Jump to content

Моля помогнете ми да деинсталирам игра

Препоръчан пост

Имам едно дразнещо проблемче.Искам да деинсталирам една игра и си го правя по стандартния начин - Аdd/Remove Programs - обаче деинсталацията изобщо не започва.Пробвам друго - Start-Programs и намирам там играта от падащото меню.Следва команда Uninstal и ми излиза прозорец, който ми предлага преинсталирам NOD32(антивирусната).Пробвах и това, за да видя да не се бърка нещо нещастното компче, но никакъв резултат, освен че принсталирах на бързо антивируса.Не знам защо не иска да деинсталира тази игра, а искам да я разкарам, защото е доста големичка - почти четири гигабайта и половина, а мястото на диска взе да става все по кът.Ако някой има някакви идеи, моля да помага.
Сподели другаде

Доколкото разбрах деинсталацията на играта е "тръгнала" само от Star Menu-то с предложение да деинсталираш антивирусната (NOD32). Въпреки че си го направил, после пак деинсталацията пак не е тръгнала както трябва.

Нещо се е объркало при създаване на деинсталационния процес. На мен също ми се е случвало. МОга само да гадая как се е получило, но имам две предположения: или самата деинсталация не е създадена както трябва, или при евентуално чистене на регистратурата нещо се е прецакало.

По принцип работата на деинсталацията е да махне всички файлове, папки и редове в регистратурата, които инсталацията е сложила. Щом е игра, надали е бърникала някъде надълбоко и сигурно има файлове само в основната й папка.

Единият вариант е да пробваш да пуснеш инсталацията и да инсталираш в същата папка. Така може да се попълнят "дупките" и после успешно да я деинсталираш.

Ако това не стане, можеш да опиташ с някоя деинсталираща програма. Лично аз не съм изпробвал такава, но съм чувал нелоши думи за Total Uninstall. Можеш да изпробваш с нея.

Ето линк към последната безплатна версия: Total Uninstall 2.35 - 684KB

Ето и линк към най-новата, но shareware (30 дни): Total Uninstall 3.52 - 1.50MB

Можеш да изпробваш да махнеш играта ръчно с тях.

Ако и това не стане, процедирай радикално - директно я изтрий и после почисти регистратурата с някоя чистачка. Ако остане деинсталацията в списъка на Add or Remove Programs, то всяка добра чистачка на регистратура предлага да махне от този списък невалидни вече програми.

Горните варианти са за предпочитане.

Сподели другаде

zaio написа:
Имам едно дразнещо проблемче.Искам да деинсталирам една игра и си го правя по стандартния начин - Аdd/Remove Programs - обаче деинсталацията изобщо не започва.Пробвам друго - Start-Programs и намирам там играта от падащото меню.Следва команда Uninstal и ми излиза прозорец, който ми предлага преинсталирам NOD32(антивирусната).Пробвах и това, за да видя да не се бърка нещо нещастното компче, но никакъв резултат, освен че принсталирах на бързо антивируса.Не знам защо не иска да деинсталира тази игра, а искам да я разкарам, защото е доста големичка - почти четири гигабайта и половина, а мястото на диска взе да става все по кът.Ако някой има някакви идеи, моля да помага.

Здравей zaio!

Проблемът ти не е дребен и за жалост може да се окаже и фатален. Казвам го от опит- имах такъв проблем преди време с един плеар, който не можах да деинсталирам по никакъв начин, освен да преинсталирам целия уйндоус. Дано при теб случая да е по- различен!

Ако ти е изключен restore point може и да имаш късмет.

Съгласна съм с вариантите, които предлага Night_Raven!

Сещам се и за RegCleaner- доста добра програма за дейнсталация и цялостно почистване на регистрите след това. Открива и дублиращи се файлове.

Ако след всичко казано от Night_Raven и опитите за дейнсталация чрез програмите, които посочихме и чрез контрол панела, ако на всяка цена си решил да деинсталираш- разчовъркай и регистрите директно.

Start> RUN>напиши regedit > OK > ще се отвори прозорецът на Registry Editor > избери Edit > в падащото меню избери Find... / или F4 / > ще се отвори прозорецът Find , напиши името на играта и натисни find next бутона. В дясната част на прозореца ще ти се появи в СИН ЦВЯТ къде в регистрите се съдържа играта. Изтрий ги всичките . За следващо търсене на тази стойност натисни F3 . Това го повтаряш докато не намери всички стойности за играта. Изтриваш ги всичките.

Ами успех и пиши какво е станало! :)

Сподели другаде

Благодаря и на двама ви, че се отзовахте толкова бързо.Night Raven пробвах да инсталирам играта отново и след това да я деинсталирам и се получи.Изглежда проблема е бил точно този, който описа - че чистача на регистри е пипнал по невнимателно и е прецакал нещо там.Просто решение, но кой да се сети :bored:...Просто когато нещо се запъне първо изпадам в паника и след това мисля.Благодаря ви за помоща.
Сподели другаде

• 2 weeks later...