ulcho Публикувано Април 26, 2009 Report Share Публикувано Април 26, 2009 Случайно някой да заминава на студентска бригада ? Питам, защото и аз съм се запътил накъм САЩ и си рекох да питам. Поздрави ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Април 27, 2009 Report Share Публикувано Април 27, 2009 Ако става въпрос за Англия, не отивай. Едно че вече не си струва заради британската лира /нисък курс/, второ нямат грам отношение, прекалено студени хора. Пари няма да направиш там, ако някой каже че е направел пари, много се лъже. Тея пари дето съм вадил в Англия, тук в Бг 2 пъти и половина повече съм искарвал, така че помисли си много добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
trapped Публикувано Април 27, 2009 Report Share Публикувано Април 27, 2009 Случайно някой да заминава на студентска бригада ? Питам, защото и аз съм се запътил накъм САЩ и си рекох да питам. Поздрави !Сигурен съм, че ще си изкараш весело Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 27, 2009 Report Share Публикувано Април 27, 2009 ulcho, аз съм повече от убедена че ще си изкараш яко там въпреки кризата. Ако си имаш фирма, която да ти е уредила работа мисля че всичко ще е наред.От форума мога да кажа със сигурност двама човека, които сме ходили на Бригада - моя милост и Nicky.Аз миналото лято бях в САЩ и страшно ми хареса въпреки горчивия завършех.Не съм съгласна с това което казва coojoe_213 не е съвсем вярно според мен. Не съм била в Англия, но познавам хора които са ходили.Не знам какви са ти целите, но ако заминаваш за пари то ти препоръчвам Англия, защото там макар да те гърчат от работа (на полето в повечето случаи) поне се връщаш с пари. Докато ако търсиш приключения, запознанства и както се казва "искаш да видиш свят" то мястото е САЩ.Богати ни от едното, ни от другото място няма да се върнеш. Не очаквай да натрупаш състояния. Повечето хора които заминават според зависи какво работя, но успяват да си върнат парите по програмата и заминаването които са вложили, купуват си и някой друг сувенир, техника или дрешки или виждат не една забележителност в САЩ.Където и да си... това как и какво ще изкараш зависи изцяло от самия теб.Аз не се върнах с пари от САЩ, даже се върнах на минус и в задължения. Може да прочетеш за какво става на въпрос ТуК. Но пък си изкарах страхотно там и имам страхотни спомени. Надявам се някой ден да имам отново възможността да отида и да поразгледам, защото определено останаха доста неща които не успях да разгледам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Април 27, 2009 Author Report Share Публикувано Април 27, 2009 Запътил съм се по-конкретно към Аляска. Във финансово отношение - един мой много добър приятел ходи там миналата година, и се върна със доста добра сума, а в отношение на забавлението - незнам как е във Аляска, но знам че в долните щати било добър купон със новите познати и приятели. Надявам се ако не 2-те, то поне едното да успея да набарам Поздрави ! П.С. SURF_lady благодаря ти за загрижеността Надявам се да съм попаднал на добър работодател. Дано всичко да мине като по вода Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Май 6, 2009 Report Share Публикувано Май 6, 2009 Малко късно се включвам, къде в Аляска. Бил съм там едва два пъти на бригада Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Май 6, 2009 Report Share Публикувано Май 6, 2009 ulcho, аз съм повече от убедена че ще си изкараш яко там въпреки кризата. Ако си имаш фирма, която да ти е уредила работа мисля че всичко ще е наред.От форума мога да кажа със сигурност двама човека, които сме ходили на Бригада - моя милост и Nicky.Аз миналото лято бях в САЩ и страшно ми хареса въпреки горчивия завършех.Не съм съгласна с това което казва coojoe_213 не е съвсем вярно според мен. Не съм била в Англия, но познавам хора които са ходили.Не знам какви са ти целите, но ако заминаваш за пари то ти препоръчвам Англия, защото там макар да те гърчат от работа (на полето в повечето случаи) поне се връщаш с пари. Докато ако търсиш приключения, запознанства и както се казва "искаш да видиш свят" то мястото е САЩ.Богати ни от едното, ни от другото място няма да се върнеш. Не очаквай да натрупаш състояния. Повечето хора които заминават според зависи какво работя, но успяват да си върнат парите по програмата и заминаването които са вложили, купуват си и някой друг сувенир, техника или дрешки или виждат не една забележителност в САЩ.Където и да си... това как и какво ще изкараш зависи изцяло от самия теб.Аз не се върнах с пари от САЩ, даже се върнах на минус и в задължения. Може да прочетеш за какво става на въпрос ТуК. Но пък си изкарах страхотно там и имам страхотни спомени. Надявам се някой ден да имам отново възможността да отида и да поразгледам, защото определено останаха доста неща които не успях да разгледам Мила, не желая да обяснявам за Англия как е, ама щом наистина мислиш, че там се вадят пари ..., ами мисли си. Това не е 2002/2003/2004 година, бяха хубави времена. Който отива за първи път в Англия на селскостопанска работа първо се лъже естествено, а после ако стои 6/9 месеца, лично за мен си е пълен глупак. Това че '' яко ще си искараш'' ... мале мила, умирам да се смея. Нагледах се на жива селения, ебаси купоните, та тея хора идват от някои пещери. Повярвай че тук в България си прекарвам учудващо добре, наистина. Дето навремето викаха ''не е важно къде си, ами важно е с кого си'', не е точно така, има голямо знаение и къде си.На заминаващите успех .Момчета и момичета пари няма в Англия, не се лъжете за 100 и няколко паунда на седмица, а за тези които мислят да ядат само хляб и кексчета /или както повечето ядяха две филии по средата с трета/, ще спестят няколко ''камъка'' повече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Май 6, 2009 Author Report Share Публикувано Май 6, 2009 Малко късно се включвам, къде в Аляска. Бил съм там едва два пъти на бригада Ами по конкретно към Denali National Park. Работодателя е McKinley Chalet and Resort или нещо такова беше Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Май 7, 2009 Report Share Публикувано Май 7, 2009 По-вероятно е работодателят да е Арамарк Не е лошо там, каква позиция са ти обещали? ПС: Надявам се да не ти е проблем, общите бани и тоалетни (те са като една голяма къщичка, всъщност 2 къщички, ама наистина едната е бая голяма), защото повечето стаи са без собствен санитарен възел Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост