k0st4din Публикувано Февруари 22, 2013 Report Share Публикувано Февруари 22, 2013 Да започнем с въпроса, екселският файл който обработваш е твой или някой го е правил и вие работите и правите промени върху него? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Февруари 22, 2013 Report Share Публикувано Февруари 22, 2013 До него имат достъп всички, но промени от повече от един човек по едно и също време не могат да се правят, тоест този, който влезе първи може да прави промени, а останалите, които са влезли след него, са само за четене. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Февруари 22, 2013 Report Share Публикувано Февруари 22, 2013 Пробвай за начало с това -> Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Февруари 22, 2013 Report Share Публикувано Февруари 22, 2013 Успях да премахна зеления цвят с "conditional formatting", но не разбрах, защо само се оцвети, без да съм правил каквото и да е и все пак благодаря за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Февруари 22, 2013 Report Share Публикувано Февруари 22, 2013 Аз попитах екселският файл който е отворен от кой е правен, защото може да са му задали някакви опции, които да не са ви казани! Но ми беше отговорено До него имат достъп всички, но промени от повече от един човек по едно и също време не могат да се правят, тоест този, който влезе първи може да прави промени, а останалите, които са влезли след него, са само за четене. Което е доста различно, затова предложих първоначално решение на проблема .Радвам се че проблема е решен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Февруари 22, 2013 Report Share Публикувано Февруари 22, 2013 Определено ми помогна за решаването за проблема, а това че ти отговорих нещо наистина различно, съжалявам малко съм разсеян и все пак е интересно, защо сам се оцвети реда, не съм му задавал такива настройки и не мисля, че някой го е правил, само въвеждаме данни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sasho73 Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Имам таблица която ще се допълва периодично, искам да сумирам колона "В" без "В1"формулата ми е =SUM(B:B;B1), как да махна последната клетка от "В" т.е. когато се дописва клетка в колона "В" сумирането да става без последно попълнената клетка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Така, дали съм разбрал правилно:Без да включваме В1, трябва да се сумират всички останали клетки.Пример:пишем в В2-1,В3-1,В4-1 - числа- сбора който трябва да се види(в коя клетка?) трябва да бъде 2. Това ли трябва да се случи? И нещо ще се прави ли с В1 клетка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sasho73 Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Така, дали съм разбрал правилно:Без да включваме В1, трябва да се сумират всички останали клетки.Пример:пишем в В2-1,В3-1,В4-1 - числа- сбора който трябва да се види(в коя клетка?) трябва да бъде 2. Това ли трябва да се случи? И нещо ще се прави ли с В1 клетка? Цялата колона(тя няма край- маркирана е като B:B)трябва да се сумира цялата без последно попълнената клетка. Таблицата ще се попълва периодично и няма как да дам адрес на последната клетка в колоната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sasho73 Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Таблицата е нещо от сорта, колона "А" ще се допълва периодично в "В2" излиза сумата, искам да ми сумира без последната клетка в "А" в случая без "9"sum.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Здравей sasho73, постави тази формула в клетката В2! =SUM($A$2:INDEX(A:A;COUNTA(A:A)-1)) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sasho73 Публикувано Март 8, 2013 Report Share Публикувано Март 8, 2013 Специални благодарности на k0st4din. Точно това ми трябваше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ashko2 Публикувано Март 12, 2013 Report Share Публикувано Март 12, 2013 Здравей Vanka,мисля, че този вариант би ти свършил най-добра работа.Натискаш бутона и ти излиза една форма в която имаш клетки за номера и съответно Име, Презиме и Фамилия, което от своя страна като грешка може да ти даде само печатна грешка.Поздрави Здравейте, може ли да ми обясните как се прави този бутон за въвеждане на данни в excel 2003 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 13, 2013 Report Share Публикувано Март 13, 2013 Здравейте AYSHE,ще покажа откъде се прави този бутон, в прикачената снимка, но нека да спомена, че той не играе толкова важна роля в това как да се изпълни самият макрос. Имам в предвид, че бутона може да бъде снимка, някакъв избран от вас Shapes(звезди, триъгълници, квадратчета и т.н), в даденото решение съм се спрял на него, но това няма значение! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ashko2 Публикувано Март 13, 2013 Report Share Публикувано Март 13, 2013 (Редактиран) Здравейте AYSHE,ще покажа откъде се прави този бутон, в прикачената снимка, но нека да спомена, че той не играе толкова важна роля в това как да се изпълни самият макрос. Имам в предвид, че бутона може да бъде снимка, някакъв избран от вас Shapes(звезди, триъгълници, квадратчета и т.н), в даденото решение съм се спрял на него, но това няма значение! Явно аз нещо не съм схванала както трябва. Трябваше ми да си направя нещо подобно, но на клетка А2 исках да ми се изписва тел. номер, а на В2 - Име, Презиме и Фамилия. Ако може малко по-подробна информация как да си го направя сама ще съм ви благодарна. Второ запитване:Имам също така още един не разрешен проблем. В една работна книга съм си направила хипервръзки към дадени страници, но след като ги скрия не мога да ги отворя чрез съответните хипервръзки. В някоя от статиите бях прочела, че трябва да има някакви настроики но аз нещо не ги намирам. Работя с excel 2003. Редактиран Март 13, 2013 от k0st4din Повторение на цитат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост