ozic Публикувано Април 16, 2009 Report Share Публикувано Април 16, 2009 На тази картинка съм показал кой инструмент избирам (1) и коя форма (2): След това правя сърце (черното), но е много "дебело". Искам да е "по-тънко", както червеното. Червеното го направих на ръка, защото не знам друг начин за правене. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Април 16, 2009 Report Share Публикувано Април 16, 2009 Ами в горния десен ъгъл на на монитора ( при лентата с иструментите ) има едно езиче Brush избираш го и си определяш дебелината Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 16, 2009 Author Report Share Публикувано Април 16, 2009 Аз искам да намаля черното сърце, а него не го правя ръчно, а е готов шаблон. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Април 16, 2009 Report Share Публикувано Април 16, 2009 Ами аз не виждам от къде може да смалиш готовата форма, може би защото е готова не може да се променя. Но с малко врътка може да стане. Ето ще ти дам пример как аз го направих:Налагам две различни по размер сърца едно върху друго с различни цветове в различни леъри. Давам Merge на Layer-ите, като преди това на по-малкото сърце можеш с Ctrl + T да промениш размера за да видиш как ще се получи отрязъка от по-голямото. След като са съединени леърите, с Magic Eraser Tool махаш излишната част и остава тази, която искаш. Ето и снимка:http://i40.tinypic.com/5o847k.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 16, 2009 Author Report Share Публикувано Април 16, 2009 С малко нагласяне се получи отлично. Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 16, 2009 Author Report Share Публикувано Април 16, 2009 Има един проблем! На една снимка има 2-ма човека. Единият искам да го оградя със сърце, но когато го направя по твоя метод не става, защото изрязаната част от сърцето става в черно-бели квадратчета (както е фона на твойта картинка). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 16, 2009 Report Share Публикувано Април 16, 2009 Аз имам идея. Защо не пробваш така - имаш снимката, правиш един нов слой в който да има само сърцето и само на новия слой му намаляш прозрачността (Opacity-то) и по този начин няма да си личи толкова фрапантно и ще изглежда малко по-загадъчно и мистериозно. А има и друга опция, която пробвах ама незнам дали на теб ще ти върши работа. Избираш си Custom Shape Tool, правиш сърцето на което място искаш, избираш инструмента Pen Tool. Би трябвало да ти маркира съответната форма която имаш. След което на маркираното даваш десен бутон и ще видиш няколко опции - Scale, Rotate, Skew и още 2-3 са мисля. Поиграй си малко с тях и виж дали няма да стигнеш до желания ефект. Наблегни на последната опция Warp, която ти прави една мрежа чийто елементи може да разтегляш както и на където си искаш.Надявам се това да помогне да постигнеш това което искаш. P.S. Аз съм с Adobe Photoshop CS4, но предполагам че пак би трябвало да стане Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 16, 2009 Author Report Share Публикувано Април 16, 2009 Вторият начин ми допада повече. С малко играчка става, но при мен маркирането на формата става с Path Selection Tool. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Април 19, 2009 Report Share Публикувано Април 19, 2009 Има един проблем! На една снимка има 2-ма човека. Единият искам да го оградя със сърце, но когато го направя по твоя метод не става, защото изрязаната част от сърцето става в черно-бели квадратчета (както е фона на твойта картинка).Не се плаши от черно белите квадратчета. Така е означено прозрачността в програмата. Т.е. след като свършиш с всичко и изкараш снимката, това няма да го виждаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 26, 2012 Author Report Share Публикувано Август 26, 2012 Имам два въпроса: 1. Прикачвам една снимка. Искам линийте да ги направя черни или светлосиви. Как става? 2. Как мога да разграфя по същия начин бяло поле? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Алекса Публикувано Август 29, 2012 Report Share Публикувано Август 29, 2012 Искам да попитам защо след като правя всичко необходимо ми изписва при последната стъпка от инсталацията ето това : Please insert Photoshop CS3 to continue installationМного ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 1, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 1, 2012 Прикачвам една снимка: Искам да направя следното нещо: трябва да направя 140 снимки като бялата рамка, текста и номера да си останат така. На мястото на черния правоъгълник ще слагам различни снимки, които са с различна големина. Ще ми отнеме много време да ги изрежа или смаля. Има ли начин да направя готова рамка и само да слагам снимките на мястото на черния правоъгълник като няма значение колко е голяма снимката, когато попадне в черния правоъгълник да се изрязва автоматично? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост