k0st4din Публикувано Октомври 31, 2012 Report Share Публикувано Октомври 31, 2012 Здравей joko2000,може ли още малко информация - откъде взимаш тези числа, как става така че да отиват само в клетка А1??Или прочети червеното :* 1 Помислете добре какво е вашето питане!* 2 Направете ПРИМЕРНА ТАБЛИЦА и я прикачете!* 3 Опишете ПОДРОБНО какво желаете да се случва във вашата таблица, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС!Поздрави!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Svetozar Kostov Публикувано Ноември 1, 2012 Report Share Публикувано Ноември 1, 2012 ето и примера:целта е на каквато и да е цифра да завършва числото в колона В (0или 1), в колона А числото винаги да завършва на 1proba.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Svetozar Kostov Публикувано Ноември 1, 2012 Report Share Публикувано Ноември 1, 2012 Извинявам се много, объркал съм малко файла(вече е редактиран).Целта е числата в колона А и В да са напълно еднакви, единствената разлика да е, числата в А винаги да завършват на 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 1, 2012 Report Share Публикувано Ноември 1, 2012 Значи: винаги пишеш някакви числа в рамките на 8 цифри (89654100) в колона В и искаш да се пренасят в колона А но ВИНАГИ да са завършващи на 1.Въпрос: Винаги ли в колона В са нула или едно или последна цифра е и РАЗЛИЧНО число напр. 5,4,8 или само 0 и 1? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Svetozar Kostov Публикувано Ноември 1, 2012 Report Share Публикувано Ноември 1, 2012 Значи: винаги пишеш някакви числа в рамките на 8 цифри (89654100) в колона В и искаш да се пренасят в колона А но ВИНАГИ да са завършващи на 1.Въпрос: Винаги ли в колона В са нула или едно или последна цифра е и РАЗЛИЧНО число напр. 5,4,8 или само 0 и 1? Правилно си ме разбрал за условието. Последните цифри винаги са 0 или 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 1, 2012 Report Share Публикувано Ноември 1, 2012 Здравей joko2000,постави това в клетка А някоя си и си готов:=LEFT(B2;7)&1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Svetozar Kostov Публикувано Ноември 2, 2012 Report Share Публикувано Ноември 2, 2012 Здравей joko2000,постави това в клетка А някоя си и си готов:=LEFT(B2;7)&1 Изключително много благодаря! Но проблема ми е решен на 90%. Числата в колона В винаги са 8-разредни! Понякога са с 8 цифри, понякога започват с 0, за да се изписва 0-та съм форматирал клетките (format cells-custom-00000000) и така ми се изписва водещата 0 и останалите 7 цифри след това. Но по този начин приема, че числата в колона В са 7 цифрени и тогава добавя 1 на предпоследно място, а не като 8-ми символ. Не знаех какво ще решението на задачата, за да задам това условие по-рано. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 2, 2012 Report Share Публикувано Ноември 2, 2012 Няма такова нещо, дори и да си форматирал ти пак имаш 8 числа, нещо си се объркал.Изпробвано и работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Svetozar Kostov Публикувано Ноември 2, 2012 Report Share Публикувано Ноември 2, 2012 Няма такова нещо, дори и да си форматирал ти пак имаш 8 числа, нещо си се объркал.Изпробвано и работи. писах на лични Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Svetozar Kostov Публикувано Ноември 2, 2012 Report Share Публикувано Ноември 2, 2012 Задачата е решена благодарение на SoftVisia маниак, за което много му благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Betkata Публикувано Ноември 22, 2012 Report Share Публикувано Ноември 22, 2012 Здравейте. Имам следния случай ! Трябва да направя нещо като каталог за автомобили. Първият лист трябва да играе роля на съдържание като съдържанието трябва да е чрез картинки.На всеки отделен лист има съответната характеристика за автомобила ( Листовете ще са много). Искам така да стане, че при кликване върху определена картинка тя да ме отвежда автоматично към листа на който е информацията за този модел. Мислите ли, че това е възможно? Виждала съм го по блогове но не знам дали може в Ексел... Благодаря ви предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 22, 2012 Report Share Публикувано Ноември 22, 2012 Здравей Betkata,ето как става за една кола, така е за всички останали.Sheet1 - Картинките с колите.Всеки останал Sheet(Името на колата) - характеристика на автомобила.Останалото виж на снимките.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Ноември 26, 2012 Report Share Публикувано Ноември 26, 2012 Здравейте,Има ли начин да се търси едновременно в повече от една отворена работна книга? Понякога ми се налага да търся нещо в 10 отделни таблици, има ли начин като поставя нещо във"Find and Replace", търсачката да мине и да провери информацията през всичките 10 работни книги едновременно, а да не го правя за всяка една по отделно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 26, 2012 Report Share Публикувано Ноември 26, 2012 Здравей Vanka, има ли определени клетки или може да бъде навсякъде например думата "домат"?И след като споменаваш Replace заместваш ли търсената дума когато я намери? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Ноември 27, 2012 Report Share Публикувано Ноември 27, 2012 Търсената дума може да бъде във всяка една клетка, във всяка една таблица и не ги замествам, само ги търся къде се намират. Примерно думата "домат" може да е във всяка една от 10-те таблици, може да е и само в една от тях, освен това всяка таблица има и по няколко sheet-a. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост