plamen74.72 Публикувано Април 28, 2009 Report Share Публикувано Април 28, 2009 Здравейте!!!До сега съм ползвал драйвери свалени от интернет в сервиза от където и купих компютъра преди около две години (т.е.Нямам диск с драйвери понеже го купих втора употреба).Ето тези драйвери съм ползвал до сега:http://i41.tinypic.com/25fpmhz.png А тези изтеглих от официалния сайт производител на дъното понеже саунд картата е вградена в дъното:http://i43.tinypic.com/1253tok.pngА така са разархивирани:http://i43.tinypic.com/334kt4x.png Намерих и двата вида в сайта www.bgdriver.com но незнам кои са точните за моето дъно и съответно саунд карта понеже при търсене по вид на саунд картата ми показва тези:http://i41.tinypic.com/14ms36u.png А при търсене според чипа на дъното ми показва че трябва да ползвам тези драйвери:http://i42.tinypic.com/xmmv55.png За сега съм с тези от сервиза ,но и те са свалени от интернет ,а и ми правят проблеми - при пускане на компютъра например стартовия звук на Windows-а не винаги но в повечето случаи прекъсва (по скоро се чува на пресекулки).Случвало се е и по време на работа от колонките да излиза един дразнещ писклив звук без в момента да се ползва каквото и да било за възпроизвеждане на звук?Ето и инфо за системата:Компютър Вид на компютъра Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PCОперационна система Microsoft Windows XP ProfessionalПакет на обновление на ОС Service Pack 3Internet Explorer 6.0.2900.5512DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)Компютър Име на потребителя ПламенДомейнДата / Време 2009-04-28 / 12:18 Дънна платка Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+Дънна платка ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)Чипсет на дънната платка SiS 735Системна памет 1280 MB (PC3200 DDR SDRAM)DIMM1: A-Data DNGC1A16 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)DIMM2: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)Тип BIOS AMI (04/29/02)Комуникационен порт Communications Port (COM1)Комуникационен порт Communications Port (COM2)Комуникационен порт Printer Port (LPT1) Дисплей Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)3D-ускорител nVIDIA GeForce FX 5500Монитор Maxdata Belinea 1705 S1 (111754) [17" LCD] (803CD01405250) Мултимедия Звуков адаптер C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device Съхранение на данни IDE контролер SiS PCI IDE ControllerКонтролер за памет A347SCSI SCSI ControllerФлопи-дисково устройство Floppy disk driveДисково устройство Maxtor 6E040L0 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)Оптично устройство Optiarc DVD RW AD-5170A (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW)Състояние на SMART OK Раздели C: (NTFS) 12252 MB (2030 MB свободно)D: (NTFS) 26944 MB (8290 MB свободно)Общ размер 38.3 GB (10.1 GB свободно) Вход Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 KeyboardМишка HID-compliant mouseМишка Microsoft PS/2 Mouse Мрежа Основен IP адрес Основен MAC адрес Мрежова карта Bluetooth PAN Network Adapter - Packet Scheduler MiniportМрежова карта Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (169.254.128.240)Мрежова карта WAN (PPP/SLIP) Interface (10.99.52.36)Модем Bluetooth DUN ModemМодем Bluetooth Fax ModemМодем Bluetooth LAP ModemМодем Bluetooth LAP Modem #2 Периферни устройства Принтер Microsoft Office Document Image WriterИнфрачервен контролер Infrared PortUSB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host ControllerUSB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host ControllerUSB-устройство A4 TECH PC Camera HUSB-устройство Generic USB HubUSB-устройство ISSC Bluetooth DeviceUSB-устройство Mobile Action MA-620 USB Infrared AdapterUSB-устройство USB Human Interface Device DMI Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc.Версия на DMI BIOS 07.00TПроизводител на DMI системата ECSDMI система K7S5AВерсия на DMI системата 1.0Сериен номер на DMI системата 00000000Производител на DMI дънната платка ECSDMI дънна платка K7S5AВерсия на DMI дънната платка 1.0Сериен номер на DMI дънната платка 00000000Производител на DMI кутията ECSВерсия на DMI кутията Version 1.00Сериен номер на DMI кутията 123456890Запазена марка на DMI кутията 0123ABCТип на DMI кутията Desktop CaseDMI общо / свободни слотове памет 4 / 2 Ако може да ме ориентирате кои драйвери са за моето дъно с вградена саунд картаЗвуков адаптер C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device понеже като ги търся по вид на картата ми излизат едни ,а по чипсет на дъното ми излизат други?А според мен би трябвало да са тези от производителя на дъното ,но защо от сервиза са сложили другите и ми ги оставиха като архив в компютъра за евентуални преинсталации а преинсталацията е от скороДата на инсталация на ОС 09.4.2009 г. За това ви моля да ми дадете съвет какво точно да направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2009 Report Share Публикувано Април 28, 2009 Според мен най-удачният драйвер е този. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 28, 2009 Author Report Share Публикувано Април 28, 2009 Според мен най-удачният драйвер е този. Благодаря Night_Raven!!! Видях ги тези драйвери ,но не знаех дали ще станат за това и не ги изтеглих ,но сега вече не се поколебах да ги изтегля! Само да попитам като деинсталирам драйверите с които съм в момента трябва ли да се ползва някакъв инструмент за почистване или след рестарта няма да има проблем и новите драйвери ще се инсталират на чисто? п.с.Понеже бях купил саунд карта - защото в сервиза ми казаха че вградената не ставала за Виста и аз я купих и вече си я имам но не съм я монтирал(макар че не съм много навит да инсталирам Виста на моята машина). Искам да попитам ако реша да я инсталирам дали ще си пречат двете понеже и тя е C-Media (C-Media 8738) -по скоро дали ще има проблем с драйверите защото тези незнам дали са съвместими с нея (а с нея си има диск),или тези от диска дали ще си пречат с тези които ми предложи да инсталирам за вградената саунд карта? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2009 Report Share Публикувано Април 28, 2009 Само да попитам като деинсталирам драйверите с които съм в момента трябва ли да се ползва някакъв инструмент за почистване или след рестарта няма да има проблем и новите драйвери ще се инсталират на чисто? По принцип почистването на даден драйвер е доста желателно, но двете най-добри програми за почистване на драйвери (Driver Cleaner и Driver Sweeper) не чистят останки от драйвери на C-Media. Това може да значи, че или няма какво да се чисти, или има, но не е въобще проблем да остане. Може и да значи, че просто не е добавена такава поддържка. При всички положения нямаш кой знае колко избор - деинсталирай драйвера на C-Media от Add or remove programs, рестартирай и инсталирай новия. п.с.Понеже бях купил саунд карта - защото в сервиза ми казаха че вградената не ставала за Виста и аз я купих и вече си я имам но не съм я монтирал(макар че не съм много навит да инсталирам Виста на моята машина). Искам да попитам ако реша да я инсталирам дали ще си пречат двете понеже и тя е C-Media (C-Media 8738) -по скоро дали ще има проблем с драйверите защото тези незнам дали са съвместими с нея (а с нея си има диск),или тези от диска дали ще си пречат с тези които ми предложи да инсталирам за вградената саунд карта? Не е гаранция, че вградената звукова карта не е подходяща за Vista. Т.е. по-скоро са прави от този сервиз, защото официални драйвери за вградените карти на C-Media за Vista няма и няма и да има. И все пак е възможно драйверите за XP да работят и под Vista. Т.е. има шанс картата да бъде подкарана и под Vista, макар това да не е въобще сигурно.По принцип вградената ти карта и отделната имат самостоятелни драйвери (независимо дали са инсталирани от диск в комплекта или са теглени от интернет) и не би трябвало да си пречат. По-скоро е въпрос дали дъното ще успее да се справи с двете звукови карти едновременно. Някои дъна не предлагат възможност да се ползват вградена и отделна звукови карти едновременно. Други пък се справят. Отделно пък не всички дъна, които поддържат вградена и отделна карти, се справят на практика. Т.е. имат нужните настройки в BIOS, но в полеви условия не успяват да се справят с двете едновременно. В общи линии в настройките на BIOS-а, където се забранява/разрешава вградената карта има 2 или 3 режима на работа. Ако са само 2, са най-често Disabled и Auto. Първият режим забранява вградената звукова карта, а вторият я разрешава, но при поставяне на външна карта вградената ще бъде забранена автоматично. Някои дъна разполагат с трета опция - Enabled, която държи вградената карта включена, дори и да има отделна. Това е обаче по-скоро ориентир. Най-добре ще е да кажеш какво точно е дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 28, 2009 Author Report Share Публикувано Април 28, 2009 Това са данните на дъното:Поле СтойностСвойства на дънната платка ID на дънната платка 62-0429-001131-00101111-040201-SiS735$K7S5A_K7S5A RELEASE 04/29/2002 SДънна платка ECS K7S5A Свойства на FSB шината Тип шина DEC Alpha EV6Ширина на шината 64 bitРеална честота 133 MHz (DDR)Ефективна честота 267 MHzПропускателна способност 2132 Мбайта/с Свойства на шината на паметта Тип шина DDR SDRAMШирина на шината 64 bitСъотношение Памет:Шина 1:1Реална честота 133 MHz (DDR)Ефективна честота 267 MHzПропускателна способност 2132 Мбайта/с Физическа информация за дънната платка Брой слотове за процесор 1 Socket 462Разширителни слотове 5 PCI, 1 AGP, 1 AMRRAM слотове 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMMВградени устройства AudioФорм-фактор ATXРазмери на дънната платка 240 mm x 300 mmЧипсет на дънната платка SiS735 Производител на дънната платка Фирма Elitegroup Computer SystemsИнформация за продукта http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/...D=7&LanID=8Обновление на BIOS http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads...D=6&LanID=8Обновяване на драйвери http://driveragent.com?ref=59BIOS обновления http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40 Ако е необходима още информация ще я дам само кажи дали трябва! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2009 Report Share Публикувано Април 28, 2009 В ръководството няма точна и конкретна информация какви режими на работа предлага дъното спрямо вградената звукова карта. Като опции явно са само Enabled и Disabled, но не мога да кажа дали Enabled ще държи вградената звукова карта активна, дори и да има отделна, или ще я изключи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 28, 2009 Author Report Share Публикувано Април 28, 2009 Благодаря ти отново Night_Raven!!! За сега мисля да си остана с вградената - само ще преинсталирам драйверите! А новата карта ще я държа за резерва!Поздрави на всички съфорумци! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Atanas Mishev Публикувано Април 11, 2010 Report Share Публикувано Април 11, 2010 Здравейте! Имам проблеми със звука и съм със същата аудио карта като човека публикувал темата, а именно C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device. Изпробвах какви ли не драйвъри съвместими с моя хардуер, но без резултат - звук няма! Тогава пробвах този драйвър -> Според мен най-удачният драйвер е този. Но самата инсталация стига до 94% без да продължи, като Windows ми изкарва прозорец, че е намерил аудио хардуера и иска да инсталирам драйвъра ръчно. Успешно намира сам файловете, записва ги, но тогава излиза съобщение, че процедурата е протекла НЕуспешно! Какво да правя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 11, 2010 Report Share Публикувано Април 11, 2010 Тъй като който и да било от двата драйвера (на C-Media и на SiS) трябва да става за твоята карта под Windows XP, мога да изходя, че или ползваш някаква самоделка на Windows XP или въобще не си с въпросната операционна система. Внеси пояснение по въпроса, моля. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост