Jump to content

Ръководства за работа с Excel 2003

Препоръчан пост

• Отговори 1.5k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Заповядай HuN7eR.

Proba.xls

И все пак, защо е наложително да се прави макрос, като е безкрайно по-лесно да си маркирате, който и да е ред, колона, клетки и т.н и да натиснете бутона "delete"?

Сподели другаде

Заповядай HuN7eR.

Proba.xls

И все пак, защо е наложително да се прави макрос, като е безкрайно по-лесно да си маркирате, който и да е ред, колона, клетки и т.н и да натиснете бутона "delete"?

Защото, това е проект по БИС - бизнес информационни системи, и когато го занесох на първата дата от изпитната сесия, ми писа 4-ка и ми каза, нямаш интерфейс. И аз ся трябва да градя интерфейс.

Sub sumdelete()

'

' sumdelete Macro

'

'

Range("AF2").Select - в тази клетка и до края, където има нанесена стока, става пресмятането, реалното количество (+) добавянето, (-) премахването, което от своя страна го пренася в реален резултат в клетката(целият ред) на В.

Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select

Selection.Copy

Range("B2").Select - от В2 надолу започва натрупването на бройките

Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _

:=False, Transpose:=False

Range("C2:D2").Select - са клетките които да се изтрият, след нанесените бройки, до последния съществуващ ред с нанесени числа

Application.CutCopyMode = False

Selection.ClearContents

Range("C2").Select - определя, къде да спре действието на макроса.

End Sub

Значи, аз правил съм ви разбрал още от начало, но сега се убедих, като видях и вие как сте го направили, правя го и аз така и вижте, каква грешка ми изкарва компилатора, тук. И по-точно в следния ред:

Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _

:=False, Transpose:=False

Сподели другаде

Погледнете, дали при вас ще работи този файл.

В шиита - "Готова стока", напишете някакви стойности в клетките D:D i E:E, след което натиснете новият бутон в тъмно синьо.

сладкарница Сладост.xls

Сподели другаде

В шиита - "Готова стока", напишете някакви стойности в клетките D:D i E:E, след което натиснете новичт бутон в тъмно синьо.

сладкарница Сладост.xls

Първоначалната база, чак сега я видях и аз не съм я писал до сега и за това ми трие всичко, как я правиш?

Сподели другаде

Към AYSHE,

Здравейте, разгледах таблиците и съм направил някои промени, защото по направеният от вас модел няма как да задействаме да се случват нещата.

По Първият въпрос: "Копие от etiketi" - хиперлинковете, трябва да бъдат в клетки, а не както вие сте го направили(за мен просто дизайн и шарения), в момента всички шиитове са скрити. Когато натиснете на желаната от вас стока, при първото кликане - се показва шиита, при Второто кликане ви го отваря.

Кодът се намира -> alt+F11, при отварянето на VBA -> Sheet1

Копие от etiketi.xls

По Вторият въпрос "Prisistven spisak"

Направил съм ви чисто нова форма, в която имате - Име Презиме Фамилия и Телефонен номер(като тук можете да пишете само числа до 10 символа(един GSM номер)ако желаете мога да го променя). Имате един бутон "ADD" - който ще ви вписва информацията в колони В и С, и един бутон "Cancel" - с който можете да излезете от записа или ако сте записали вече имена, номера да ги канселирате и да не се запишат.

Prisistven spisak proba.xls

Поздрави

Към HuN7eR,

това триене на избран от вас ред - да го разбирам ли, че маркирате например: А10 до XFD10(това е последната колона в една обикновенна таблица) - и на този ред имате нещо написано, след това в J10, също нещо написано и натискайки бутона(макроса) да го изтрие целият ред. Тогава това А10-XFD10 ще изчезне и на негово място ще се качи А11-XFD11, но вече ще бъде А10 до XFD10?

Ако е така, ви предлагам още по гъвкав метод: Поставете този код в избран от вас "Module" - при което начина на работа на макроса ще бъде такава, че при избор Само на една клетка - ще я изтрие и ще качи долната клетка на мястото на изтритата, ако се маркира целият ред ще го изтрие и ще качи долният на негово място, ако маркирате колона, също ще я изтрие. По fleksibal от това не знам дали би могло да бъде!?

Sub DeleteManyCellsShiftUp()
   Dim i As Long
   Dim CellsToDelete As Range

Set CellsToDelete = Selection	 

For i = CellsToDelete.Count To 1 Step -1
    CellsToDelete.Cells(i).Delete (xlShiftUp)
   Next i
End Sub

Сподели другаде

В шиита - "Готова стока", напишете някакви стойности в клетките D:D i E:E, след което натиснете новичт бутон в тъмно синьо.

сладкарница Сладост.xls

Искам да попитам как да направя колоната за добавяне на количества? Тази, която е извън таблицата?

Сподели другаде

Обърнете внимание на колона М:М

Здравейте,

Имам питане отново, това е проекта, погледнете бутона "Добавяне на ден" в Лист 1, искам, като цъкна добавяне на ден да ми добавя колона с текущата дата. Знам, че този макрос(бутон) става с функцията =today(), но ми дава грешка, и не мога да я коригирам. Бихте ли ми помогнал отново.

Сподели другаде

Здравейте на всички, нова съм тук, но бих искала да стана част от този поучителен форум. Пиша Ви относно това, че са ми поставили задача в работата, с която незная как да се справя. Нова съм все още. Учила съм excell, но съм любител и има много неща да уча. Та задача, за която Ви моля да ми помогнете е следната: От таблицата с видовете кафета иска да се изведат 100г, 250г, 500г, 1 кг и тяхните офертни цени, трябва да се чрез Column (3D) на друг sheet, да се подредени по 100г от ниска към висока, 250г ниска към висока, 500г ниска към висока и 1кг ниска към висока. Прерових къде ли не, и незная как да се ориентирам. Идеята е да се обобщи информацията, за да разбере каква разфасовка кафе е печеливша да се прави. Моля ви помогнете ми до утре трябва да съм го измислила.

Файл : Price Report - ground and beans.xls

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=85cd73bcea

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...