7160 Публикувано Април 11, 2009 Report Share Публикувано Април 11, 2009 http://195.149.248.189:8080/2009-04-11/f3487d974053390ab0367afd6afd2733_920x0.jpg това е снимка на изходния код на една хтмл страница при Operaстава въпрос за въпросителните малко по-надолу (където трябва да пише "Интернет рекламна мрежа")( и да кажа предварително не го прави с вичко на кирилица а единствено при това съм го забелязал) .При firefox е същото.Единствено при IE 6 или по-скоро notepad (понеже с това ги отваря source кодовете) е наред.На какво се дължи това (кодиране, шрифтове или друго)? edit: излязоха иероглифи при още едно сайтче (правено с Web Page macker и намиращо се на data.bg. Преди време бях забелязал, че при сайтове правени с тази програма и качени на фрее.бг го имаше този проблем, но не и при data) проблема е че не разпознава правилно кодирането (но при този сайт и при трите браузера е така) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Април 11, 2009 Report Share Публикувано Април 11, 2009 Пробва ли да смениш енкодинла на браузарите При Mozila Firefox: Viev -> Character Encoding пробваи с Cyrillic (Windows-1251) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 11, 2009 Author Report Share Публикувано Април 11, 2009 знам, че така ставамен ми е интересно защо се получава това и има ли начин автоматично да си го разпознава както трябва а не ръчно да му задавам?а и това от снимката, май не е заради кодирането (или греша) ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Април 12, 2009 Report Share Публикувано Април 12, 2009 Аз не съм някъкъв супер разбирач но до колкото знам при изработване на страницата се задава този енкодин, който се определя от енкодинка на поне 3 по-използвани браузъра да речем IE Opera i Firefox - в смисъл тъкъв че да не стане така че за всяка страница да си инсталирам браузър за да я видя. В твоя случей явно си попаднал на страница която не е съобразена с тези стандарти и трябва да нацелвал енкодинга на страницата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 12, 2009 Report Share Публикувано Април 12, 2009 По принцип трябва да се укаже в сорс кода на сайта каква да е кодировката по подразбиране. Ако това не се направи, е възможно браузърите да не знаят коя да ползват и да стават каши. Най-вероятно поради липса на това сайтовете, правени с Web Page Maker, имат проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kimi Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Имам следния проблем: по-завъртяните символи из нета не са видими в своя истински вид, а ми излизат като квадрати. С Опера съм, пробвах различни настойки в Encoding, но резултат все няма.Как може да се поправи това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Имам следния проблем: по-завъртяните символи из нета не са видими в своя истински вид, а ми излизат като квадрати. С Опера съм, пробвах различни настойки в Encoding, но резултат все няма.Как може да се поправи това?Като влезеш в "Регионални и езикови опции", от инсталационния диск на Windows инсталирай всички шрифтове - сложи отметки на всички кутийки за езиците. Ще ти бъде поискан дискът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Пробвай така както съм ти показал на снимката и кажи резултата: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kimi Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Ами менюто на Операта е малко по-различно. Опцията Unicode >>> UTF-8 я включих, но такова нещо като Auto-Detect няма. Няма и промяна, все същите квадрати. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Ами менюто на Операта е малко по-различно. Опцията Unicode >>> UTF-8 я включих, но такова нещо като Auto-Detect няма. Няма и промяна, все същите квадрати. Не съм с Opera и не мога да ти кажа с точност, а не ми се инсталира само за това.Айде някой който е с опера да пише де! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Ами менюто на Операта е малко по-различно. Опцията Unicode >>> UTF-8 я включих, но такова нещо като Auto-Detect няма. Няма и промяна, все същите квадрати. Не щеш да пробваш както ти писах по-горе? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kimi Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Нямам диск с уиндоус в момента. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Нямам диск с уиндоус в момента.Така си и помислих. Иначе при мен това върши работа и ми се изписват всякакви йероглифи - японски, китайски, арабски, еврейски, арамейски (опа!... арамейски не). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kimi Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Предполагам има и друг начин да ги пусна? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Март 11, 2010 Report Share Публикувано Март 11, 2010 Ай ся ше си инсталирам Opera и ще вида дали има некав проблем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост