Jump to content

Ръководства за работа с Excel 2003

Препоръчан пост

• Отговори 1.5k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

До него имат достъп всички, но промени от повече от един човек по едно и също време не могат да се правят, тоест този, който влезе първи може да прави промени, а останалите, които са влезли след него, са само за четене.
Сподели другаде

Аз попитах екселският файл който е отворен от кой е правен, защото може да са му задали някакви опции, които да не са ви казани! Но ми беше отговорено

До него имат достъп всички, но промени от повече от един човек по едно и също време не могат да се правят, тоест този, който влезе първи може да прави промени, а останалите, които са влезли след него, са само за четене.

Което е доста различно, затова предложих първоначално решение на проблема ;).

Радвам се че проблема е решен!

Сподели другаде

Определено ми помогна за решаването за проблема, а това че ти отговорих нещо наистина различно, съжалявам малко съм разсеян :) и все пак е интересно, защо сам се оцвети реда, не съм му задавал такива настройки и не мисля, че някой го е правил, само въвеждаме данни.
Сподели другаде

• 2 weeks later...
Имам таблица която ще се допълва периодично, искам да сумирам колона "В" без "В1"формулата ми е =SUM(B:B;B1), как да махна последната клетка от "В" т.е. когато се дописва клетка в колона "В" сумирането да става без последно попълнената клетка.
Сподели другаде

Така, дали съм разбрал правилно:

Без да включваме В1, трябва да се сумират всички останали клетки.

Пример:

пишем в В2-1,В3-1,В4-1 - числа- сбора който трябва да се види(в коя клетка?) трябва да бъде 2. Това ли трябва да се случи? И нещо ще се прави ли с В1 клетка?

Сподели другаде

Така, дали съм разбрал правилно:

Без да включваме В1, трябва да се сумират всички останали клетки.

Пример:

пишем в В2-1,В3-1,В4-1 - числа- сбора който трябва да се види(в коя клетка?) трябва да бъде 2. Това ли трябва да се случи? И нещо ще се прави ли с В1 клетка?

Цялата колона(тя няма край- маркирана е като B:B)трябва да се сумира цялата без последно попълнената клетка. Таблицата ще се попълва периодично и няма как да дам адрес на последната клетка в колоната.

Сподели другаде

Здравей Vanka,

мисля, че този вариант би ти свършил най-добра работа.

Натискаш бутона и ти излиза една форма в която имаш клетки за номера и съответно Име, Презиме и Фамилия, което от своя страна като грешка може да ти даде само печатна грешка.

Поздрави

Здравейте, може ли да ми обясните как се прави този бутон за въвеждане на данни в excel 2003

Сподели другаде

Здравейте AYSHE,

ще покажа откъде се прави този бутон, в прикачената снимка, но нека да спомена, че той не играе толкова важна роля в това как да се изпълни самият макрос. Имам в предвид, че бутона може да бъде снимка, някакъв избран от вас Shapes(звезди, триъгълници, квадратчета и т.н), в даденото решение съм се спрял на него, но това няма значение! :)

post-18983-0-80764800-1363155911_thumb.jpg

Сподели другаде

Здравейте AYSHE,

ще покажа откъде се прави този бутон, в прикачената снимка, но нека да спомена, че той не играе толкова важна роля в това как да се изпълни самият макрос. Имам в предвид, че бутона може да бъде снимка, някакъв избран от вас Shapes(звезди, триъгълници, квадратчета и т.н), в даденото решение съм се спрял на него, но това няма значение! :)

post-18983-0-80764800-1363155911_thumb.jpg

Явно аз нещо не съм схванала както трябва. Трябваше ми да си направя нещо подобно, но на клетка А2 исках да ми се изписва тел. номер, а на В2 - Име, Презиме и Фамилия. Ако може малко по-подробна информация как да си го направя сама ще съм ви благодарна.

Второ запитване:

Имам също така още един не разрешен проблем. В една работна книга съм си направила хипервръзки към дадени страници, но след като ги скрия не мога да ги отворя чрез съответните хипервръзки. В някоя от статиите бях прочела, че трябва да има някакви настроики но аз нещо не ги намирам. Работя с excel 2003.

Редактиран от k0st4din
Повторение на цитат.
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...