, 2009 Author Report Share Публикувано Април 30, 2009 Благодаря ви и на двамата, толкова било просто. Златни сте бе хора, вече получавам 2 прекрасни отговора на мои въпроси и ми вършите работа. Благодаря ви Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Здравейте. Имам малък проблем с прехвърлянето. По принцип намерих програми за тази цел,имам и кабел...Лошото е,че в момента съм свързал уредбата към компютъра за да използвам нейните тонколони. Обаче като включа касетофона(Line In - в синята букса) не се чува звук от тонколоните. Това е неприятно,защото не мога да следя какво свири в момента,а аз предпочитам още при конвертирането да си разделям файловете(и да прескачам някои) и да не се занимавам после с допълнителни обработки... В начина на свързване ли е проблема,защото ми се струва(може и да съм се заблудил),че по-рано с друго дъно(пак с Realtek - аудио) и през компютърни тонколони звука си минаваше от касетофона през компютъра и тонколоните ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 За да чуваш какво се възпроизвежда трябва да разрешиш възпроизвеждането на Line In. Под Windows XP например това значи да махнеш отметката Mute на Line In в секция Playback. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Благодаря - то било елементарно,но като не съм се сетил... Междувременно разбрах,че дори не ми трябва специална програма - PotPlayer например има такава функция,а може би и почти всички сравнително нови плейъри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Имам още един въпрос - когато на аудиокасетите е записвано от радио(бих казал,че качеството е задоволително) - има ли смисъл в настройките да задавам повече от 128 kbps ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Никакъв смисъл няма. Като цяло при прехвърляне на почти всякакъв запис от аудио касета няма полза от битрейт над 128 Kbps. Евентуално от CD, но само на качествена касета и ако са правени малко записи на нея. Тогава евентуално 160 Kbps. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Ясно - значи на тези,записвани от радиото ще задавам 128, а на тези които съм купувал(легални) - ще пробвам на 160 kbps. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост