Jump to content

Въпрос за Photoshop CS3 Extended.

Препоръчан пост

На тази картинка съм показал кой инструмент избирам (1) и коя форма (2):

След това правя сърце (черното), но е много "дебело". Искам да е "по-тънко", както червеното. Червеното го направих на ръка, защото не знам друг начин за правене.

Сподели другаде

Ами аз не виждам от къде може да смалиш готовата форма, може би защото е готова не може да се променя. Но с малко врътка може да стане. Ето ще ти дам пример как аз го направих:

Налагам две различни по размер сърца едно върху друго с различни цветове в различни леъри. Давам Merge на Layer-ите, като преди това на по-малкото сърце можеш с Ctrl + T да промениш размера за да видиш как ще се получи отрязъка от по-голямото. След като са съединени леърите, с Magic Eraser Tool махаш излишната част и остава тази, която искаш. Ето и снимка:

http://i40.tinypic.com/5o847k.png

Сподели другаде

Има един проблем! На една снимка има 2-ма човека. Единият искам да го оградя със сърце, но когато го направя по твоя метод не става, защото изрязаната част от сърцето става в черно-бели квадратчета (както е фона на твойта картинка).
Сподели другаде

Аз имам идея. Защо не пробваш така - имаш снимката, правиш един нов слой в който да има само сърцето и само на новия слой му намаляш прозрачността (Opacity-то) и по този начин няма да си личи толкова фрапантно и ще изглежда малко по-загадъчно и мистериозно.

А има и друга опция, която пробвах ама незнам дали на теб ще ти върши работа. Избираш си Custom Shape Tool, правиш сърцето на което място искаш, избираш инструмента Pen Tool. Би трябвало да ти маркира съответната форма която имаш. След което на маркираното даваш десен бутон и ще видиш няколко опции - Scale, Rotate, Skew и още 2-3 са мисля. Поиграй си малко с тях и виж дали няма да стигнеш до желания ефект. Наблегни на последната опция Warp, която ти прави една мрежа чийто елементи може да разтегляш както и на където си искаш.

Надявам се това да помогне да постигнеш това което искаш. :) :thumbsup:

P.S. Аз съм с Adobe Photoshop CS4, но предполагам че пак би трябвало да стане ;)

Сподели другаде

Има един проблем! На една снимка има 2-ма човека. Единият искам да го оградя със сърце, но когато го направя по твоя метод не става, защото изрязаната част от сърцето става в черно-бели квадратчета (както е фона на твойта картинка).

Не се плаши от черно белите квадратчета. Така е означено прозрачността в програмата. Т.е. след като свършиш с всичко и изкараш снимката, това няма да го виждаш.

Сподели другаде

• 3 years later...

Имам два въпроса:

1. Прикачвам една снимка. Искам линийте да ги направя черни или светлосиви. Как става?

2. Как мога да разграфя по същия начин бяло поле?

Сподели другаде

Искам да попитам защо след като правя всичко необходимо ми изписва при последната стъпка от инсталацията ето това : Please insert Photoshop CS3 to continue installation

Много ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете..

Сподели другаде

Прикачвам една снимка:

Искам да направя следното нещо: трябва да направя 140 снимки като бялата рамка, текста и номера да си останат така. На мястото на черния правоъгълник ще слагам различни снимки, които са с различна големина. Ще ми отнеме много време да ги изрежа или смаля. Има ли начин да направя готова рамка и само да слагам снимките на мястото на черния правоъгълник като няма значение колко е голяма снимката, когато попадне в черния правоъгълник да се изрязва автоматично?

Сподели другаде