Jump to content

Препоръчан пост

Програмата ImgBurn след като извърши запис, преди да извърши проверка на записа, автоматично изкарва диска, после го пребира (т.е. шейната на оптичното устройство се отваря, после се затваря) и чак тогава се извършва проверката на записа. Може ли програмата да се настрой така, че след като се извърши записа, направо да направи проверка без преди това да изкарва диска. Благодаря Ви предварително.
Сподели другаде

Прегледал ли си кои точно отметки си маркирал ,понеже при мен го прави ако освен проверка съм маркирал и изваждане! При това положение първо ми изважда диска ,после го прибира и тогава прави проверката! Но ако съм маркирал само проверка не го изважда и след запис прави проверка и спира - при което положение трябва ръчно да извадя диска от копчето на записвачката! :cap:
Сподели другаде

По принцип изваждането и прибирането на шейната се прави нарочно. Не е абсолютно и напълно фатално, ако не се прави, но е със сигурност доста желателно. Всички оптични устройства имат свой кеш в RAM паметта и е нужно този кеш да бъде изчистван/изпразван, за да е сигурно, че проверката ще е точна и пълноценна. Някои устройства имат команди за нулиране на кеша, но други нямат. Единственият 100% сигурен начин да се изпразни този кеш при всички устройства (универсалното решение) е шейната да се извади и прибере след това.

Т.е. препоръчително е да го оставиш както е - програмата не го прави случайно това по подразбиране.

И все пак, ако държиш да го човъркнеш: Tools -> Settings -> Write -> махаш отметката на Cycle Tray Before Verify -> OK.

Сподели другаде

Има една опция "Извади шейната и я прибери преди проверка" от първия лист с настрийки. Според мен, ако махнеш чафката няма, да прави така, както прави... Лично на мен не ми е проблем... Аз махнах звуците... Опа виждам, че Night Raven e отговорил вече... Действително, нема нищо случайно в тая програмка :coolman:
Сподели другаде