Jump to content

Ръководства за работа с Excel 2003

Препоръчан пост

Здравей joko2000,

може ли още малко информация - откъде взимаш тези числа, как става така че да отиват само в клетка А1??

Или прочети червеното :

* 1 Помислете добре какво е вашето питане!

* 2 Направете ПРИМЕРНА ТАБЛИЦА и я прикачете!

* 3 Опишете ПОДРОБНО какво желаете да се случва във вашата таблица, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС!

Поздрави!!!

Сподели другаде

• Отговори 1.5k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Извинявам се много, объркал съм малко файла(вече е редактиран).Целта е числата в колона А и В да са напълно еднакви, единствената разлика да е, числата в А винаги да завършват на 1
Сподели другаде

Значи: винаги пишеш някакви числа в рамките на 8 цифри (89654100) в колона В и искаш да се пренасят в колона А но ВИНАГИ да са завършващи на 1.

Въпрос: Винаги ли в колона В са нула или едно или последна цифра е и РАЗЛИЧНО число напр. 5,4,8 или само 0 и 1?

Сподели другаде

Значи: винаги пишеш някакви числа в рамките на 8 цифри (89654100) в колона В и искаш да се пренасят в колона А но ВИНАГИ да са завършващи на 1.

Въпрос: Винаги ли в колона В са нула или едно или последна цифра е и РАЗЛИЧНО число напр. 5,4,8 или само 0 и 1?

Правилно си ме разбрал за условието. Последните цифри винаги са 0 или 1
Сподели другаде

Здравей joko2000,

постави това в клетка А някоя си и си готов:

=LEFT(B2;7)&1

Изключително много благодаря! Но проблема ми е решен на 90%. Числата в колона В винаги са 8-разредни! Понякога са с 8 цифри, понякога започват с 0, за да се изписва 0-та съм форматирал клетките (format cells-custom-00000000) и така ми се изписва водещата 0 и останалите 7 цифри след това. Но по този начин приема, че числата в колона В са 7 цифрени и тогава добавя 1 на предпоследно място, а не като 8-ми символ. Не знаех какво ще решението на задачата, за да задам това условие по-рано.
Сподели другаде

• 3 weeks later...
Здравейте. Имам следния случай ! Трябва да направя нещо като каталог за автомобили. Първият лист трябва да играе роля на съдържание като съдържанието трябва да е чрез картинки.На всеки отделен лист има съответната характеристика за автомобила ( Листовете ще са много). Искам така да стане, че при кликване върху определена картинка тя да ме отвежда автоматично към листа на който е информацията за този модел. Мислите ли, че това е възможно? Виждала съм го по блогове но не знам дали може в Ексел... Благодаря ви предварително
Сподели другаде

Здравей Betkata,

ето как става за една кола, така е за всички останали.

Sheet1 - Картинките с колите.

Всеки останал Sheet(Името на колата) - характеристика на автомобила.

Останалото виж на снимките.

Поздрави

post-18983-0-05191400-1353606987_thumb.jpg

Сподели другаде

Здравейте,

Има ли начин да се търси едновременно в повече от една отворена работна книга? Понякога ми се налага да търся нещо в 10 отделни таблици, има ли начин като поставя нещо във"Find and Replace", търсачката да мине и да провери информацията през всичките 10 работни книги едновременно, а да не го правя за всяка една по отделно?

Сподели другаде

Здравей Vanka,

има ли определени клетки или може да бъде навсякъде например думата "домат"?

И след като споменаваш Replace заместваш ли търсената дума когато я намери?

Сподели другаде

Търсената дума може да бъде във всяка една клетка, във всяка една таблица и не ги замествам, само ги търся къде се намират. Примерно думата "домат" може да е във всяка една от 10-те таблици, може да е и само в една от тях, освен това всяка таблица има и по няколко sheet-a.
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...