Jump to content

Ключ кенератори и кракове


Препоръчан пост

Започвам направо двата вида:

-Ключ генератор:Не мислите ли,че човек ще си вземе напр. 10 лиценза за програмата.И ще ги хариза ейтака на хората-той е платинг стотина долара,пък другите безплатно.Не!Във кей-генераторите 99% от случаите има троянски магарета,коне,кокощки и какви ли не други червеи и тремподобни глупотси(като бекдуур).Кой ще плати 600 лв. за програма,пък другите да я ползват FRee.

-Крак:В 70% има вирус.Кой ще се занимава да краква.Толкова мн. труд+че прави нелегални действия и има риск и понеже е с добро сърце ви дава крак.Не,няма такова нещо.Всичко е вируси.

 

Затова най-добре си купувайте софтуера.Не е евтин,но не случайно се плаща.Ако решите да си вземете нелегално ключ,то поне да е TXT вариянт и там да е ключа(в текстовият дукомент).Ако ще е крак,то го ъплодвайте в http://www.virustotal.com/ където ще бъде сканиран от десеттина антивирусни.Същото и ако имате кейген.

Link to comment
Сподели другаде

Толкова си далеч от истината, че е трудно да се опише. Заради такива коментари и съучастничеството на доста антивирусни компании много хора си мислят, че в момента, в който стартират някой keygen, системата ще рухне.

Не искам да защитавам използването на пиратски софтуер, защото не е правилно, но да се лъжат потребителите, и то умишлено, е също толкова нередно и неетично.

Разбира се, че има и пачове/кракове/генератори с гадинки в тях, но това в никакъв случай не са някакви проценти от рода на 70-100%. Повечето (смея да заявя) са си безвредни. Това, че антивирусните пищят на умряло, не доказва много. Особено ако са от тези, които са по-известни с фалшивите си тревоги.

 

Мотивите ти се струват неясни? Мотиви има. Разбира се не знам доколко ще са ти ясни на теб.

Има хора, които отделят доста време в борба с гадинки. Не говоря за хора, които сменят антивирусни през 2-3 дни, а говоря за хора, които се опитват да почистват по-силно заразени системи. По българските форуми такива хора са по-малко, но се намират. Визирам основно тези, които се занимават да искат и анализират логове от програми/инструменти като ESET SysInspector, HijackThis, ComboFix, SmitFraudFix, SDFix, OtListIt, DDS и др. Хора, които се опитват да надвият дадена гадинка, вместо да изцепят: "ми, преинсталирай". Защо го правят? Някои просто мразят зловредния код, които можем да ги наречем идеалисти. Други обичат предизвикателствата: да се сблъскат с дадена гадинка (и автора й) и да успеят да я победят. Причини може да има различни.

Кракването на програма общо взето е на същия принцип. Някои кракери просто обичат предизвикателствата и им е като хоби. Други да речем не харесват големите компании и капиталистическите им възгледи. Трети получават пари от това, по един или друг начин. Мотиви има различни. Ще се изненадаш колко неща се правят от добро желание. Самото съществуване на SoftVisia (и други сайтове/форуми като нас разбира се) е на практика доказателство за това. Разбира се, че има повечето такива сайтове имат и приходи от това (реклами и/или банери), но тези приходи не винаги могат да покрият някои разходи, които трябва да се правят. Т.е. не винаги има парична печалба от това. А дори и да има, често тя не е много. Отделно са и допълнителните усилия, които трябва да се влагат във всичко това.

Така че не винаги кракването на дадена програма е свързано с някакви черни помисли. Вярно е, че често в пакета (архивите) с програмата и кракчето/пача/генератора има и допълнителен файл, който е направен да изглежда като кракчето/пача/генератора, за да заблуди потребителите да стартират него, и именно той е гадинката, но това няма общо с истиския крак/пач/генератор.

 

Между другото писането на зловреден код също може да има различни мотиви. Говоря за зловредния код като цяло. Всъщност смея да заява, че точно писането на гадинки се прави повече с цел финансови печалби, отколкото борбата с тях или кракването на програми.

 

Питаш защо някой да дава пари, за да кракне някоя програма, която после да даде без пари? Че кой е казъл, че кракерите купуват програмите. Точно обратното: те хващат демо версията и се занимават с нея. Ако програмата е с по-елементарна защита, просто се разгадава алгоритъма, който се използва за изготвяне на лицензи и се създава съответния генератор (или се помества една от възможните комбинации име/код в текстов файл). Други програми имат по-сложни защити и се налага да се прибягва до пачове, които да променят конкретна част от кода на даден изпълним файл. Друг път пък се налага на практика да се създаде нов изпълним файл. Варианти има различни, но в никакъв случай не значи, че кракерът е закупил лиценз за програмата, преди да я кракне. Дори обратното: защо да го прави, нали идеята е точно такава - да разбие защитата.

Link to comment
Сподели другаде

С ключ- генераторите освен опасно е и интересно. Намираш си от мрежата валидни keygen за набелязаните програми и си създаваш валидни ключове. Съхраняваш ги. Можеш да преинсталираш ползваната ОС и на чисто инсталираш една след друга програмите - ще работят съобразно майсторството на техните творци. Някои след време попадат в разни черни списъци. Най-важното е инсталационните файлове на програмите да са изтеглени от сайт на производителя. Които са затруднени да си купят скъпи програми така процедират и почти нищо не рискуват. Подобен метод отнема време - но ще стане отживелица, когато успеят да унищожат пиратството. Едва ли ще е скоро.Дано преди това доходите в страната ни са достигнали тези на водещите в Европа - тогава и българите не биха разсъждавали как могат да си спестят няколко стотин лева годишно необходими за закупуване на лицензни ключове за предпочетени програми. Не искам и аз да защитавам използването на пиратски софтуер - то са такива все още реалностите в страната ни. Алтернатива е да се ползват безплатни програми - кой както прецени. Поздрави
Link to comment
Сподели другаде

Това не доказва нищо. Както различните антивирусни не успяват да засекат всички вируси и троянци, така и не всички надават фалшиви тревоги за едни и същи генератори. Да не говорим, че различните програми имат различни евристични механизми.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Това е любителски тест,а какво казват ЕСЕТ:

В 80% от случаите, когато инсталирате пиратски софтуер (особено на някой популярен прoдукт), в него има скрит зловреден код, който ще се възползва от уязвимостта ви и ще зарази компютъра ви, без изобщо да усетите. А когато го разберете, ще е твърде късно, тъй като личните ви данни, пароли за достъп и цялата ви информация в компютъра ще е източена, повредена или безвъзвратно загубена.
Взето от http://www.eset.bg/info/why_legal.html
Link to comment
Сподели другаде

Намирам за правилно предупреждението от ESET, обаче се чудя защо програмите им не ловят вредоносен код в около 80 % от многото "Ключ кенератори и кракове". Толкова много пробвах в темата за ловенето на Калдата - накрая ми отнеха правата за публикуване за 10 дни - заради системно неспазване на правило 2.10. Правилата са си правила - не оспорвам преценка на модератор. Запитвам се защо там е по-трудно да върви подобно откровено събеседване по подобна тема като тук и в руския форум. Мнението ми Винаги е било за по-голяма либералност. Поздрави
Link to comment
Сподели другаде

По принцип мога да коментирам за условията тук. По принцип няма проблем да се обсъждат такива неща, стига да не се предлагат линкове към такива или сайтове с такива. Само да се обсъжда нелегалният софтуер и краковете/пачовете/генераторите/т.н. е просто дискусия, която не вреди на никого.

Колкото до предупреждението на ESET, казвам за пореден път, че е по-скоро целящо да сее паника. Повечето keygen-и и подобни не съдържат зловреден код. Антивирусните ги засичат не защото са опасни, а защото са нелегални. Това важи за самите keygen-и/пачове/кракове/и т.н. Друг е въпросът, че сайтовете, където се предлагат такива кракове, гъмжат от бацили и/или в архивите с краковете често има и по някой друг зловреден файл, замаскиран като крак. Самите кракове обаче обикновено са чисти. Аз досега не съм попадал на зловреден такъв.

Накратко: опасни са местата, откъдето се свалят такива кракове, и някои допълнителни файлове, които се слагат в архивите им. Самите генератори/пачове/и т.н. са безвредни.

Link to comment
Сподели другаде

На моя комп съм пробвал сигурно над 50 различни крака за игри,както и различни кейгенератори.И нямам проблем.Поне авира,malwarebytes,superantispyware не засичат зараза.Логовете от hijack this,които съм поствал във форума на софтвизия,за по-компетентно мнение,също са били чисти.Притеснителни са сайтовете,които предлагат по-горните услуги.Ако различните ''лекарства'' са теглени от популярните бг торент-тракери,мисля че няма опасност.Поне от 1 година не съм преинсталирал заради вируси,malware,rootkit и т.н.

Някой може да каже,че има риск.Да,за всичко има риск.По тази логика трябва да дърпам кабела на нета,ако седна да издребнявам на тема сигурност.100% защита няма, но смятам че антивирусните програми пищят на умряло,за да ни накарат да си купим дадена игра,или каквото там ползваме,вместо да ползваме пиратския й вариант.

Link to comment
Сподели другаде

По принцип мога да коментирам за условията тук. По принцип няма проблем да се обсъждат такива неща, стига да не се предлагат линкове към такива или сайтове с такива. Само да се обсъжда нелегалният софтуер и краковете/пачовете/генераторите/т.н. е просто дискусия, която не вреди на никого.

Колкото до предупреждението на ESET, казвам за пореден път, че е по-скоро целящо да сее паника. Повечето keygen-и и подобни не съдържат зловреден код. Антивирусните ги засичат не защото са опасни, а защото са нелегални. Това важи за самите keygen-и/пачове/кракове/и т.н. Друг е въпросът, че сайтовете, където се предлагат такива кракове, гъмжат от бацили и/или в архивите с краковете често има и по някой друг зловреден файл, замаскиран като крак. Самите кракове обаче обикновено са чисти. Аз досега не съм попадал на зловреден такъв.

Накратко: опасни са местата, откъдето се свалят такива кракове, и някои допълнителни файлове, които се слагат в архивите им. Самите генератори/пачове/и т.н. са безвредни.

Имаш късмет, че не си попадал на заразен крак или пък не си игнорирал алармата на антивирусната за това. Щото познавам хора, които игнорирайки предупреждението са се заразявали така, че се е налагало форматиране на харддисковете им. Самите кракерски групи понякога предупреждават, че е възможно модифицирането на техните кракове, патчове и кийгени там където се хостват. Например един бивш колега свалял крак от нета и бил с NOD32 v2.7, която решила да се обади, но той не й повярвал, воден от широко разпространеното убеждение, че всички такива тревоги са фалшиви и решил да използва крака. Вирусът веднага започнал да му превзема цялата машина и скоро той нищо вече не можел да се направи, носил го на сервиз, където успели да запазят само музиката и филмите. Друг пък бил с Аваст преди няколко години и решил да играе игра, в крака на която обаче бил засичан вирус, но той много искал да играе и изключвал аваста. След известно време разбрал, че всъщност трябва да си изтрие целият харддиск... и го направи. Така че - внимание!

Възможно е да се намерят едни и същи кракове като при някои бива засичана зараза, а при други не. Затова аз поне ги избирам внимателно. Досега не съм се заразявал с нещо сериозно.

Link to comment
Сподели другаде

Както вече казах, какво правят по сайтовете, където хостват такива нелегални нещица, е съвсем отделна работа. Самите кракове/пачове/генератори по принцип са чисти след излизането им изпод ръцете на някоя кракерска група и остават такива в повечето случаи. Вече дали на някой сайт, където се хостват такива неща, ще решат да си ги човъркат, е друг въпрос.
Link to comment
Сподели другаде

https://www.virustotal.com/analisis/45566e3...0f47-1246906154 Как бихте коментирали нещо такова - то е около 50 % като вероятности? Не е крак или ключ-генератор- но пак подвежда доста наивници. И защо точно тези, които касае- често реагират между последните? Не влагам целенасоченост спрямо Касперски. Можех и спрямо друг продукт да подбера нещо подобно. Поздрави P.S. http://www.emsisoft.com/en/malware/?Trojan...Agent.IL!IK
Link to comment
Сподели другаде

https://www.virustotal.com/analisis/45566e3...0f47-1246906154 Как бихте коментирали нещо такова - то е около 50 % като вероятности? Не е крак или ключ-генератор- но пак подвежда доста наивници.

Напълно е възможно да е зловредно. Дори най-вероятно е така.

 

И защо точно тези, които касае- често реагират между последните?

Няма програма, която да лови всичко и да реагира винаги първа. Всичко е относително.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...