Jump to content

Ръководства за работа с Excel 2003

Препоръчан пост

Здравейте dqfolcheto89 и добре дошла в Софтвизия,

искам да ви попитам следното:

Искате да имате графика или само филтриране на резултатите на различните видове кафета, които да започват от 100 гр до 1 кг и цената да бъде от най-ниска до най-високата?

Вашите колони за да се случат нещата са A-име на кафето, D-грамажа му, K-цената им.

И още едно важно доуточнение - кое точно е "да се обобщи информацията" - т.е на всяка разфасовка по грамажи или на всички видове измервателни мерки(100 гр.-1 кг.)?

Price Report - ground and beans1.xls

Ето нещо, което съм направил.

Надявам се да е това, което желаят от вас!?

Сподели другаде

• Отговори 1.5k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Много благодаря за навременната реакция. Това ми е от изключителна помощ. Именно трябваше да ги подреда от най-ниската към най-високата, и да включа колони: description; quantity; package; origin и всичките разфасовки в един sheet, в различни диаграми. Още веднъж много благодаря.
Сподели другаде

Здравейте,

Имам следния въпрос, моля за съдействие.

В таблица, примерно в колона "В" въвеждам текст. В клетка В3 текста може да е 10 знака, но в клетка В4 , може да е 55 знака.Когато оразмера клетката примерно да е широка 5 см., текста в клетка В3 се вижда, но за да се види този в В4, трябва да кликна върху нея за да говидя. Та въпросът ми е , как да форматирам колона В, така, че да е примерно с ширина 5 см. и ако въвеждам по-дълъг текст, тя се увеличава на дължина, т.е. целият текст да се вижда вътре в клетката, независимо колко знака е и като се принтира , също да се вижде целият текст. С Офис 2003 съм.

Сподели другаде

Здравейте lozan1,

до момента не съм видял да има автоматичен начин за разширяване на клетката за да може да се прочита всичко написано в нея.

Имате две възможности:

Първата: ако в колона С:С няма нищо написано, то тогава целият текст от колона(клетки) В, ще ви се показват.

Втори: използате Wrap Text,  така има вероятност да видите целият текст.

Разгледайте и двете снимки какво имам в предвид:

post-18983-0-09691600-1364476490_thumb.jpg

post-18983-0-34212400-1364476489_thumb.jpg

Сподели другаде

Здравейте lozan1,

до момента не съм видял да има автоматичен начин за разширяване на клетката за да може да се прочита всичко написано в нея.

Имате две възможности:

Първата: ако в колона С:С няма нищо написано, то тогава целият текст от колона(клетки) В, ще ви се показват.

Втори: използате Wrap Text,  така има вероятност да видите целият текст.

Разгледайте и двете снимки какво имам в предвид:

http://forums.softvisia.com/public/style_images/master/attachicon.gifПърви.jpg

http://forums.softvisia.com/public/style_images/master/attachicon.gifВтори.jpg

Точно вторият вариант имам в предвид. Как да го изпълня.

Сподели другаде

БЛАГОДАРЯ!

Имам следният въпрос, моля за нова помощ!

В Sheet1 , в дадена колона, например "В", във всяка клетка ще въвеждам текст, в В2,В3 и т.н. Каква формула да се използва, така ,че в Sheet2, в дадена клетка, примерно в "С5", автоматично да се смята колко клетки са попълнени в колона "В "на Sheet1 .

Сподели другаде

Ето, как:

sheet1 колона А1:А10

маркирате избраните неща и в прозорчето, където виждате коя клетка и кой номер е (над колона А), кликате и пишете List, при което натискате Enter(задължително).

След това отивате в Sheet2 избирате си клетка за падащото меню отивате на Data Validation -> List и в последният най-долу прозорец записвате =List.

Сподели другаде

Здравейте, правя си едно шаблонче  на платежно нареждане с всички необходими атрибути според наредбите но зациклих на две основни позиции или по точно на начина на изписване на банковата сметка (iban)  и сумата за плащане(превеждане). И така  всеки символ от банковата сметка трябва да бъде поставен в отделна клетка (това не е изискване, но не намерих друг начин да направя разделението между символите-с вертикални линии, като в примерът), но този начин е прекалено усложнен при въвеждане на самият номер, от колкото примерно запис в една клетка-което е и същността на проблема. И така мисълта ми по какъв начин да направя форматиране на клетката така че да мога да изпиша целия номер с разделител, или може би вариант 2 макрос...

Другият въпрос ми е свързан отново с начина на изписване на сумата (425,22лв трябва да изглеждат в вида посочен в примерът), която се въвежда като  "425,22"  а останалите незапълнени клетки трябва да бъдат попълнени със специалния символ "<" .

iban.xlsx

Сподели другаде

Здравейте didko,

от приложеният пример не ми става ясно:

Този IBAN има само няколко числа (като обикновенно са повече), вие сте го направили но не сте го довършили.

Т.е качете пример който да покаже какво точно желаете да се вижда(защото, не е задължително, но го направих така) не ни върши работа.

Следващият въпрос само 7 символа и числа ли ще съдържа или повече вашият iban?

Откъде идва това да има такива "<" знаци, 7 на брой и след тях цената? И могат ли да бъдат в една клетка - например: <<<<<<<42225?

Сподели другаде

Ето, как:

sheet1 колона А1:А10

маркирате избраните неща и в прозорчето, където виждате коя клетка и кой номер е (над колона А), кликате и пишете List, при което натискате Enter(задължително).

След това отивате в Sheet2 избирате си клетка за падащото меню отивате на Data Validation -> List и в последният най-долу прозорец записвате =List.

БЛАГОДАРЯ

k0st4din

Оправих го :) :)

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...