Jump to content

Wallpapers!

Препоръчан пост

Здравейте!!!

Става въпрос за Wallpaper-и които да са подобни - всмисъл да създават същата илюзия както имаше навремето такива картички - с пиленца ,еленчета и др. ,които ако и да са по тънки от милиметър като ги гледаш имаш чувството че можеш да бръкнеш в тях и да си хванеш нещо което си избереш (надявам се да ги помните ако сте ги виждали)!!!

Та въпроса ми е дали може да се намерят такива понеже с гугъл не успявам за сега ,но може и да има някъде?

Ако сте виждали такива и знаете от къде може да си изтегля моля напишете!!! :svlove:

п.с.Писах тук понеже може и да има такава програма с която да се създаде подобна илюзия с картина по избор!!!

Сподели другаде

Преди в Замунда написах Wallpaper и ми излязоха няколко резултата. Имаше и такива Wallpaper, които създават илюзия, но беше отдавна и не знам дали ще ги има още.
Сподели другаде

Ами нямах впредвид като стил wallpalers (illusion Wallpapers) ,а просто да изглеждат така сякаш са на няколко равнини в дълбочина - всмисъл ако единия предмет от картината е на преден план ,зад него има друг на заден план но на друга равнина в дълбочина и така и след него за да се създаде усещането че това не е картина а реалност - такива бяха и картичките от онова време - жалко че не мога да се изразя по точно за да ме разберете!!! :svlove:
Сподели другаде

До колкото разбрах искаш нещо от този сорт - http://i40.tinypic.com/332cx2a.jpg

Само че на тази снимка има само две равнини -> Едната на която е клончето с птичето и се вижда ясно!!!

И другата равнина която е на заден план и е леко замъглена ,но да колкото разбрах трябва да са повече равнини -това ли е??? :computer:

Сподели другаде

До колкото разбрах искаш нещо от този сорт - http://i40.tinypic.com/332cx2a.jpg

Само че на тази снимка има само две равнини -> Едната на която е клончето с птичето и се вижда ясно!!!

И другата равнина която е на заден план и е леко замъглена ,но да колкото разбрах трябва да са повече равнини -това ли е??? :computer:

Да горе долу за това говорех и наистина тук са само две равнини (ако така трябва да се наричат) както си ги описал,но наистина трябва да има повече равнини в дълбочина за да се обхванат повече предмети - жалко че това беше постигнато навремето върху хартия ,а все още го няма в електронен вид (компютърен - wallpapers) ,а и не видях в сайтовете - нито един от всички които прегледах да има такива, нито пък в тези които изтеглих от замундата!!!Красиви са но дори ни се и доближават до това изразяване в дълбочина което е загатнато (макар и в две равнини) в тази снимка!!!

Благодаря за разбирането, но явно за сега няма такива или поне не съм ги открил в интернет пространството!!! :svlove:

Сподели другаде

Здравей, доколкото разбрах от тия коментари, става въпрос за 3D картички... Едва ли има някой, който да не е виждал такива... Много са готини... Когато ги мърдаш под различни ъгли, виждаш различни детайли от пейзажа в различна перспектива... Аз имам няколко такива картички на планети и на Слънцето и като ги гледам под различни ъгли, имам чусвството, че планетките ще изскокнат да ме затиснат :haha:... Само че това са 3D картички на хартия с някакво призматично пластмасово покрите... За Wallpapers за Desktop на компютър не съм чувал с такива точно ефекти... Иначе в Zamunda ина доста програмки за ефекти по десктова... Я акваиумчета, я дъждовни капки, дето капят във водния басейн на работния плот, я да си отглеждаш растени на десктопа и т.н. Потърси из тоя тип програмки по ключови думи...

Лично аз не си падам по такива изгъзици, защото повечето от тях натоварват излишно машината...

P.S: Намерих нещо интересно, което може да ти хареса! (ако благоволиш пак да отвориш тази тема, разбира се): Nature Illusion Studio - Интересна програма, с която цифровите снимки ще оживеят. Отворете любимия си пейзаж, маркирайте областта, която искате да оживее (водна повърхност, небе и др.), добавете звук, падащ сняг или дъжд. Можете да направите изпипан скрийнсейвър, да имате анимирани gif-ове с вашите снимки, да съхраните шедьоврите си в изпълним файл или видео. Буквално за 5 минути ще направите удивително красиви живи фотографии от изминалото лято. Всички ще ви завиждат... Копнах обяснението направо от Замундата, пък те не знам откъде... :-8

Сподели другаде